Uneori prietenia cu fostul iubit dăunează grav sănătății emoționale și relaționale ulterioare. Așa că e indicat să pui niște limite.
Prietenia e reală?
Primul pas este să dați sens relației pe care o aveți acum. Chiar este prietenie sau vă e greu să vă rupeți unul de celălalt? Mai vreți să încercați și să vedeți cum merge după împăcare?
Ori pur și simplu vrei să ai un backup emoțional, la cine să te întorci dacă nu se leagă nimic seminificativ cu altcineva? Asta ascunde mai degrabă o teamă de singurătate, decât o alegere sănătoasă și asumată a fostul partener.
Citește și:
Psihologii recomandă! Ce tipuri de discuții nu trebuie să aibă loc în dormitor
Ce înseamnă să ai așteptări sănătoase în cuplu
Cum te autosabotezi
Ca prieteni discutați despre relația lui actuală și eventualele aventuri iar asta nu îți face bine? Pune limite! Care sunt subiectele ce nu se aduc în discuție, comportamentele care nu sunt acceptate.
Însă mare atenție la capcană! Cu un prieten poți povesti despre relația sa, dacă asta e dureros pentru tine înseamnă că încă nu ești încă detașată de fostul și ce e acum între voi mai degrabă are o conotație toxică.
Așadar ruperea legăturii te va ajuta să te vindeci și să te implici (atunci când devii disponibilă) într-o nouă poveste de iubire.
Tu ai rupt relația de cuplu? Această relație de prietenie cu fostul poate fi alimentată de vinovăția pe care o simți, și astfel încerci să îl protejezi, să îi porți de grijă ca să… te simți tu ușurată.
Prietenia între foști e posibilă
Evident iubirea în timp se poate transforma în prietenie și prețuire reciprocă. Nu este exclusă prietenia între foști parteneri de cuplu, dar e nevoie de multă sinceritate, asumare și stabilirea condițiilor pentru această prietenie, indiferent că aveți sau nu copii.
Foto: Shutterstock