Rețetă de clătite de post. Ingredientul secret care le face pufoase și delicioase

.

Cine spune că postul Paștelui trebuie să fie plictisitor și plin de legume? Nici vorbă. Putem mânca deserturi pregătite în casă, absolut delicioase și fără să „păcătuim' în vreun fel. 

Citește și: Postul Paștelui. Cea mai bună rețetă de ardei umpluți de post, cu ciuperci și bulgur

Una dintre rețetele favorite de post sunt clătitele pufoase pe care le putem umple cu miere și nuci, magiun de prune, dulceață de cireșe sau orice altă umplutură de post.


Este foarte important ca deserturile să fie pregătite în casă în perioada postului. Asta pentru că poți controla mult mai bine ingredientele pe care adaugi și poți înlocui unele alimente cu altele.

Citește și: Prăjitură fragedă cu mere. Rețetă de post

Iată de ce ai nevoie pentru rețeta de clătite de post: 

  • 250 g faină
  •  200 ml apă minerală
  •  3 linguri ulei
  •  un plic zahar vanilinat
  •  un praf sare
  •  o lingură zahăr
  •  ulei pentru prăjit
  •  gem sau orice altă umplutură de post după gust

Mod de preparare: 

Citește și: Negresă de post. Cel mai delicios desert pe care îl poți mânca fără regrete
  1. Intr-un castron se pun făina, sarea, zahărul, zahărul vanilinat și se amesteca.
  2. Se toarna uleiul, se amestecă și apoi se toarnă apa minerală în timp ce se amestecă.
  3. Trebuie să se obțină un aluat potrivit de gros care să curga. Se lasă la frigider 30 de minute.
  4. Se unge tigaia cu ulei, se coc toate clatitele și apoi se umplu cu gem și se servesc.

Cum faci clatite. Trucuri ca să-ți iasă cele mai pufoase clătite