Poți avea o viață sexuală grozavă pe termen lung cu același partener?

 Dumba Gabriela
.

Absolut, insa nu-ti imagina ca va fi exact ca in filme. In pelicule sexul este romantic si pasional: iti idealizezi partenerul, esti excitat/a chiar inainte de a incepe totul si faceti amor de fiecare data cand sunteti impreuna. Intr-o relatie de cuplu obisnuita, sexul inseamna mai mult intimitate si securitate si se potriveste cu cine esti tu in realitate. Si nu se intampla la fel de des.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cuplurile cu o viata sexuala activa isi dezvolta propriul stil – cine initiaza, cat de mult timp dureaza preludiul, daca apreciaza sau nu partidele scurte. De asemenea, in mod constient isi rezerva timp pentru sex. Ideea ce cel mai bun sex este cel spontan este doar un mit.

Cuplurile casatorite/ care au o relatie pe termen lung isi planifica experientele sexuale; este ca si cum te-ai pregati sa mergi la un show – iar o parte importanta din placere vine de la anticipatie, abia astepti sa-l vezi.

Citește și: Detalii șocante despre relația dintre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu, în presa italiană: „Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri și tortură!

Citește și: Culisele unei povești de dragoste controversate! Ion Dolănescu și Nadia Comăneci ar fi fost la un pas de căsătorie:’S-au întâlnit prima dată la un restaurant din Capitală’

Citește și: Al Bano, viața sentimentală de film.Totul despre trio-ul amoros cu Romina Power și Loredana Lecciso

Citește și: Ce relație are Adela Popescu cu soacra ei:„Radu tot timpul mi-a transmis faptul că eu sunt cea mai importantă’

Cuplurile satisfacute din punct de vedere sexual mai stiu ca „show-ul' poate fi, uneori, grozav, iar alteori mediocru sau chiar mai rau.

Trebuie sa fii realist/a si sa nu te panichez, sa crezi ca asta poate insemna fie ca ti-ai pierdut dragostea ori ai dat gresi ca iubit/a. Placerea sexuala sanatoasa ajuta la intarirea legaturilor dintre cei doi parteneri.

Cu cat eviti mai mult sa faci sex si cu cat devii mai constient/a de acest lucru cu atat iti va fi mai greu sa incepi din nou sa faci amor.

Barry W. McCarthy, profesor de psihologie la Universitatea Americana din Washington si coautor la cartii Getting It Right the First Time

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton