Un machiaj extravagant ne poate face să ne simțim starul serii și să atragem zeci de priviri, dar și unul simplu poate impresiona, atât seara, cât și în timpul zilei. Poate doar una dintre variante ți se pare genul tău, pentru că simți că te definește. Este posibil însă ca la un moment dat să îți dorești să vezi și o altă față a ta.
Pentru orice tip de machiaj ai prefera, baza trebuie să fie impecabilă și aici lucrurile se complică puțin, dacă nu ești binecuvântată de natură cu un ten fără cusur. Cu alte cuvinte, pentru că ești o ființă umană și dormi uneori mai puțin de opt ore pe noapte, te bucuri ocazional de un latte, plus ceva dulce, iar tenul tău nu rămâne indiferent la schimbările hormonale. De aceea, pentru acea bază uniformă și luminoasă trebuie să acționezi dinspre exterior către interior.
Îți detaliem ce ai de făcut, de la pregătirea tenului, la alegerea culorilor potrivite pentru fondul de ten, aplicarea anticearcănului și finisajul pentru ceea ce va rezulta în tenul perfect pe care îl meriți.
1. Uită de orice „rutină de make-up’
În loc să urmezi un ritual zilnic al aplicării machiajului, încearcă o nouă abordare: privește-ți tenul în fiecare zi și vezi unde ai nevoie de „intervenții’. Zonele problematice se schimbă mereu – în unele zile avem mai mult roșeață sau cearcăne mai adânci, alteori trebuie să mascăm un coș. Așa cum ți se pare normal să schimbi culorile fardurilor de ochi sau ale rujului de la o zi la alta, vei descoperi că și pentru tenul tău poți face același lucru. Folosește o varietate de produse cu diferite niveluri de acoperire, în locurile care necesită cosmetizare.
2. Curățarea și hidratarea tenului sunt cel mai bun primer
O auzi peste tot: pregătirea tenului este esențială. Într-adevăr, înainte de aplicarea unui strop de machiaj, pielea ta trebuie să fie îngrijită corespunzător.
Dacă te grăbești, o curățare cu un scrub delicat și hidratarea cu cremă potrivită tenului tău (simplificând – loțiune pentru tenul gras, cremă lejeră pentru tenul mixt, cremă onctuoasă pentru tenul uscat), vor pregăti terenul pentru machiere.
Dacă îți permite timpul, fă totul ca la carte: o ușoară exfoliere pentru curățare, urmată de o mască hidratantă sau iluminatoare, aplicarea cremei de față și a unui primer. Folosirea primer-ului este încă dezbătută de make-up artiști, deși acest produs ajută la fixarea fondului de ten. Asta pentru că proprietățile de mătuire și uniformizare a texturii pielii sunt de apreciat, însă folosirea acestui produs nu înlocuiește îngrijirea propriu-zisă, care poate consta în cei doi pași descriși anterior.
3. Adevărul nuanțat al feței tale
Ai vrea ca pielea ta să aibă o singură culoare, mai ales pe față? Probabil că nu, din moment de după fondul de ten aplici bronzer și blush, nu-i așa? Totuși, e un produs care trebuie să fie potrivit culorii tale de bază, ceea ce nu e întotdeauna ușor. Când urmează să-ți alegi fondul de ten, încearcă variantele alese prin aplicarea câtorva picături pe linia maxilarului, înspre gât. Nuanța potrivită va intra în piele fără să lase urme.
În mod ideal, acesta este fondul de ten pe care îl poți folosi pe toată suprafața feței, dar ține cont de faptul că nu avem o singură culoare. Nu ne referim aici la petele cauzate de expunerea la soare timp îndelungat, nici la cearcănele pe care vrei să le ascunzi, ci la diferențele de nuanță dintre bărbie, pomeți, pleoape, frunte și tâmple. Un machiaj cu aspect natural va respecta aceste alternanțe, pentru că ele îți pun în evidență trăsăturile. De aceea, este recomandat să ai la îndemână cel puțin două variante de culoare pentru fondul de ten.
4. Valorifică puterea anticearcănului
În lista produselor indispensabile, anticearcănul ocupă un loc fruntaș. Acesta poate fi folosit cu succes pentru mascarea oricăror surprize neplăcute apărute pe fața ta, de la cearcăne la coșuri, pete roșiatice sau vineții. În zona de sub ochi, folosește-l după ce ai aplicat fond de ten, pentru a asigura o acoperire bună și un aspect plăcut, natural.
Ca și în cazul fondului de ten, nuanța face toată diferența, în bine sau în rău. Observă și identifică culoarea predominată din zona obrajilor, înspre tâmple. De exemplu, unui ten palid îi sunt complementare subtonurile de culoarea piersicii. Pentru tenurile mai închise la culoare, sunt potrivite tonurile aurii și mai portocalii, care estompează coloritul vinețiu din zona ochilor.
5. Machiajul rezistă
Cu pregătirea corectă, nuanțele potrivite și aplicarea corespunzătoare a fondului de ten și a anticearcănului, fața ta arată superb. Perfect! Mai ai, totuși, un pas important de făcut: fixarea machiajului. Pentru asta există pudra de față. Dacă încă mai crezi că pudra îți încarcă porii sau îți dă un aspect nenatural, poate că e cazul să te familiarizezi cu noile formule disponibile, care nu matifiază prea mult, nici nu schimbă nuanța fondului de ten. Cele mai bune variante sunt cele versatile, fără pigment de culoare, în variantă compactă, pulbere sau perle.
Dacă preferi un look cât mai lejer, îți recomandăm alte două tehnici foarte apreciate: un spray pentru față, pentru un aspect fresh și o senzație de prospețime sau aplicarea unei mici cantități de cremă de față – pune puțină cremă în palmă, freacă mâinile până ce aceasta este distribuită uniform pe ambele, apoi cuprinde-ți fața între palme. Astfel, tenul este hidratat cât și unde are nevoie.
Poate că perfecțiunea nu există, dar cu siguranță fața ta este mai aproape de idealul la care țintești de fiecare dată când te uiți în oglindă. Nu mai ai nevoie de filtre pentru ca pozele să-ți redea adevărata frumusețe, pentru că știi exact ce produse sunt esențiale pentru un efect real și de durată.
Sursă foto: pexels.com
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant