(P) Pe ce suprafeţe este eficient un aparat de curăţat cu aburi?

 advertising.ringier
.

Curăţarea cu aburi a suprafeţelor este eficientă pentru eliminarea germenilor şi a bacteriilor. Tehnologia se bazează pe utilizarea apei şi a căldurii într-un mod ecologic, natural, sigur şi sănătos şi elimină necesitatea folosirii substanţelor chimice pentru igienizarea casei. 

Cum funcţionează un aparat de curăţat cu aburi?

Toate produsele de curăţat cu aburi încălzesc apa până aproape de temperatura de fierbere şi generează moleculele mici de vapori care pătrund în porii suprafeţelor şi înmoaie murdăria, grăsimea şi petele. Ulterior, suprafeţele tratate cu aburi vor fi uşor de şters şi de curăţat cu o cârpă curată.

Un avantaj al acestui mod de curăţare este faptul că aburii pătrund uşor în spaţiile mici, crăpături, fisuri şi pori, adică în zonele greu accesibile cu instrumentele uzuale de curăţenie. 

Unde se recomandă curăţenia cu aburi?

Pentru că elimină necesitatea utilizării substanţelor chimice, curăţenia cu aburi nu este doar eficientă, ci şi ecologică. Un aparat de curatat cu aburi poate elimina până la 99% din bacteriile şi germenii obişnuiţi. De asemenea, îndepărtează mucegaiul, acarienii şi alţi agenţi dăunători pentru sănătate.

De aceea, curăţenia cu aburi este recomandată în casele cu copii mici, cu animale de companie sau cu persoane predispuse la alergii. 

aparat de curatat cu aburi

Ce suprafeţe se pot curăţa cu aburi?

Aria de utilizare a unui aparat de curăţat cu aburi este extrem de vastă! Acesta se poate folosi cu succes pe suprafeţe de uz casnic precum pardoselile din piatră sau din lemn, rosturile chituite, căzile, chiuvetele sau cabinele de duş, blaturile de bucătărie, covoarele, saltelele, tapiţeriile, cuptoarele, plitele, grătarele şi ferestrele. 

Modul de utilizare este condiţionat de tipul de aparat şi de accesoriile cu care este prevăzut. 

Ce suprafeţe NU se pot curăţa cu aburi?

Pentru că poate deforma şi umfla lemnul, se recomandă evitarea utilizării unui aparat de curăţat cu aburi pe podele laminate. De asemenea, pentru că poate topi plasticul, nu se va utiliza pe plexiglas, blaturi finisate cu membrană din plastic şi orice altă suprafaţa de acest gen.

Alte suprafeţe care trebuie evitate sunt cele acoperite cu vopsea pe bază de apă sau cele delicate care necesită îngrijire specială. 

Caracteristici importante pentru un aparat de curăţat cu aburi

  • Funcţii – Când cumperi un astfel de dispozitiv, asigură-te că dispune de toate accesoriile de care ai nevoie pentru lucrările pe care vrei să le execuţi.
  • Timp de încălzire – Dacă nu vrei să aştepţi prea mult până când ajunge la temperatura optimă, alege un aparat de curăţat cu aburi care se încălzeşte în mai puţin de un minut.
  • Dimensiunea rezervorului de apă – Cu cât rezervorul de apă este mai mare, cu atât mai mari sunt suprafeţele pe care le poţi curăţa fără a fi necesară reumplerea şi încălzirea. 
  • Temperatura pe care o asigură – Pentru o igienizare cât mai eficientă, aparatul cu aburi trebuie să aducă apa la temperatura de minimum 90 grade Celsius. Cu cât temperatura va fi mai mare, cu atât aburul va fi mai uscat şi sunt şanse mai mici de deteriorare a suprafeţelor care trebuie protejate de apă. 

Investeşte inteligent în echipamente de calitate şi alege tehnologia cu aburi pentru curăţenia casei tale, una dintre cele mai ecologice şi eficiente soluţii! Astfel, poţi să fii sigur că suprafeţele sunt perfect igienizate şi curăţate în profunzime, ai cele mai bune şanse să elimini eficient petele, murdăria şi germenii şi totul se va realiza cu efort minim şi fără chimicale! Cu un aparat cu aburi, curăţarea şi igienizarea casei tale devin o joacă!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton