(P) Skiathos, cea mai cosmopolită insulă din Marea Egee

 Stamen Diana
.

Skiathos este alegerea ideală pentru o vacanță relaxantă la mare, fiind extrem de ofertantă în ceea ce privește plajele, aproape 70 de fâșii de nisip arcuindu-se elegant la Marea Egee. Combinația perfectă dintre albastrul mării și verdele asigurat de pădurile de pini, monumentele istorice răsfirate în capitala Chora și gastronomia excelentă, sunt doar câteva dintre bogățiile acestei insule grecești. 

Plănuiești o vacanță în Skiathos pentru această vară? Profită de Ofertele Speciale pregătite de AeroVacanțe și rezervă acum un sejur în Skiathos cu zbor charter din Timișoara la tarife tentante de la 299 euro/persoană! Pachetul turistic include 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică!

Istorie și cultură

Cu un trecut fulminant marcat de numeroase atacuri ale piraților conduși de neînfricatul Barbarossa, Skiathos a fost ocupată de bizantini, venețieni și otomani, influențele multiculturale încă resimțindu-se foarte bine și astăzi. 

Dacă ești dornic de o incursiune pe urmele popoarelor care și-au lăsat amprenta pe arhitectura insulei, cel mai bun loc de unde să începi explorarea este vechea capitală Kastro. Așezată pe vârful unei stânci în partea de nord și înconjurată de apele azurii ale mării, cetatea era extrem de greu accesibilă, iar între zidurile fortificate se găseau peste 300 de locuințe din piatră și circa 20 de bisericuțe bizantine. Poți ajunge la Kastro într-o croazieră în jurul insulei, prilej excelent să dedici și câteva momente relaxării pe mica plajă cu nisip grunjos aflată la poalele dealului cetății.

Continuă cu descoperirea capitalei Chora, un oraș boem cu străzi împăienjenite între vile neo-clasice de un alb impecabil cu ferestre și uși de un albastru-turcoaz, unde sunt păstrate amprentele bizantinilor și venețienilor. 

Între cele două porturi ale sale găsești mica peninsulă Bourtzi, unde Frații Gizi care au condus insula Skiathos în 1207 au construit un mic fort pentru a proteja orașul, pe urmele unei vechi cetăți bizantine. Printre ruine vei regăsi un fost teatru unde au loc numeroase evenimente culturale și pietrele de temelie ale bisericuței Agios Georgios. Dincolo de importanța sa istorică, Bourtzi este un loc perfect pentru relaxare în natură, întreaga peninsulă este înconjurată de pini, cactuși și marea de un azuriu sclipitor, iar de pe terasa cochetă poți admira panorama încântătoare asupra insuliței Tsougria.

Insula cu o viață de noapte intensă

Skiathos este la mare căutare și de către tinerii turiști în căutare de distracție. În capitala Chora vei găsi numeroase baruri cosmopolite, terase și cafenele unde se dansează până târziu în noapte. În plus, în sezonul estival pe unele plaje au loc petreceri sub clar de lună, dar și party-uri exclusiviste pe catamaran. Koukounaries, Banana, Vromolimnos, Troulos și Megali Ammos  sunt doar câteva dintre plajele insulei care te așteaptă cu o atmosferă cosmopolită și numeroase taverne cochete la malul mării. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton