Rețetă de vedetă. Pui cu orez și curry, recomandat de Gina Pistol

.

Prezența Ginei Pistol la emisiunea 'Chefi la cuțite' i-a oferit acesteia un avantaj incontestabil: frumoasa prezentatoare a învățat secrete culinare valoroase atât de la cei mai buni chefi, cât și de la concurenți, din experiențele de platou.

O rețetă, însă, i-a rămas la suflet și, astfel, a învățat să o prepare singură a la carte. Este rețeta de pui cu curry, ale cărei secrete le-a aflat de la Robertino, unul dintre concurențiidin echipa lui Sorin Bontea.


Am învățat de la Robertino, din echipa lui Sorin, o rețetă indiană de pui cu curry. Este absolut senzațională, are un gust exotic, dat de combinația de mango, curry și smântână. Garnitura de orez basmati completează perfect preparatul…pur și simplu nu te mai poți opri din savurat. De fiecare dată când o gătesc cei din jur îmi spun că îmi iese chiar mai bine ca la restaurant.’, spune Gina. Rețeta, pas cu pas, ți-o împărtășim și noi mai jos.

Pui cu orez și curry, servit cu chutney de mango și crispy de tortilla


Pui cu orez și curry, servit cu chutney de mango și crispy de tortilla

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de măsline
  • 400 ml vin alb
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 foaie de tortilla
  • 1-2 căței de usturoi
  • 200 g cremă de brânză
  • 200 g orez basmati
  • 50 g unt
  • 1 linguriță curry
  • Pentru chutney de mango:
  • 1 mango bine copt
  • 3 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriță praf de chili
  • 120 ml oțet de mere
  • 3 linguri de miere
  • 1 linguriță curry

MOD DE PREPARARE

Pieptul de pui porționat în cuburi, condimentat cu sare și piper se trage la tigaie în ulei, până se rumenește bine. Se adaugă apoi legumele curățate și feliate și se amestecă ușor printre cuburile de carne.

După câteva minute, se adaugă vinul și se lasă să fiarbă până când alcoolul se evaporă.

Într-o altă tigaie se rumenesc 2 lingurițe de curry  în 50 g unt, apoi se adaugă orezul și se amestecă pentru 1-2 minute. Se completează cu apă și se lasă la fiert până este aproape hidratat.

Între timp, se prepară chutney de mango.


Se pune la fiert oțetul cu zahărul, mierea și condimentele și se amestecă bine până când acestea se dizolvă. Se adaugă mango curățat și tăiat în cuburi mici și se fierbe până capătă consistență de dulceață

Când orezul este fiert, se amestecă cu pieptul de pui și legumele, apoi se adaugă chutney de mango deasupra și cremă de brânză. Se mai potrivește gustul cu cele necesare și se stinge focul.

Din foaia de tortilla se decupează discuri care se rumenesc în tigaia încinsă, apoi se tartinează cu usturoi și se servesc cu deliciosul preparat.


Dacă vrei la desert niște clătite, poți alege să le umpli cu peltea de gutui!

Îți recomandăm să încerci și pui shanghai, o rețetă rapidă și gustoasă

Încearcă și această rețetă de cuscus cu legume