Ce să mănânci înainte să faci plajă. Iată alimentele care te protejează de arsurile solare!

 Dumba Gabriela
.

Asociem vara cu vacanțele la malul mării și, implicit, cu pielea bronzată. Din păcate, arsurile solare sunt la ordinea zilei în această perioadă pentru că nu toată lumea ține cont de sfaturile dermatologilor. Respectiv: expunere la soare în orele permise, aplicarea loțiunilor cu protecție solară ridicată, acoperirea capului, etc. Pe lângă aceste sfaturi, putem urma și indicațiile nutriționistului pentru că anumite alimente ne protejează pielea în fața radiațiilor solare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Specialiştii ne sfătuiesc să avem o alimentaţie cât mai diversificată în general, dar mai cu seamă în această perioadă în care pielea trebuie să facă față atacului radiațiilor ultraviolete.

Există şi un nutrient vedetă pe care trebuie să-l includem în fiecare zi în meniul nostru. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu recomandă legumele și fructele de culoare roșie. Acestea ne protejează de arsurile solare!

'Vorbim despre alimente care conțin licopen. Tot ce are culoare roșie, portocalie sau galbenă (fructe și legume – n.red.) conține acest antioxidant numit licopen', spune specialistul.

Citește și:

Adevăr sau mit. Cât de sănătos este pepenele (roșu sau galben) și de ce NU este recomandat să fie mâncat seara

Licopenul, alături de luteină, protejează ochii

'Dacă vorbim despre piele, vorbim de un consum de cinci-șase roșii stoarse, adică un suc de roșii pe zi, ceea ce ar însemna mai mult de 15 mg de luteină pe zi și licopen de asemenea este și el prezent acolo. E foarte important de știut că acest licopen este un antioxidant liposolubil, așadar roșia trebuie mâncată cu un pic de ulei de măsline, ideal presat la rece', susține nutriționistul.

Găsim licopen și într-o felie de pepene

'Pepenele este un adevărat medicament pentru organismul uman, ne hidratează și ne hrănește în același timp. Ne menține pofta de dulce și ne ține în formă, ne dă foarte multă energie pe toată perioada unei zile de vară. Pe lângă roșie și pepene, avem ardeiul roșu, ridichea, ardeiul portocaliu și galben', spune specialistul.

Ce să faci înainte de a te expune la soare 

'Este important să consumăm o salată de legume care conțin licopen. Între mese să mâncăm cireșe sau fructe de pădure', a mai spus Lygia Alexandrescu la Antena 3.

Citește și:

La ce riscuri te supui dacă ții DIETA cu PEPENE. Slăbești rapid, dar trebuie să ai mare grijă!

PEPENELE ROȘU, printre super-alimentele perfecte pentru detoxifierea de vară. De ce trebuie să mânânci pepene în fiecare zi

Vezi şi primul ajutor în caz de arsuri – la ce să fii atent!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton