Ați decis că este momentul să faceți un pas înainte în relație și să vă mutați împreună? Atunci trebuie să fiți atenți la câteva lucruri, ca să nu ajungeți să vă regretați decizia sau, mai rău, să vă despărțiți.
Dacă vreți ca perioada de tranziție să fie una lină pentru amândoi, să nu vă schimbați radical obiceiurile și nici să nu fiți nevoiți să faceți compromisuri foarte mari, încercați să respectați următoarele reguli:
Faceți pe rând cumpărăturile
Și când spunem cumpărături, ne referim la tot ceea ce e necesar într-o casă: de la alimente, apă și detergent, până la obiecte de îngrijire personală. Da, inclusiv aparate de ras pentru el (chiar dacă inițial vei avea senzația că nu știi ce să iei) sau tampoane pentru tine, atunci când este rândul lui să treacă pe la supermarket.
Acest lucru vă va permite să deveniți mai apropiați, să vă aflați mai repede preferințele, să vă organizați bugetul comun și, de ce nu, chiar să economisiți niște timp, pentru că în drum spre casă unul dintre voi se poate opri la cumpărături, iar celălalt ajuns mai repede acasă pregătește cina, spre exemplu.
Păstrați-vă timp special pentru fiecare dintre voi
Odată mutați împreună, veți petrece foarte mult timp în doi, ceea ce nu este deloc rău, dar poate fi copleșitor fără niște perioade de respiro. Dacă ajungeți să locuiți în aceeași casă, nu vă schimbați obiceiurile de socializare pe care le aveați înainte să faceți acest pas, pentru că fiecare dintre voi are nevoie de timp petrecut separat de celălalt.
Fie că este seara cu fetele la un pahar de vin și o poveste sau la reprize planificate de shopping, fie că este sâmbăta lui cu băieții la fotbal sau la bere, nu renunțați la ele, pentru binele relației voastre. Chiar dacă uneori pare mai comod să stai tot weekendul în pijama și să lenevești împreună cu iubitul tău, odată ce toată treaba se transformă în rutină, va fi din ce în ce mai puțin amuzant.
Nu aduceți acasă problemele de la birou
Da, ideal ar fi ca atunci când te frământă ceva sau când ceva nu merge bine la job să te sfătuiești cu iubitul, pentru că în doi lucrurile par mereu mai simple. Totuși, nu pica în capcana de a povesti în fiecare zi ce ți s-a întâmplat rău, cum te persecută șeful și cum colega de la contabilitate clar are ceva cu tine, pentru că altfel nu ar fi mereu atât de acră când o rogi ceva.
Nici să dai milioane de detalii despre copiii simpatici ai colegei tale preferate și despre ce ați mai discutat în pauza de masă sau cine ce și-a mai cumpărat sau unde merge în vacanță nu reprezintă o variantă mai bună.
Pur și simplu încearcă să lași la ușă tot ceea ce este legat de job și să te bucuri de timpul petrecut împreună cu iubitul tău făcând lucruri care vă plac amândurora.
Lista ar fi mult mai lungă, dar, dacă ții cont de sfaturile noastre, cel mai probabil vei reuși să treci mult mai ușor peste perioada de acomodare pe care o implică o astfel de schimbare și relația ta va avea parte de un mediu cât mai sănătos pentru a se dezvolta.
Sursă foto: unsplash.com
(P) Articol publicitar realizat de Mega Image