Cum să recunoști un om cu tulburare de personalitate antisocială și cum să te ferești de el!

.

Oamenii care comit infracțiuni se încadrează de regulă în tulburarea de personalitate antisocială, însă nu este obligatoriu să intre la închisoare. Mulți se plimbă printre noi. Ce presupune acest tip de tulburare.

Cum gândește


Ce credințe are antisocialul? Am dreptul să obțin ceea ce îmi doresc, oamenii sunt făcuți ca să profit de ei, dacă nu fac asta vor profita ei de mine.

Le dovedesc eu cine este mai puternic, sunt extrem de priceput și nu vor cunoaște adevăratele mele intenții.

Sunt furios? Trebuie să fac ceva! Mă supără? Îl lovesc! Îmi bat joc de ce vor și ce gândesc ei.

Citește și:

Crima la care au asistat 38 de oameni fără să sară în ajutorul victimei. Motivul pentru care nu 'se bagă' oamenii atunci când văd că cineva e în pericol. Iată explicația psihologică!

Discuția halucinantă dintre Alexandra și polițistul de la 112 care a preluat apelul: „Unde ești, mă?'/„Bine, bine, stai acolo, nu mai ține linia ocupată!'

Antisocialul nu ține cont de regulile sociale, de legi si exprimă asta fățiș.

Comportamente care atrag atenția

Persoana cu tulburare de personalitate antisocială este impulsivă și înclinată să trișeze, să înșele, să mintă.

Este insensibilă, arogantă, disprețuitoare, nu cunoaște sentimentele de regret, vină. Are iritabilitate mare, tendință spre agresivitate și nu are toleranță la frustrare.

Antisocialii nu sunt ei de vină pentru nimic, ceilalți sunt responsabili iar comportamentul lor are o multitudine de scuze.

Manipulatori și fermecători

Relațiile stabile, de lungă durată nu sunt pentru ei, dar pot iniția foarte ușor relații. Asta deoarece manipularea și impostura le sunt caracteristice, mai mult având și un farmec de multe ori magnetic.

Monogamia nu face parte din stilul lor de viață, au multiple legături sexuale iar în relațiile de cuplu tind să exploateze și să fie foarte iresponsabili.

Empatia nu există, ci mai degrabă cruzimea, sunt aroganți și cu o stimă de sine exagerată de unde și lipsa preocupării inclusiv pentru propria siguranță, că de a altora oricum nu-i pasă.

Antisocialul inițial e captivant, e aventuros, liber, nesupus! Însă se plictisește extrem de repede și va scoate la iveală celelalte trăsături care duc la activități deloc cinstite, de multe ori chiar incriminate de lege.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton