Trei cocktailuri cu cidru pe care trebuie să le încerci vara asta

 bogdan.galca
.

Pe lângă concedii, vara înseamnă și acea perioadă din an în care ne bucurăm de ieșiri la iarbă verde cu prietenii, seri prelungite cu cei dragi în grădină și cocktailuri răcoritoare pline de arome fascinante.

Dacă te numeri printre pasionații celebrelor cocktailuri Margarita și Mai Tai, lista pe care am pregătit-o pentru tine te va surprinde în mod plăcut, mai ales că am selectat rețete inedite, pline de savoare. O băutură minunată pentru sezonul estival ar trebui să fie rece, relativ ușor de făcut și să conțină fructe proaspete.

Înainte de a da startul preparării celor mai îmbietoare cocktailuri, asigură-te că ai la îndemână un shaker, o cană de măsurare, cuburi de gheață, cidru și sucuri naturale.

Cidru Mimosa 

Mimosa este o băutură extrem de simplu de realizat, dar este încântătoare și plină de savoare. De asemenea, este un excelent cocktail pentru brunch, iar vara este o perioadă propice pentru organizarea unor astfel de mese. Chiar dacă varianta clasică este incredibilă, asta nu înseamnă că nu poate suferi mici modificări.

Astfel, lasă cidrul la frigider, dar și sucul de portocale, pentru că cel mai important aspect al unui cocktail este să fie rece, cât mai rece. Toarnă într-un pahar de șampanie 100 de mililitri de cidru peste care adaugi 100 de mililitri de suc de portocale. Ține minte că proporția celor două ingrediente este de 1:1. De asemenea, dacă dorești o băutură mai puternic alcoolizată, poți apela la o linguriță de triplu sec sau vodka. 

Când alegi cidru, ai grijă ca acesta să fie calitativ și să nu fie extrem de dulce. De asemenea, chiar dacă este mai comod să cumperi sucul din magazin, sfatul nostru este să-l storci chiar tu pentru că a te bucura de un gust desăvârșit. În plus, dacă vrei să-i surprinzi pe invitații tăi, atunci poți înlocui sucul de portocale cu unul de caise sau piersici.

Mojito Cidru

Clasicul Mojito nu mai are nevoie de nicio prezentare, având o istorie care a început încă de prin secolul al XVI-lea și a fost numit de-a lungul anilor unul dintre cele mai populare cocktailuri din lume.

Chiar dacă este perfectă rețeta veche, ce-ai spune dacă ai încerca acest cocktail cu cidru? Mărul va asigura gustul dulce al băuturii și nu va mai fi nevoie să adaugi niciun pic de zahăr. 

Așadar, pune jumătate de lime tăiată într-un pahar mare și presează bine cu un pistil. Adaugă frunze de mentă, gheață pisată și 50 de mililitri de rom. Dacă vrei ca băutura să fie mai dulce, atunci pune totuși și două lingurițe de zahăr brun. Amestecă totul foarte bine într-un shaker și completează totul cu cidru rece și un strop de apă minerală. Pentru un gust original, adaugă o felie de portocală.

Dacă nu ai un shaker, atunci poți apela la un blender. Pune toate ingredientele, inclusiv cuburile de gheață și zdrobește puțin. La fel ca la Mimosa, trebuie ca cidrul și apa minerală să fie foarte reci.

Cidru Sangria

Sangria este simbolul verii, al concediilor și al zilelor pline de relaxare. Este un cocktail fructat, colorat și fresh. De asemenea, este o băutură extrem de veche, unii spunând că datează din Evul Mediu.

Cum îl faci? Într-o carafă mare, toarnă o sticlă de vin roșu. Totodată, nu uita că poți alege vin alb, spumant, rose sau chiar un amestec. Apoi, adaugă jumătate de cană de limonadă, o jumătate de cană de suc de lămâie, o mână de frunze de mentă, căpșuni feliate, portocale și lime. Lasă acest amestec să se răcească aproximativ 20 de minute, astfel încât fructele să-și lase toate aromele. Înainte de servire, pune gheață și două sticle din cidrul preferat.

Când alegi vinul, cumpără unul de calitate, la fel ca și în cazul cidrului. De asemenea, prepară tu limonada și nu cumpăra una din comerț.

În plus, te poți bucura oricând de un cidru rece căruia să-i aduci un strop de savoare cu fructe proaspete și multe cuburi de gheață.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Auchan

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton