(P) Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți deschizi un pub în România

.

Ți-ai propus să deschizi un pub în România? Trebuie să te înarmezi cu răbdare, deoarece încă din etapa de documentare și de concepere a planului inițial de afaceri, concretizarea pubului ți se va părea tot mai dificilă. Asta din cauză că toate actele și autorizațiile de care ai nevoie pentru a deschide un pub se obțin cu dificultate. Cu toate acestea, nu trebuie să te descurajezi. Urmează pașii de mai jos pentru a pune pe picioare un pub care să aibă succes pe piață!

Creează un plan solid de afaceri


Planul de afaceri este cel mai important atunci când stabilești tipul pubului și specificul său. Pentru a fi sigur că planul de afaceri este unul solid și fidel realității ulterioare, poți discuta cu specialiști în domeniul business; aceștia îți pot oferi suficiente detalii despre obținerea autorizațiilor, despre taxele pe care vei fi nevoit să le plătești și despre desfășurarea propriu-zisă a activității din pub. 

Discută cu persoane care au avut succes în afaceri asemănătoare și obține recomandări care îți vor fi de folos în faza de început a proiectului. Mai mult, astfel de persoane competente te pot pune la curent cu eventualele cheltuieli suplimentare care vor apărea pe parcurs, astfel încât să dispui de toate resursele necesare.


Stabilește numele pubului și tematica sa

În funcție de pubul pe care îl conduci, vei lua cele mai bune decizii cu privire la amenajarea spațiului și la tematica sa dacă apelezi la ajutorul unui designer de interior. 

La fel de important este și numele pubului! Găsește un nume original, care să atragă atenția și apelează la specialiști pentru a obține și logoul după care va fi recunoscută afacerea ta.

Stabilește meniul

Și în alegerea meniului te poți inspira din soluțiile altor antreprenori din domeniu, pe care îi admiri pentru succesul lor. Alcătuiește un top al celor mai profitabile puburi de același tip și uită-te pe meniurile lor, pentru a-ți face o idee despre preparatele și băuturile servite. 


Consultă-te cu persoanele care se vor ocupa de preparate și suplimentează numărul de angajați, dacă este nevoie. Este util să ai un meniu care să atragă atenția încă de la început, pentru a atrage clienți noi și pentru a-i fideliza.

Alege locul ideal


Locul reprezintă un alt element esențial pentru prosperitatea unui pub. Ține cont de publicul tău țintă și amplasează pubul într-o zonă ușor accesibilă. Poate fi vorba despre un pub situat lângă o zonă rezidențială, lângă un metrou sau un pub care de adresează celor care ies zilnic de la facultate. Indiferent de variantă, situarea pubului în apropierea publicului țintă reprezintă cheia succesului pentru afacerea ta.

Studiază competiția și ocupă-te de promovare

Competiția trebuie studiată atent, astfel încât să fii conștient de factorii care îi determină succesul. Pe scurt, află care sunt punctele forțe ale localurilor care ți-ar putea deveni concurente. Analizează cu atenție cum e amplasat un pub care aparține concurenței, cum arată decorul sau meniurile. 


La fel de importantă pentru afacerea ta este și promovarea online, care ajută potențialii clienți să te descopere. Creează un site și pune accent pe promovarea paginilor de socializare, pentru a ajunge mai repede la oameni. Nu doar internetul te poate ajuta în promovare, ci și pliantele sau bannerele, care pot deveni soluții eficiente, deși par demodate.

Ocupă-te de designul pubului

Înainte de deschiderea pubului, vei avea nevoie de numeroase echipamente și dotări, în care va trebui să investești un buget considerabil. Pe lângă espressoare, diverse ustensile și uniforme pentru angajați, vei avea nevoie și de mese și scaune de bar, comode și solide, pe care clienții să-și petreacă minutele de relaxare. Optează pentru încăperi în culori clasice, astfel încât să oferi pubului un aspect elegant și omogen. Alege fețe de masă și textile care să se potrivească cu restul încăperii.


Ține cont de recomandările noastre și ocupă-te în detaliu de amenajarea pubului tău. Rezultatele bune nu vor întârzia să apară!