(P) Pernele potrivite te ajută să dormi mai bine! Descoperă avantajele!

 advertising.ringier
.

Cu siguranță ai auzit măcar o dată tot feluri de mituri legate de obiceiul de a dormi cu perne. Contrar concepției că acestea sunt incomode și nu îți permit să te relaxezi pe măsură în timpul somnului, se pare că o pernă este indicată ori de câte ori simți nevoia de o odihnă binemeritată. 

În plus, poate nu știai, dar pernele au apărut în viața oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Primele „forme” au apărut cu milenii în urmă, în Mesopotamia, când oamenii foloseau blocuri de piatră pentru a-și sprijini capul. 

Astfel de blocuri se foloseau și în Egiptul Antic, iar în China, oamenii își odihneau capul pe plăci de porțelan sau ceramică. Chiar dacă vechile obiecte pentru dormit nu seamănă deloc cu pernele pufoase și comode de astăzi, obiceiul demonstrează că, încă din vechime, oamenii au simțit nevoia să își țină capul ușor mai sus față de restul corpului atunci când dorm.

Dacă și tu ești genul de persoană care preferă să simtă ceva dedesubtul capului atunci când se relaxează în pat sau înainte să adoarmă, atunci ar trebui să afli mai multe detalii despre perne și despre avantajele lor nebănuite! 

Vei fi mai relaxat

Atunci când îți sprijini capul pe o pernă moale și pufoasă, nu doar că te simți mai relaxat, dar adormi cu plăcere de fiecare dată. Dacă nu eșți convins, încearcă acest experiment timp de o săptămână, seară de seară, și compară rezultatele. La fel se întâmplă și în cazul corpului, care atunci când este așezat pe o suprafață moale și plăcută la atingere va fi mult mai puțin încordat față de momentul în care se așază pe o suprafață plană rigidă. 

Îți poți îmbunătăți postura

În general, oamenii au concepția greșită potrivită căreia dacă dorm cu perne vor avea dureri de gât sau de spate. Ideea nu este să dormi fără un astfel de obiect, ci să ai grijă la modul în care o poziționezi. Spre exemplu, perna nu trebuie să fie foarte înclinată sau așezată foarte sus, ci este indicat să fie folosită la același nivel cu cel al pilotei. Dacă îți vei regla perna, cu siguranță nu te vei trezi a două zi cu dureri și disconfort. 

Te vei trezi mai odihnit și cu o piele fină 

O pernă potrivită te ajută să te odihneșți mai bine și să te trezeșți cu un tonus foarte bun în fiecare dimineață. Totodată, și tenul tău va avea de câștigat de pe urmă programului de odihnă respectat cu strictețe în fiecare zi. Chiar dacă mulți încă mai cred în faptul că problemele cu tenul sunt cauzate de perne, în realitate, nu articolele pentru pat sunt responsabile de iritații și alergii, ci mai degrabă lenjeria lor și materialul folosit în fabricarea acesteia. 

Așadar, contează enorm cât de des schimbi lenjeria și felul în care îți păstrezi perna curată, ferind-o de praf și acarieni atât pe timpul zilei, cât și în timpul nopții. Încearcă să schimbi lenjeria o dată pe săptămână și te vei bucura de o piele curată și sănătoasă. 

În concluzie, acestea sunt doar câteva dintre avantajele nebănuite ale acestor articole pentru pat. Magazinul online patulmeu.ro ți-a pregătit o mulțime de oferte și o colecție impresionantă de produse din care să alegi ce ți se potrivește mai bine! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton