Patru sfaturi pentru amenajarea unui apartament modern

.

Atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, oamenii sunt, în general entuziasmați, deoarece își pot pune amprenta asupra designului acesteia, transformand-o dintr-o simplă casă în acasă'. Totuși, de cele mai multe ori, această activitate nu este atât de distractivă pe cât pare, ci, din contra, poate deveni o povară. De cele mai multe ori, apar mici probleme, care la prima vedere nu sunt atât de importante, dar care, cu siguranță, îți vor da bătăi de cap. Nu ajung materialele, întârzie meșterii, bat vecinii în țeavă, e mizerie, sau draperia este prea scurtă, culoarea parchetului este prea închisă sau, pur și simplu, nu îți mai place canapeaua pe care tocmai ai achiziționat-o. Și lista poate continua. 

Acest lucru se datorează faptului că sunt multe elemente extrem de importante atunci când faci amenajări, fie că vorbim de culoarea canapelei sau de usile de interior. Astfel, este indicat să alegi piese care sunt pe gustul tău, dar care să îți și satisfacă nevoile, pentru a avea parte de confortul așteptat. Pentru aceasta, este necesar să te informezi în amănunt despre proprietățile și comportamentul în timp al materialelor și al obiectelor pe care le aduci în casa ta. 


Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unui apartament cu design modern:

Optează pentru culori neutre și design simplu și elegant

Alegerea culorilor poate fi una din cele mai importante părți în amenajarea unui apartament, deoarece, în funcție de acestea, vei putea să te simți mai mult sau mai puțin confortabil. Ele îți pot afecta starea de spirit si nivelul de vitalitate. 

Pentru un design modern, cald și primitor, este indicat să alegi culori neutre și maximum două culori de accent. De exemplu, poți alege să îți decorezi apartamentul în nuanțe de alb și bej și să adaugi câteva elemente turcoaz, galbene sau albastre. De asemenea, ușile trebuie să se integreze armonios în întreg designul. 


Lumina – un element important în designul interior

O încăpere slab iluminată îți va provoca stări de somn, dureri de cap și o stare proastă. Pentru a putea să te simți confortabil și să ai o stare cât mai bună, este indicat ca apartamentul tău să aibă ferestre cât mai mari, pentru a permite luminii naturale să pătrundă în toate încăperile. 

De asemenea, adăugă câteva corpuri de iluminat eficiente, pentru a te asigura că vei avea lumină la orice oră. În plus, este indicat ca lumina să se potrivescă cu întregul design. De exemplu, dacă ai optat pentru culori calde pentru amenajarea unei încăperi, precum nuanțe de bej, galben sau maro,  este indicat să alegi lumini tot calde.


Mobilier simplu și practic

Dacă atunci când vorbim despre un design vintage, ne gândim la mobilier din lemn, cu diferite modele și decorațiuni complicate, cu mânere din fier și cu picioare sofisticate. La polul opus, atunci când vine vorba despre design modern, ne ducem cu gândul la elemente cât mai simple de mobilier. 


În general, mobilierul modern are un design liniar, iar picioarele sunt drepte și expuse.  Pe lângă elementele de mobilier cu design minimalist, poți adăuga și un element inedit, cum ar fi un scaun cu o formă interesantă, inedită, sau o măsuță de cafea cu sticlă și un picior de lemn.


Plantele dau viață apartamentului tău

Pentru ca designul să fie complet și pentru ca apartamentul tău să fie plin de viață, poți adăuga plante naturale. Poți alege două – trei plante mari, pe care să le plasezi direct pe podea, sau poti amenaja un raft cu mai multe plante mici. Acestea te vor ajuta să ai mai multă energie, să ai o dispoziție mai bună și să scapi de durerile de cap. Dacă lucrezi de acasă, este indicat să pui o mică plantă chiar pe birou sau în apropiere. 


Un alt element important este reprezentat de vazele și ghivecele plantelor de apartament. Acestea trebuie să se integreze perfect în design și să fie în armonie cu cromatica tuturor încăperilor.

Atunci când ai un plan bine pus la punct, amenajarea unui apartament poate fi floare la ureche. Important este să rămâi pe direcția pe care ți-ai setat-o inițial și să nu uiți că, în acest caz, mai puțin înseamnă mai mult.

Sursa foto: Joanna, Designecologist

(P) Material publicitar realizat împreună cu ExclusiveDoors