Transformă-ți locuința în una perfectă pentru găzduit oaspeți

 bogdan.galca
.

Fie că te gândești să o pui pe site-uri de genul Airbnb sau că te-ai decis să îți inviți prietenii din toată lumea să te viziteze, dacă decizi ca locuința ta va fi o insulă a ospitalității, trebuie să faci câteva schimbări.

Asta nu înseamnă că trebuie să renovezi de la zero sau că este necesar să îți faci casa să arate ca un hotel, ci doar că ar trebui făcute niște ajustări, cu scopul de a spori confortul celor care îți trec pragul. Iată câteva dintre acestea:

Asigură-te că oaspeții tăi au parte de un somn de calitate

Decide care sunt camerele în care îi vei găzdui și reorganizează puțin spațiul. În primul rând, renunță la mobila inutilă, o cameră aerisită și din acest punct de vedere va fi locul perfect unde oaspeții se pot relaxa.

Spre exemplu, păstrează doar un pat, o noptieră și un dressing pentru dormitor, o canapea sau un colțar, un spațiu de depozitat hainele și o măsuță de cafea, pentru living. Astfel, camerele vor părea mai mari și mai luminoase și senzația de confort va crește proporțional. În plus, ai grijă ca paturile în care dorm cei care te vizitează să fie unele foarte confortabile, așa că trebuie să fii atent și la cum alegi salteaua la fiecare dintre ele.

Ce mai poți face pentru un plus de confort? Asigură-te că ai draperii groase, care împiedică pătrunderea luminii atunci când cei care vor sta la tine vor să doarmă și perdele transparente, care lasă razele soarelui să pătrundă în voie pe parcursul zilei.

Reorganizează-ți bucătăria

Rafturi cât mai la vedere, pe care să ai de la farfurii și cești la condimente din toate colțurile lumii, un frigider încăpător, ustensile care să mulțumească chiar și un pasionat de gătit, un cuptor cu microunde, un espressor: iată doar câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le ai în bucătărie și care ar trebui să le dea oaspeților tăi senzația de confort cea mai apropiată de noțiunea de acasă.

În plus, asigură-te că ai mai multe feluri de ceaiuri și de cafea, dulcețuri, crackers și tot felul de alte gustări, din care se pot improviza atât un mic dejun delicios, dar și cele necesare pentru un maraton de filme.

Creează mai multe spații de depozitare în baie

Chiar dacă nu este una cu un spațiu generos, câteva dulapuri suspendate și utilizarea eficientă a spațiului de sub chiuvetă sau din colțuri te poate ajuta să oferi tot confortul necesar celor care te vor vizita. Alege materiale rezistente la umezeală și, pentru un plus de spectaculozitate, dar și de confort, poți adăuga și câteva plante iubitoare de astfel de condiții.

Pe lângă obiectele tale personale, asigură-te că ai spații speciale pentru vizitatori, dulapuri dedicate cu prosoape și cu toate cele necesare pentru igienă, dar și consumabile de genul celor pe care le găsești în hoteluri.

În plus, nu te zgârci la oglinzi și la cantitatea de lumină și, dacă ai cum, asigură-te că gresia și faianța din baie sunt în nuanțe deschise, pentru a mări vizual spațiul.

Nu este foarte complicat să-ți transformi casa în una extrem de primitoare și în care cine intră să rămână cu amintiri plăcute și cu dorința acută de a reveni. Tot ce ai de făcut sunt câteva schimbări logistice și să îi dai un aer universal de „acasă'.

Sursă foto: unsplash.com

(P) Articol publicitar realizat în colaborare cu mobiladmd.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton