Unde greșești când îți alegi produsele de îngrijire și cosmeticele

 bogdan.galca
.

Când alegem produsele de îngrijire și cosmeticele este mai mult decât firesc să ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru piele. Cu toate acestea, ignorăm că, uneori, ceea ce este definit ca fiind „mai bun' nu este în acord cu nevoile reale ale pielii noastre. Produsele de îngrijire și cosmeticele trebuie alese doar în funcție de ceea ce este necesar pielii. Află care sunt criteriile în funcție de care trebuie să-ți alegi cosmeticele și produsele de îngrijire și care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face.

Reguli esențiale pentru produsele de îngrijire

Produsele de îngrijire, de la crema de corp la produsele pentru păr, trebuie să fie în acord perfect cu tipul pielii, iar pentru asta trebuie să cunoști care sunt caracteristicile de bază ale pielii, părului și scalpului.

Alegerea unui sampon ideal trebuie să țină cont de tipul scalpului (gras, uscat, cu tendință de a face mătreață sau sensibil). Un alt amănunt, care este deseori ignorat și are efecte negative, este cantitatea de șampon folosită. Peste 80% dintre femei folosesc mai mult șampon decât este necesar sau repetă șamponarea deși nu este neapărat nevoie. În cazul balsamului de păr, una dintre marile erori este că acesta ajunge la pielea scalpului. Balsamul este exclusiv pentru firul de păr, iar contactul cu scalpul va genera, în timp, efecte neplăcute (păr gras, căderea părului sau chiar iritații). 

Crema de corp este un alt produs de bază în cazul căruia facem deseori alegeri nepotrivite. Corect este să ții seama de perioada din an (vara nu ai nevoie de o cremă de corp grasă, de exemplu), de vârstă (pielea are nevoie de o hidratare din ce în ce mai intensă pe măsură ce trec anii) și de zonele corpului (pielea coapselor și gambelor este mult mai uscată decât cea a brațelor). 

Renunți prea repede la un produs

Pentru ca efectele unui produs cosmetic să fie vizibile, acesta trebuie folosit pentru o perioadă de cel puțin două-trei săptămâni (în cazul cremelor și al tratamentelor cosmetice de tipul serurilor și uleiurilor) și cel puțin de patru până la șase ori în cazul șampoanelor, balsamurilor și al măștilor de păr și față. În cazul produselor etichetate ca naturale sau bio, efectele așteptate apar după și mai multe utilizări. 

Dacă vei renunța prea repede la un produs, este foarte posibil să ratezi ocazia de a utiliza ceva extrem de util pentru pielea ta doar pentru că nu i-ai dat timpul necesar pentru a acționa și pentru a vedea efectele.

Ia în calcul că fiecare individ este unic, iar efectele oricăror tratamente, inclusiv al celor cosmetice, sunt diferite de la persoană la persoană. Astfel, rezultatele pot să apară mai repede sau mai încet. Totodată, asta nu înseamnă că un produs care a avut efecte miraculoase pentru cineva va funcționa la fel de eficient și pentru tine.

Nu testezi corect produsele

Testarea produselor începe cu lectura atentă a ingredientelor. Ca să fie util acest demers, este necesar să știi ce reprezintă fiecare din compușii aflați într-un produs și care este efectul lor. Totodată, trebuie să știi care sunt produsele care nu sunt compatibile cu tipul tău de piele, precum și pe cele care anterior ți-au provocat alergii.

Testarea unui produs nou, de îngrijire sau de înfrumusețare, se face pe partea interioară a încheieturii mâinii sau la plica cotului. Acestea sunt locuri cu piele foarte sensibilă și bine vascularizată. Ia în calcul că eventualele reacții alergice sau semne de intoleranță la un produs apar după 12 sau chiar 24 de ore, așa că ai răbdare înainte de a folosi produsul respectiv. 

Este bine de știu că testarea și, implicit, riscul reacțiilor adverse există și în cazul produselor organice, 100% naturale sau bio. 

Folosești ani în șir același produs

Pielea pe care o aveam la 15 ani nu mai are aceleași nevoi cu pielea de la 20 de ani, iar cea de la 30 are cu totul alte necesități decât cea de la 50. Dacă folosești o cremă de renume, asta nu înseamnă ca trebuie să utilizezi exact același produs toată viața. În fapt, este util să reevaluezi, eventual cu ajutorul unui cosmetician, care sunt caracteristicile pielii tale, și nu doar tenul, și să adaptezi produsele pe care le folosești la fiecare doi sau trei ani, în funcție de evoluția țesutului cutanat.

Ia în calcul și faptul că, în timp, pot să apară alergii sau reacții neplăcute la unele produse, după cum la altele pot să dispară.

Mai trebuie luat în calcul și faptul că, pentru unele femei, ciclul menstrual are efecte foarte intense la nivelul pielii. În aceste condiții nu este deloc indicat să folosești constant aceleași produse. În perioadele premenstruale, când tenul este foarte încărcat, sunt utile unele produse, în timp ce în restul perioadei, altele.

În concluzie, este necesar să testezi, să alegi, să cunoști nevoile reale ale pielii tale și să nu te orientezi după preț, ci după efectele produselor de îngrijire și cosmetice. 

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mega Image

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton