Studiu: ești mai tandră cu animalul de companie decât cu iubitul!

.

Fie că ai un cățel, o pisică, un papagal, animalul de companie deja face parte din familie. Însă el poate stârni serioase gelozii din partea partenerului de viață. Se pare că nu împarți iubirea corect…

Acum câțiva ani o poveste a impresionat internetul, o femeie și-a anulat nunta după ce a descoperit că logodnicul îi bătea sistematic și brutal câinii.


Nu înțelegea de ce aceștia și-au schimbat comportamentul, a instalat camere în casă și așa a descoperit grozăvia.

Probabil că marea majoritate a oamenilor ar face la fel. De ce să fii cu cineva care este violent cu o ființă fără apărare, cu atât mai mult când tu iubești acel animăluț.

Stiai ca… exista pasari care pot vorbi?

Citește și:

Vrei să dormi mai bine? Cercetătorii îți recomandă să dormi cu un anumit animal de companie

Povestea nespusă a unui mare actor de la Hollywood. A ajuns să-și vândă propriul animal de companie ca să poată supraviețui!


Cel mai bun prieten al omului

Iar un studiu realizat în SUA pentru people.com, de către o companie ce comercializează mâncare pentru căței, a relevat că afecțiunea pentru pufosul patruped din dotare pune uneori partenerul de viață pe un loc secund.

Mai precis, puțin mai mult de jumătate dintre stăpânii de căței preferă să doarmă cu animalul de companie și nu cu iubitul, iar cățelul primește mai mulți pupici și mai multe îmbrățișări decât partenerul de viață.

Cât despre statutul minunatului latrător, el este văzut mai degrabă ca unul dintre cei mai buni prieteni. Este afectuos, te iubește necondiționat, petreceți timp și vă jucați împreună.

Ce să învățăm de la pisici

Probabil că în cazul reginelor pisici lucrurile stau puțin diferit, și ele sunt mai degrabă copilașii noștri cu blană, de la care avem totuși multe de învățat!

Într-un weekend când stai acasă, urmărește-ți pisica și obiceiurile ei. Pisicile sunt foarte buni profesori la capitolul mindfulness și grijă de sine.


Când urmăresc o muscă prin casă, mașinile sau porumbeii prin geam, pai… numai asta fac! Sunt ancorate în momentul prezent, lucru benefic și pentru noi oamenii.

Doar că nouă ne mai zboară mintea la evenimente din trecut sau ne anxietăm legat de viitor.

De asemenea, pisica este foarte atentă la nevoile ei, pe care și le satisface din plin. La ea nu există conceptul de autosacrificiu.

Tu cât de mult ești în contact cu nevoile tale și câtă grijă ai de tine?! Iată o temă de reflecție și un model torcător.

Foto: Shutterstock