(P) Puglia - de la orașe cosmopolite la sate ancorate în tradiție

 Stamen Diana
.

Binecuvântată cu o diversitate fantastică de obiective turistice, pitoreasca regiune italiană ce formează tocul cizmei, Puglia îți poate oferi cele mai interesante experiențe de vacanță. Fie că ești pasionat de cultură, dornic de relaxare la soare sau gurmand declarat, aici îți vei găsi cu siguranță locația preferată în care să te reîntorci cu fiecare ocazie ivită.

Dacă ți-ai propus ca în acest an să descoperi locuri noi, splendide, însă mai puțin promovate turistic așa cum este cazul regiunii din sudul Italiei, AeroVacanțe îți propune o vacanță completă în Puglia la tariful tentant de la 418 euro/persoană. Pachetul turistic include 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică. 

Cultură și gastronomie

Locul perfect de unde să începi incursiunea în ținutul de poveste al Pugliei este Bari, capitala și cel mai mare oraș din regiune. Cu un trecut zbuciumat, fiind călcat de numeroase popoare printre care romanii și bizantinii, Bari aproape a fost distrus în timpul celui de-al doilea Război Mondial, însă a înflorit destul de rapid, astfel că majoritatea clădirilor de patrimoniu din Bari Vecchia au fost recondiționate, iar astăzi se află într-o stare foarte bună. 

O plimbare pe Passeggiata Lungomare, o vizită la Platul Fizzarotti și la Fortul San Antonio, o escapadă culturală în Teatrul Margherita și o experiență de răsfăț culinar cu celebrele paste orecchiette, sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura în Bari.

Dacă părăsești Bari și mergi de-a lungul țărmului mării ești purtat spre Polignano a Mare, un mic paradis turistic aproape ascuns de ochii curioșilor unde natura se dă în spectacol în fiecare zi. Casele albe ce stau cocoțate pe stânci, cu balcoane pline de flori ce atârnă aproape neglijent deasupra mării, grotele adânci și micuțele plaje din prundiș alb, formează cadrul perfect pentru o carte poștală de neuitat. 

Tradiții și arhitectură

O vacanță în Puglia fără o escapadă în ținutul trulli este incompletă, așa că nu rata o excursie în Alberobello, o mică așezare ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, cunoscută în toată lumea datorită căsuțelor de un alb imaculat cu acoperișuri din piatră ce au formă țuguiată, numite „trulli'. Plimbă-te pe străduțele înguste cât întinzi brațele, fă shopping și descoperă aici cele mai frumoase tradiții ale localnicilor care trăiesc încă în strânsă comuniune cu natura. 

Numit adesea „Florența Sudului', Lecce este, fără dar și poate, cel mai frumos oraș în stil baroc din regiunea Puglia. Întregul centru istoric este brodat de palate impunătoare și case elegante din piatră albă, dar îngălbenită de vreme, cu fațade pline de simboluri, basilici decorate cu heruvimi, turnuri cu ceas, străzi alambicate și piețe impresionante unde atmosfera este plină de viață. Cel mai bun exemplu al stilului baroc este Catedrala Adormirea Maicii Domnului ce domină Piazza del Duomo, în care te poți regăsi spiritual. Însă, la fel de remarcabile prin arhitectură sunt Palatul Celestini, Palatul Marrese sau Teatrul Paisello, aflate în zona istorică a orașului Lecce. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton