(P) Sistemul de duș incastrat, cea mai bună soluție pentru băi minimaliste

 advertising.ringier
.

Într-o lume dominată de aglomerare, zgomot și agitație, acasă este locul de refugiu, de încărcat bateriile și pus ordine în gânduri prin relaxare, feriți de vacarmul de afară. Iar pentru asta este necesară crearea tuturor condițiilor necesare pentru un minim de confort și siguranță.

Deși a apărut în anii 60, stilul minimalist este încă la modă, iar cu cât stilul de viață va fi tot mai aglomerat, cu atât tendința spre minimalism va fi mai mare. Asta pentru că acest stil nu este doar o simplă înșiruire de recomandări de design, ci este un stil de viață ce se concentrează pe utilitate, confort, simplitate.

Dacă în restul casei este relativ ușoară adoptarea unui astfel de stil, în baie lucrurile se complică puțin deoarece nu putem renunța la obiecte sanitare sau la mobilier. Și atunci este recomandată o readaptare prin alegerea unor obiecte sanitare simple, amplasate armonios și realizate special pentru evitarea aglomerărilor în băile minimaliste, păstrând în același timp toate funcționalitățile specifice acestei încăperi.

Baia minimalistă, loc de regăsire

Minimalism înseamnă simplitate, așadar și regulile de amenajare a băii vor fi simple. Sunt doar câteva, însă ele vor face diferența între un design complicat și încărcat și unul simplu, funcțional și relaxant pentru privire, dar care în același timp să transmită un aer modern și atrăgător.

  • Designul simplu de la culoare la texturi. Primul pas spre o baie minimalistă începe cu designul. Culorile trebuie să fie deschise și calde, fără prea multe nuanțe. Este indicat ca gresia și faianța să fie într-o singură culoare care să se potrivească cu obiectele sanitare. Albul este cel mai răspândit, însă se poate opta  și pentru alte culori precum crem sau chiar și negru. La fel, și în cazul texturilor, ele este important să fie cât mai omogene. Desigur, putem alege o pată de culoare sau un material care să iasă în evidență, însă nuanțele trebuie să fie puține și să respecte o paletă de culori simplă.
  • Simetrie înseamnă relaxare. Liniile simple, obiectele sanitare din aceeași familie, fără decorațiuni prea multe, precum și amplasarea fiecărui obiect într-o simetrie perfectă, îi vor da băii un aer contemporan, fără să încarce vizual ambientul.
  • Fără aglomerări de design sau decorațiuni. Alegerea decorațiunilor potrivite este una dintre cele mai grele sarcini, asta pentru că regula de aur spune să avem unul, maxim două obiecte de decor. Un tablou și o floare pot fi mai mult decât suficiente.
  • Obiectele sanitare trebuie să fie simple și, în același timp practice. Iar pentru că alegerea lor poate să dea bătăi de cap chiar și celor mai avizați pasionați de minimalism, va fi important să respectăm și aici câteva reguli elementare.

Obiecte sanitare, stilul minimalist se referă la obiecte suspendate

Vasul de toaletă și bideul suspendate sunt cea mai simplă soluție de a extinde  spațiul disponibil și de a încorpora omogen obiectele sanitare în baia minimalistă. Ele ocupă mai puțin spațiu și sunt mult mai ușor de întreținut și de curățat. La fel, lavoarul suspendat cu un dulap de depozitare dedesubt nu doar că este atrăgător, dar este și practic, pentru că în felul acesta se va evita mai ușor depozitarea  la vedere a obiectelor de igienă. În cazul alegerii unui lavoar montat pe blat este foarte important ca pe acesta să nu fie depozitat niciun obiect de uz personal. Obiectele pe care le folosim mai des pot fi așezate la îndemână, într-un dulap cu oglindă montat dasupra lavoarului.

Sistemele de duș incastrate pentru maximizarea spațiului

Un sistem de duș incastrat nu doar că oferă senzația de spațiu, dar transmite un aspect luminos și primitor. În plus, pe lângă confort, sistemul de duș incastrat oferă și siguranță remarcată prin eleganță și modernism.

Sistemul de duș incastrat este ideal pentru că ascunde cu succes componentele funcționale, ele fiind montate în perete, astfel încât la supafață să fie vizibile doar pălăria, dușul mobil cu furtun și butoanele sau manetele de acționare a dușului. Sistemul de duș incastrat conține un corp îngropat în perete, un divertor ascuns, motiv pentru care montajul poate fi destul de complicat și implică spargerea pereților. În plus, montarea este indicat să fie realizată de o persoană avizată, astfel încât sistemul de duș incastrat să reziste o perioadă mai lungă de timp. Asta pentru că dacă în cazul parei de duș și a furtunului ele pot fi schimbate cu ușurință în cazul în care se strică, nu același lucru îl putem spune despre ce este „ dincolo de perete', unde dacă corpul incastrat, racordurile sau țevile de alimentare cu apă nu sunt montate bine, ele se pot strica și cauza inundații și imposibilitatea de a folosi dușul.

Principalul avantaj al sistemelor de duș incastrate este funcționalitatea care se îmbină perfect cu  simplitatea. Pe lângă faptul că sunt evitate toate elementele inestetice care ar putea încărca inutil o baie minimalistă, sistemele de duș incastrate sunt prevăzute cu funcționalități care promit experiențe inedite. Utilitatea unui sistem de duș este dată în special de tehnologiile folosite. De exemplu, sistemele de duș de la NeaKaisa sunt diversificate și provin de la producători renumiți printre care se află și Grohe, recunoscut pentru inovația adusă sistemelor de duș incastrate prin calitate ireproșabilă și tehnologii inedite precum finisaje care asigură protecție împotriva zgârieturilor, sisteme de economisire a apei, precum și renumitele pălării de duș cu funcție de rainshower. Un astfel de sistem de duș este sistemul de duș incastrat Hansgrohe Raindance Select E300. Acesta conține o baterie de duș incastrată, un corp incastrat, un set de duș cu porter, pară de duș, pălărie și furtun. Fiecare dintre aceste elemente se integrează armonios în băile minimaliste deoarece au un design simetric și simplu care „ascunde' caracteristici inedite ce vor transforma fiecare duș într-o experiență de neuitat.

Desigur, nu doar sistemul de duș incastrat este ideal în băile minimaliste, ci și alte obiecte incastrate precum rezervorul vasului de toaletă.

O baie minimalistă se remarcă în special prin simplitate și utilitate. Obiectele sanitare suspendate sau incastrate sunt cele care fac diferența și ajută la insuflarea ideii de minimalism, cu efort minim. Ele ajută la respectarea unor linii de design drepte și curate, fără aglomerări inutile de decorațiuni. În plus, un sistem de duș incastrat poate fi montat într-o cabină walk-in, astfel încât să eliberăm și mai mult spațiul din baie prin eliminarea cădiței de duș sau a cabinelor duș. Spațiu mai mare și mai aerisit înseamnă mai multă lumină, relaxare, funcționalitate. Iar dacă și mobilierul este incastrat fără să iasă în evidență, atunci cu siguranță baia minimalistă își va îndeplini scopul și va deveni un loc de relaxare.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton