Renunță la comparații! Cum ajungi să îi transmiți copilului tău teama de eșec

Nu ne naștem cu teama de eșec, ci ea se învață. Rezultatul? Copii anxioși și viitori adulți nefericiți, pentru care nimic nu e destul. Ce trebuie să eviți tu ca părinte.

Probabil că întreaga ta copilărie ai auzit același lucru, iar acum că ești părinte pui în practică involuntar același tipar toxic.

Comparația pare o boală națională? Mereu aduci în discuție ce rezultate are sau cât este de cuminte fratele, sora, vecinul sau verișorul copilului tău? Ei bine, acesta nu este un stimulent.

Citește și:

Semne că ești într-un echilibru emoțional fragil și trebuie să ai grijă de tine

Nu te bucuri de timpul liber? 3 semne că ești prea obosită!

Ci mai degrabă un proces încet și sigur de sabotare a încrederii în sine și de implementare a unui perfecționism ce în final va aduce numai nefericire.

Copilul va primi un set de așteptări la nivelul cărora va încerca să se ridice cu disperare, pentru a nu pierde afecțiune părintelui.

Iar fiecare critică, fiecare reproș va reprezenta o invalidare a eforturilor și o validare a neputinței micuțului. Astfel, copilul își va crea în timp standarde extrem de ridicate și o teamă de eșec care îl va afecta pe toate palierele vieții.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton