(P) Stațiuni din Antalya unde să evadezi vara viitoare

 Stamen Diana
.

Cea mai mare stațiune turistică a Turciei, dar și una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Mediterană, Antalya este cunoscută pentru paleta sa generoasă de hoteluri moderne cu servicii all inclusive de primă clasă, dar și pentru peisajele încântătoare cu munte și mare.

Sejur în Antalya la prețuri de la 271 euro!

Binecuvântată cu 300 de zile senine pe an, Antalya este luată cu asalt de către turiștii europeni din mai și până târziu în toamnă. Evadează în pitoreasca regiune turcească în noul sezon turistic alături de AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat ofertele Early Booking 2020 la vacanțele în Antalya cu zbor charter din Oradea, la prețuri ce pornesc de la 271 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică. 

Atracțiile regiunii Antalya sunt variate și pentru toate categoriile de turiști: de la parcuri cu tobogane preferate de familiile cu copii, orașul vechi Kaleici cu siturile arheologice Perge și Termessos destinate pasionaților de istorie și până la plajele cu nisip sau parcurile cu peșteri, cascade și canioane spectaculoase, în care se aventurează iubitorii de natură…  

Antalya ocupă o suprafață impresionantă, astfel că un singur sejur aici nu este suficient pentru a bifa majoritatea bogățiilor sale, însă te poți rezuma să bați la pas orașul cu al său centru vechi – Kaleici, plin de monumente din perioada otomană sau să te retragi la plajă pe una din popularele stațiuni. 

Stațiuni populare bogate în obiective turistice

Poți alege Lara Kundu, o urbe cosmopolită considerată a fi cea mai scumpă din regiune datorită resorturilor sale de lux în care s-au cazat celebrități precum Lady Gaga sau Leonardo Di Caprio. Aici găsești cea mai lungă plajă din Turcia, o fâșie de nisip argintiu, perfect încadrată de apele spumoase ale Mediteranei. 

Arcuită la poalele Munților Taurus, într-un peisaj spectaculos se află Kemer, o stațiune cosmopolită cu dealuri acoperite de vegetație luxuriantă ce se pierd în apele cristaline ale mării. Plajele din prundiș gri și hotelurile de top ce dispun de parcuri acvatice, hammam-uri, centre nautice și restaurante moderne, o transformă în preferata celor care vor să scape din agitația marilor orașe.

Preferata familiilor cu copii datorită nisipurilor fine, de un auriu intens, Belek este una dintre cele mai verzi stațiuni turcești. Găzduiește zeci de parcuri și terenuri de golf și tenis, dar este și un excelent punct de plecare spre cascada Manavgat, cea mai cunoscută dintre cascadele aflate în provincia Antalya

Chiar dacă măsoară în înalțime numai 2 metri, cascada Manavgat compensează prin lățimea sa de 40 metri și curenții foarte puternici ce fac ca păstrâvii să „zboare' efectiv spre mal. Împrejurimile sale sunt fascinante, înconjurate de păduri de pini și smochini în care se ascund terase tradiționale de unde poți admira întregul spectacol al naturii.

Dacă ești pasionat de istorie și vrei să îmbini cultura cu relaxarea la soare, Side poate fi o excelentă alegere de vacanță. Stațiunea cu nisipuri fine a fost dezvoltată în jurul unora dintre cele mai importante monumente arheologice din regiunea Antalya. Printre cele mai cunoscute se află Templele Apollo și Atena, dar și Teatrul Aspendos, unul dintre cele mai bine conservate teatre ale lumii antice care se remarca prin cele 20.000 de locuri.  

Deși este cea mai îndepărtată dintre stațiunile de pe coasta regiunii Antalya, cosmopolita stațiune Alanya este deservită de propriul aeroport devenind preferata celor care vor să descopere locurile pe unde a călcat preafrumoasa Regină a Egiptului. Evadează pe vestita plajă a Cleopatrei, practică sărituri în mare de la Peștera Îndrăgostiților, urcă în Turnul Roșu pentru priveliști memorabile spre oraș și descoperă Castelul Alanya, cu zidurile sale de apărare ce se întind pe cea mai înaltă culme montană a urbei. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton