(P) Torturi botez la comanda sau de ce este importată realizarea tortului de către un profesionist!

 advertising.ringier
.

Un tort de botez este un element mai mult decât important pentru petrecerea de creștinare a unui micuț. Dacă înainte doar torturile pentru nunți erau importante, în ziua de azi, lucrurile s-au schimbat. În ziua de azi, petrecerea de botez este la fel de importantă precum cea de nuntă, făcându-se aceleași pregătiri fastuoase și, desigur, alegându-se un tort la fel de elaborat.

Este adevărat! Un tort pentru botez necesită o planificare precisă în prealabil, deoarece atât umplutura tortului, cât și decorul exterior trebuie să fie bine stabilite, încadrate într-o anumită temă a petrecerii sau care să aibă un anumit simbolism. Dacă înainte torturile de botez se făceau casă, lumea s-a schimbat, pretențiile fiind mult mai mari în prezent. Astăzi, majoritatea alege să facă torturi botez la comanda.

În spatele unui asemenea tort este multă muncă și pricepere. De aceea, aveți nevoie de un cofetar profesionist, care să fi realizat zeci sau sute de astfel de torturi. De ce? Doar așa veți avea garanția că acel tort de botez se va ridica la înălțimea așteptărilor și că prăjitura festivă îi va impresiona pe oaspeți.

În ce constă realizarea unui tort festiv, de botez sau de nuntă?

De exemplu, trebuie să știți faptul că decorațiunile pentru tort din marțipan sau fondant, cum ar fi flori, ghetuțe pentru bebeluși sau inimioare, trebuie făcute cu câteva zile în avans. Baza trebuie să fie la temperatura camerei înainte ca decorarea să fie aplicată pe tort. În caz contrar, stratul de fondant sau marțipan se va topi. De aceea, un astfel de tort nu se realizează cu câteva ore înaintea marelui eveniment.

Bazele unui tort pot fi coapte chiar și cu două zile înainte. Ambalat etanș în folie alimentară, blatul poate fi păstrat chiar și la frigider până la o săptămâna. Torturile cu blat, în special, au nevoie de suficient timp pentru a se răci, dar pentru un tort cu o formă specială (de exemplu, o mașină), cel mai bine este să se folosească un blat mai ferm.

În dimineața zilei dinaintea botezului, blatul de tort răcit este netezit' cu ajutorul unui cuțit special. Apoi blatul se așează cu partea superioară orientată în jos, deoarece partea inferioară a tortului este de obicei coaptă mai drept, datorită formei de copt. Blaturile individuale sunt acoperite cu o crema, de obicei unt, și așezate una peste alta, ar trebui să fie păstrate în frigider până seară. În ziua petrecerii, dimineața, tortul este acoperit cu fondant sau marțipan și decorat. În cazul torturilor cu mai multe niveluri, nivelul superior este atașat de nivelul inferior cu dispozitive speciale și o glazură de albuș de ou. Spațiul dintre blaturi poate fi acoperit cu o margine de fondant sau o panglică alimentară. Apoi tortul trebuie să stea la frigider și după ce este preluată comanda, până când acesta este consumat de către invitați. 

După cum vedeți, torturile de botez și, în general pentru ocazii speciale au un proces de realizare destul de minuțios. De aceea, va recomandăm să apelați la o cofetărie cu experiență, precum Carina Sweets, care să vă ofere torturi nu numai realizate cu măiestrie, ci în care se pune și multă pasiune. Un tort decorat cu dragoste vă va încânta oaspeții. 

Carina Sweets este o cofetărie care și-a pus priceperea și experiența la dispoziția clienților, de foarte mult timp. Din mâinile acestor cofetari pricepuți ies, de fiecare dată, adevărate bijuterii dulci. Acestea oferă atât o imagine deosebită, cât și gusturi desăvârșite. Ingredientele din torturile Carina Sweets sunt proaspete și de calitate premium. Dozajul este făcut cu multă atenție, astfel încât să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi în materie de dulciuri. De asemenea, pe lângă torturi pentru evenimente deosebite, la Carina Sweets pot fi comandate și prăjituri, și preparate tradiționale precum cozonaci, pască și mucenici. Totul este realizat după rețete vechi, poate uneori îmbunătățite, atât din patiseria autohtonă, cât și din cea de peste hotare.

Și totuși, nu știți ce tort de botez să alegeți?

Dacă intrați pe site-ul cofetăriei, veți avea o prezentare detaliată a fiecărui tip de tort ce poate fi comandat. Că un mic ajutor, va putem spune că:

  1. Puteți alege, în primul rând, culori diferite pentru băieței și pentru fetițe. Pentru băieței, cele mai populare culori sunt albastru, dar și galben, roșu, verde sau chiar alb. Pentru fetițe, rozul este predominant, însă alb, violet, fucsia și chair galben sunt populare. 
  2. Alegeți diferite personaje din desene animate. Pentru fetițe puteți alege pe Minnie Mouse și, pentru băieței Mickey Mouse. Dacă nu doriți unul din aceste două personaje, puteți alege ursuleți, steluțe sau orice alt personaj care să fie reprezentativ.
  3. Alegeți o tematică. Este ceva la modă să organizați petreceri de botez cu tematică anume. De asemenea, la astfel de petreceri se pune alături și un candy bar cu brioșe și prăjituri. Mare atenție: toate aceste prăjituri trebuie să fie în același ton cu tortul. Nu este indicat să aveți tort de ciocolată și prăjituri cu frișcă și fructe de pădure. De asemenea, respectați tematică culorilor. Dacă tortul este galben, încercați, pe cât posibil să aveți prăjituri în aceeași culoare și în nuanțe potrivite (alb cu galben, nuanțe de portocaliu și așa mai departe).
  4. Țineți cont de numărul de invitați. Este important să știți câți invitați sunt la petrecere. Nu veți face un tort de 2 kg pentru 50 de invitați și nici unul de 10 kg, pentru 8 invitați. Sfătuiți-vă cu cofetării dacă nu știți cam câte kg trebuie să aibă tortul. Datorită experienței acestora, vor ști exact cantitatea de tort necesară pentru un anumit număr de invitați.

Așadar, nu va încumetați să realizați tortul de botez acasă, pentru că s-ar putea să dați greș. Apelați la cofetării precum Carina Sweets, care vă pot oferi tortul potrivit pentru acest important eveniment.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton