Top 5 lucruri de știut despre amenajarea mansardei

.

Dacă a sosit momentul să acorzi atenție proiectului de amenajare al mansardei, înseamnă că ai început căutarea pentru soluții care să te inspire. Spațiul din mansardă poate juca rolul oricărei încăperi dorite, dormitor, birou, camera de joacă a copiilor sau poate deveni dressingul mult visat.

Indiferent de ce ai în plan, în acest articol îți dezvăluim 5 lucruri pe care este bine să le știi înainte de a începe amenajarea mansardei.


1. Proiectul de izolare

Izolația mansardei este absolut necesară pentru a nu avea pierderi de căldură. În plus, vei resimți un confort termic al spațiului interior pe parcursul întregului an, indiferent de anotimp. Mai mult decât atât, izolația mansardei aduce și facturi mai mici, dat fiind consumul de energie mai scăzut, deci ai toate motivele să nu sari peste această etapă.

Un material foarte bun, atât din punct de vedere al calității, cât și al prețului este polistirenul. În plus, este ușor de manevrat și de montat, în timp scurt proiectul de izolare va fi gata. Prin urmare, alege polistiren (click pentru produse).


2. Iluminatul

Dacă ziua lumina naturală pătrunde din abundență în mansardă prin ferestre, seara va trebui să te asiguri că ai creat o atmosferă propice cu ajutorul surselor artificiale, fie ele lampadare, veioze, aplice, spoturi încastrate s.a.

Ai o varietate de corpuri de iluminat din care poți alege, fie în stil modern, vintage sau rustic. Ține cont că un variator de lumină te va ajuta să reglezi intensitatea în mansardă, lucru care te va ajuta să creezi atmosfera dorită, trecând de la o lumină puternică la una intimă.


3. Culorile

Mansarda dispune de regulă de un spațiu mai redus, de aceea este nevoie să apelezi la trucul culorilor pentru a nu resimți disconfortul unui loc mic și înghesuit. Pentru a face un spațiu să pară mai mare, albul este alegerea cu care niciodată nu vei da greș. Optează pentru vopsirea pereților în alb. Mansarda va fi mai luminoasă și va părea mai spațioasă. 

Mobilierul alb este și el o alegere inspirată pentru o mansardă mică. Nu te teme că vei folosi doar alb. Culorile preferate le poți folosi cu rol de accent, fie pentru o cuvertură, un covoraș, perne decorative sau un corp de iluminat. 


În plus, ține cont că și culorile pastelate sunt potrivite pentru a face spațiul mansardei să pară suficient de generos. Acestea sunt nuanțele deschise, ca de exemplu verde pal, roz pal, violet deschis s.a. Folosește-le cu încredere pentru amenajarea mansardei.

4. Mobilierul

În primul rând realizează foarte bine măsurătorile mansardei înainte de a porni să cumperi mobilierul. Cu siguranță nu vrei să ai surprize neplăcute, că fotoliul sau dulapul nu se încadrează.

Nu încărca mansarda cu foarte multe piese de mobilier, păstreaz-o aerată pentru a avea cât mai mult spațiu de mișcare. De asemenea, ține cont că mobilierul realizat la comandă poate fi salvator, dat fiind faptul că în felul acesta nu vei avea pierderi de spațiu, fiecare colț al mansardei fiind exploatat


5. Stilul

Stilul de decorare va dicta întreg proiectul tău de amenajare. Modern, clasic, rustic, minimalist, acesta va fi ales în funcție de preferințele tale și de destinația mansardei. 

Dacă întreaga amenajare a casei este una în stil modern și la fel îți dorești la mandardă, optează pentru un mobilier scund, cu linii suple și picioare la vedere. Materiale se recomandă a fi cele naturale, precum lemn, metal sau piele. În privința culorilor, ideale sunt albul, nuanțele de crem, bej sau gri.


Mansarda în stil rustic este de asemenea populară, caz în care lemnul joacă un rol principal. Astfel, podeaua și mobilierul din lemn nu au voie să-ți lipsească. Accesoriile pot fi: o carpetă țărănească sau o blană de urs pentru podea, un ceas din lemn pe perete ori o cuvertură cu iz rustic pentru pat.

Prin urmare, realizează un plan pentru proiectul de amenajare al mansardei și nu cumpăra piese de mobilier sau accesorii sub impuls, fără a respecta strategia pe care ți-ai propus-o.


(P) Material publicitar realizat împreună cu Mathaus