(P) Cum te ajută salteaua potrivită în dietă

 advertising.ringier
.

Salteaua te poate ajuta să arzi calorii numai dacă este pentru sport. Așa ai putea spune. Mai ales dacă trăiești într-o dietă continuă. Totuși, salteaua potrivită te poate ajuta să slăbești dormind.

Tot ce-i prea mult strică. E valabil și pentru kilogramele în plus, care trag mult prea greu pe cântarul sănătății noastre. Mai grav este că, la nivel mondial, obezitatea a devenit o epidemie. Și nici în România nu stăm prea bine la acest capitol. S-a dus vremea când „grasă și frumoasă' era complimentul atât de apreciat.

Controleaz-o, să nu te controleze!

În România, 44% dintre femei și 58% dintre bărbați sunt supraponderali sau obezi. Iar copiii își urmează cu pași repezi părinții. Urmând ca, la vârsta adultă, dacă nu chiar din adolescență, să se confrunte cu afecțiuni dintre cele mai grave. Obezitatea chiar este o boală. Și nu una oarecare, ci „molipsitoare' și totodată poate aduce probleme grave de sănătate. 

Hipertensiunea, insuficiența cardiacă, tulburările respiratorii și de somn, diabetul, steatoza hepatică, infertilitatea și impotența sunt doar câteva dintre consecințele excesului ponderal. De aici până la atacul vascular cerebral sau infarctul miocardic la vârste tinere nu mai e decât un pas mic. Este o boală care alterează funcțiile tuturor organelor, calitatea vieții și scade speranța de viață.

Somn ușor!

De-a lungul anilor, s-a dovedit că mai puțin de 7 ore de somn pe noapte fac rău. Ba chiar îngrașă! Fie din cauză că mâncăm mai mult pentru că stăm treji mai mult, fie pentru că scade consumul de energie al organismului. Lipsa somnului perturbă echilibrul hormonilor care controlează senzația de foame și poftele. 

Astfel apar și tendințele către obiceiuri alimentare nesănătoase. Sărim peste micul dejun, luăm cina la ore târzii și cu feluri extrem de consistente. Resimțim starea de oboseală fizică și astfel scade nivelul de efort. La persoanele cu kilograme în plus apar și tulburările respiratorii, precum și apneea obstructivă. 

Acestea scad calitatea somnului și accentuează stările cauzate de lipsa acestuia. Pe lângă prevenirea obezității, un somn de calitate, odihnitor, stimulează și sistemul imunitar, vigilența, crește performanța intelectuală, dă bună dispoziție și sporește calitatea vieții în general. 

Salteaua tare topește grăsimile

Nu-ți vine să crezi că poți slăbi în somn? Încearcă o saltea potrivită nevoilor tale și te vei convinge. Dacă preferi o saltea tare asta nu înseamnă că trebuie să fie o suprafață dură, lipsită de confort. Dimpotrivă, salteaua dură trebuie totuși să distribuie uniform greutatea corpului astfel încât să susțină coloana vertebrală și pentru asta vă trebuie o saltea din spumă cu memorie. Dar să și permită organelor interne să-și facă treaba pe timpul nopții. De preferat ar fi să renunți la pernă sau să folosești o pernă ergonomică specială. Astfel, se produce corect detoxifierea naturală nocturnă. În plus, suprafața de somn de pe salteaua mai dură are și un efect de masaj, reducând depunerile de celulită.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton