(P) Recomandări pentru alegerea unei clinici care oferă servicii premium

 advertising.ringier
.

Cu toții ne dorim servicii medicale de calitate, însă serviciile medicale premium nu sunt posibile în sistemul medical de stat. Sistemul privat de sănătate, însă, oferă pacienților posibilitatea de a fi diagnosticați și tratați la standarde europene. În ultimii ani, tot mai multe clinici private și-au deschis porțile pentru pacienți. Prin urmare, indiferent de afecțiunea medicală de care suferi, ai de unde alege când vine vorba de o clinică medicală privată. Cu toate acestea, cu cât există mai multe opțiuni, cu atât alegerea devine mai dificilă. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care să ții cont, atunci când alegi o clinică care oferă servicii premium.

Profilul clinicii

În primul rând, trebuie să cauți o clinică care se ocupă cu tratamentul afecțiunii de care suferi. Unele afecțiuni sunt mai complicate sau mai rare, astfel încât nu pot fi tratate în orice clinică. De asemenea, dacă ai nevoie de un tratament specific, cum ar fi o operație chirurgicală minim invazivă, trebuie să cauți o clinică specializată în care se practică astfel de tratamente. 

Transparență

O clinică care oferă servicii premium oferă transparență pacienților. Pe site-ul oficial al unei astfel de clinici ar trebui să găsești toate informațiile care te interesează, cum ar fi detaliile despre competența și experiența medicilor, acreditări, secțiile medicale, investigațiile și tratamentele disponibile, dotările clinicii, prezentări ale rezultatelor unor tratamente, recenziile pacienților, articole, date de contact. 

Echipamente de ultimă generație

Bineînțeles, un criteriu important în alegerea unei clinici premium este reprezentat de dotări. Pentru a oferi servicii medicale de calitate superioară, este nevoie de utilizarea unor echipamente pe măsură. 

Investigații și tratamente diversificate

Clinica premium trebuie să efectueze o varietate de investigații și tratamente. În caz contrar, poate fi nevoie de vizitarea mai multor clinici și laboratoare de analize, pentru efectuarea setului complet de investigații. 

Medici cu reputație

Pe lângă aspectele care țin strict de clinică, este foarte important să ții cont de medicii care lucrează în clinica respectivă. Este important să alegi o clinică cu medici bine pregătiți în ceea ce privește procedurile de care ai nevoie. Spre exemplu, nu toți medicii neurochirurgi practică neurochirurgia minim invazivă, ci doar unii dintre ei (Dorin Bica, medic primar neurochirurg). În orice caz, majoritatea medicilor de la stat lucrează și în sistem privat, fiind devotați și experimentați. Mulți pacienți aleg clinica la care merg în funcție de un anume medic care își oferă serviciile în clinica respectivă.  

Prezența secției de primiri urgențe

Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare este dacă centrul medical are sau nu o unitate de primiri urgențe. În cazul în care apare pe neașteptate o problemă medicală, poate fi nevoie de o consultație de urgență.

Rata de succes a intervențiilor

Indiferent de afecțiune, toți pacienții își doresc ca aceasta să fie tratată cu succes. De aceea, rata de succes este un indicator pe care trebuie să îl urmărești atunci când alegi o clinică. Spre exemplu, rata de succes a tehnicilor de reproducere asistată (fertilizare în vitro, inseminare artificială) trebuie luată în considerare când alegi o clinică de fertilizare. 

Confortul în clinică

Cere informații despre spitalizare, în cazul în care va fi nevoie de un tratament care necesită spitalizare. Care sunt condițiile în saloane? Pacienții sunt internați singuri în saloane? Există toaletă în cameră? Există și alte beneficii pentru pacienți în timpul spitalizării? Confortul pacienților influențează foarte mult recuperarea acestora după intervenții.

Prețuri accesibile

Trebuie să ții cont și de bugetul tău, atunci când alegi clinica medicală. Totuși, nu căuta prețurile cele mai mici. O clinică ce oferă servicii premium nu este ieftină. 

Recenziile altor pacienți

Experiența altor pacienți în clinica respectivă te poate ajuta să îți faci o idee despre confortul în clinică, succesul procedurilor, despre personalul medical și nemedical. Poți lua legătura direct cu foști pacienți sau poți urmări recenziile acestora postate pe internet sau pe pagina oficială a clinicii.  

Vizita în clinică și consultația

Vizită personal clinica și programează-te la o consultație, pentru a afla cum te simți în clinică și pentru a discuta cu medicul. Astfel, poți pune întrebări și te poți lămuri cu privire la calitatea serviciilor medicale. Dacă nu ești mulțumit, nu ezita să cauți altă clinică. 

Așadar, o clinică medicală care oferă servicii premium ar trebui să îndeplinească aceste criterii. Alege cu grijă clinica și medicul, mai ales dacă urmează să treci printr-o intervenție medicală complicată.

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton