(P) Rolul colagenului pentru sănătatea și elasticitatea pielii

.

Odată cu venirea primăverii, femeile devin tot mai preocupate de aspectul lor fizic: încep să meargă la sala de fitness pentru a da jos kilogramele acumulate în timpul iernii, își actualizează garderoba cu cele mai trendy articole vestimentare, apelează la masaje anticelulitice și la diverse produse cosmetice pentru a scăpa de celulită și pentru a-i conferi pielii fermitatea și strălucirea de altădată. 

Ce se întâmplă, mai exact, când pielea începe să-și piardă elasticitatea?                  


Corpul nostru produce colagen în mod constant. Însă, după 25 de ani, producția de colagen scade, efectele devenind vizibile după 30 de ani. Cum știm că avem un deficit de colagen? Începem să ne simțim obosiți, forța musculară scade și apar probleme la nivelul articulațiilor. În plus, apar riduri fine, iar pielea devine ternă.

Toată lumea a auzit despre importanța colagenului pentru piele, păr și unghii. Care este de fapt rolul lui?

Colagenul este o proteină care asigură rezistența tuturor țesuturilor din corpul nostru. De asemenea, se găsește și în piele, păr și unghii, dar și în structura vaselor de sânge. Există 28 de tipuri de colagen, cele mai frecvente fiind primele 4 tipuri. Colagenul de tip I se găsește în piele, ajutând la menținerea elasticității pielii, prevenind apariția ridurilor, și a vergeturilor. În plus, are rol în creșterea și regenerarea părului și unghiilor.


Cum ne menținem pielea, părul și unghiile sănătoase ?

Aportul de colagen din alimentație: Alimentația ne ajută în aportul și în producția de colagen. O sursă foarte bună de colagen este fiertura oaselor de vită, care poate fi folosită ca bază în aproape orice fel de mâncare. Colagenul poate fi găsit în cantitate mare și în somon și în gălbenușul de ou. Alte alimente ajută la stimularea producției proprie de colagen: kiwi, fructele de pădure (conțin Vitamina C, vitamină ce intervine în sinteza colagenului), legumele verzi, broccoli, frunzele de kale, spanacul (pentru conținutul ridicat în clorofilă, care intervine în sinteza pro-colagenului, precursorul colagenului și în Vitaminele A, C și E). Morcovul, ardeiul roșu, cartoful dulce, mango sau pepenele galben – ne ajută să reparăm colagenul distrus de radiațiile solare, deoarece conțin Vitamina A. Roșiile conțin licopen care protejează pielea de acțiune razelor de soare. Migdalele sunt bogate în Vitamina E, cea mai importantă vitamină antioxidantă pentru piele și în cupru, mineral ce intervine în sinteza colagenului.



Suplimentele alimentare cu colagen. Este important să oferim corpului un aport suplimentar de colagen, dar și să stimulăm producția proprie de colagen. Suplimentele alimentare cu colagen previn și ameliorează problemele articulare, întăresc sistemul osos și ajută la menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Este foarte important ca produsul să conțină hidrolizat de colagen (peptide de colagen), care să asigure o absorbție bună și un efect optim.

Doppelherz system Kollagen Beauty de la brandul german Doppelherz, sub formă de flacoane unidoză, ce conțin 2,5 g de peptide de colagen, în combinație cu alte substanțe nutritive care stimulează sinteza colagenului și sprijină sănătatea pielii. Peptidele de colagen ajută la creșterea elasticității pielii. În plus, sprijină atenuarea ridurilor și a liniilor fine ale feței, contribuind la îmbunătățirea aspectului pielii. Astfel, peptidele de colagen contribuie la aspectul frumos și tânăr al pielii.


Doppelherz® system Kollagen BEAUTY conține și nutrienți atent selecționați pentru o piele frumoasă în mod natural de la interior:

  • Vitamina C, care contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a pielii. 
  • Vitamina A, Biotina și oligoelementul Zinc ce contribuie la menținerea sănătății pielii.
  • Cuprul care contribuie la pigmentarea normală a pielii și la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive.
  • Vitamina E ce contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
  • Fructele Açai provin de la palmierul Euterpe oleracea. Acesta crește în America de Sud, mai ales în jungla amazoniană. Extractul din fructe de Açai conține polifenoli antioxidanți cu rol in neutralizarea radicalilor liberi.

Pentru efecte vizibile asupra pielii, părului și unghiilor, se recomandă administrarea unui flacon (25 ml) pe zi, timp de cel puțin 4-8 săptămâni pentru rezultate optime, conform studiilor placebo-controlate cu peptide de colagen la femei, prin care a fost testat modul în care absorbția peptidelor de colagen modifică aspectul pielii..

Produsul este disponibil în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro.