Vrei ca la anul să faci un copil? 3 întrebări pe care să ți le pui înainte de a rămâne însărcinată

.

Să rămâi însărcinată e o decizie foarte importantă, de aceea o mică analiză a ta și a relației se va dovedi foarte utilă.

Poți gestiona emoțional sarcina și un bebeluș?


Poate ai noroc și vei avea o sarcină ușoară și un copil care nu se mai trezește noaptea de la 4 luni (da, există cazuri rare) sau poate… nu.

Care sunt emoțiile pe care le trăiești cel mai des în prezent? Dacă vei numi anxietate, furie, tristețe, te simți extrem de stresată ar fi indicat să faci o curățenie emoțională în interiorul tău și să elimini sursele de stres ori să înveți să le gestionezi.

Când ești însărcinată și se mai joacă și hormonii cu mintea ta, practic toate emoțiile sunt intensificate, ce să mai spunem de răbdarea și atenția de care are nevoie un nou născut.


Cum te înțelegi cu partenerul tău?

Nici nu contează dacă sunteți căsătoriți sau nu, acestea sunt detalii birocratice. Însă de câtă vreme vă cunoașteți, cât de mult simți că te poți baza pe el și care e atmosfera acum în relație?

Un bebeluș nu salvează relația și nici nu unește părinții așa cum speră unele femei, ci adaugă un plus de presiune și conflict mai ales dacă nu aveți aceleași păreri despre cum se crește un copil.

Cum stați cu banii?

Un copil costă! De când ești însărcinată încep drumurile la medic, analize, consultații, nașterea în sine. Apoi mobilă, hăinuțe, accesorii, produse de îngrijire, alimentație specială.

Iar deficitul financiar îți va produce ție o mare stare de disconfort emoțional. Așadar fă calculele, cu pixul pe foaie, întreabă o prietenă cât o costă copilul ei în fiecare lună, estimativ.

De asemenea, gândește-te la ce ești tu dispusă să renunți astfel încât să economisești niște bani și ce nu este sub nicio formă negociabil.


Iar într-o societate cu o rată foarte mare a divorțurilor, ai putea să te descurci ca mamă singură? Nimeni nu își dorește asta, dar un plan financiar de siguranță te va pune la adăpost.

Foto: Shutterstock