(P) Side - vacanță de relaxare și explorare

 Stamen Diana
.

Una dintre cele mai populare stațiuni din regiunea Antalya, Side se remarcă prin rămășițele sale istorice rămase mărturie din vremurile elene, ptolemeice și turcești. Dincolo de importantele situri arheologice pe care le găzduiește, însoritul orășel se laudă cu o viață de noapte antrenantă, plaje de top și resorturi moderne ce dispun de cele mai bune facilități turistice.

Antalya este una dintre cele mai populare destinații estivale de vacanță, iar dacă vrei să o descoperi în 2020 îți poți rezerva încă de pe acum un sejur de la AeroVacanțe. Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking la pachetele cu zbor charter din București ce beneficiază de tarife începând de la 235 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică.

Bate la pas orașul vechi!

Străvechiul port întemeiat în secolul VII î.Hr., Side a fost din cele mai vechi timpuri un oraș prosper datorită comerțului cu sclavi, iar odată cu venirea turcilor s-a transformat într-un important centru cultural de la Mediterană. Astăzi, Side este o stațiune cochetă, cu o viață de noapte înfloritoare, numeroase obiective istorice și plaje idilice unde să te retragi în plin sezon estival. 

Centrul vechi este un adevărat muzeu în aer liber cu străduțe înguste pietruite, grădini de portocali și rodii, magazine boeme și restaurante cu specific turcesc. Side găzduiește unele dintre cele mai bine conservate monumente din Antalya. Dintre acestea se numără Templele din marmură ale lui Apollo și Atenei care se remarcau prin coloanele corintice impozante și bogăția decorațiunilor exterioare. 

La fel de important este Teatrul Antic Aspendos din secolul II î.Hr. ce deținea 20.000 de locuri pentru cei dornici să participe la luptele gladiatorilor și la spectacolele de teatru. Mare parte din construcția antică a fost distrusă în timpul atacurilor arabe, însă teatrul a fost recondiționat, iar astăzi găzduiește o mulțime de evenimente culturale.

Dacă îți dorești să vezi cum arăta vechiul Side, o vizită la Agora Antică nu poate lipsi din itinerariul tău. Muzeul găzduiește vechile băi romane, latrinele, camerele care dispuneau de un sistem de încălzire ingenios – prin pardoseală, saunele, plus numeroase alte încăperi din piatră cu mozaicuri și coloane impunătoare din marmură fină. 

Croaziere relaxante

Pitorescul oraș Side dispune de o coastă generoasă, presărată cu numeroase plaje compuse din nisip fin – unele dintre cele mai bune din Antalya, perfect încadrate de apele azurii ale Mediteranei și încojurate de vegetație luxuriantă. 

Un mod excelent de a te relaxa la plajă, dincolo de înot sau statul la soare, poate fi o plimbare pe cămilă la amurg – prilej excelent să admiri peisajele frumos pictate în nuanțe de portocaliu și violet. Poți experimenta și o croazieră pe Nava Piraților ce include câteva opriri pentru sărituri în puncte cheie, cu barbeque și un show inedit al piraților neînfricați. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton