Stilul contemporan este de departe cel mai popular pentru designul livingului. Ceea ce face stilul contemporan atât de unic este atracția sa sofisticată, simplitatea sa, liniaritatea îndrăzneață a profilelor de mobilier, utilizarea texturii îndrăznețe și contrastele de culori neobișnuite, dar clasice. Adesea credem că interioarele de design contemporan pot fi reci și aseptice. Dimpotrivă, cu sfaturile potrivite, se poate crea o atmosferă elegantă și confortabilă. Moderație, atracție minimă și echilibru total: acestea sunt caracteristicile estetice care fac din stilul contemporan una dintre cele mai populare tendințe de amenajare.
Iată TOP 4 lucruri de care să ții cont atunci când vrei să decorezi livingul în stil contemporan!
- Plantele
Nimic nu se potrivește mai bine într-un living decorat în stil contemporan decât o plantă. Nu numai că îmbunătățesc calitatea aerului pe care îl respiri, ci constituie și adevărate piese decorative într-o cameră minimalistă. Cel mai bine este să alegi o plantă cu frunze verzi cum ar fi un ficus, plantă aeriană sau suculentă cum ar fi aloe vera. Însă nu este de ajuns doar s-o plasezi în livingul tău. Dacă îți dorești să transformi planta într-o piesă de decor, nu uita să alegi un ghiveci cu design atrăgător sau chiar un terariu. Transformă-ți livingul în cel mai modern spațiu din casă și descoperă aici terarii cu plante de la Greenarium.ro!
2. Paletă de culori neutre, deschise sau închise
Paleta de culori pentru un interior contemporan are o varietate caleidoscopică, oferind o mare libertate de selecție între culorile de bază, întunecate sau luminoase. De la nuanțe deschise de alb sau roz, până la nuanțe de violet mai strălucitor sau verde închis. Alegerea este a ta! Dacă îți dorești să adaugi o notă de culoare îndrăzneață paletei din camera de zi, optează pentru o pereche îndrăzneață: combină un tapet cu un model vibrant cu o culoare neutră închisă sau deschisă.
3. Linii proeminente și spații echilibrate
Cele mai evidente elemente dintr-un interior contemporan sunt liniile sale și spațiile echilibrate. Liniile verticale și orizontale îndrăznețe și clasice pot fi găsite în detaliile arhitecturale, tavanele înalte, profilele largi ale ferestrelor fără nicio decorație și lucrările de artă și sculpturile cu forme geometrice. Într-o cameră de zi contemporană, spațiul gol de pe pereți, podea și cel dintre elementele de mobilier are atracția sa – face camera mai rece și mai curată și face ca fiecare detaliu sau piesă de mobilier să iasă în evidență.
4. Mobilă modernă
În living, mobilierul ar trebui să fie expresia unei adevărate declarații de stil contemporan. Prin urmare, ar trebui să optezi pentru mobilier și scaune cu forme esențiale și curate. Lasă-te ghidat de gustul tău estetic: alege mobilierul care se potrivește cel mai bine preferințelor și stilului tău de viață. Poți opta pentru o colecție geometrică, îngroșată de linii moi și adâncituri curbate, și înfrumusețată de prețioase inserții metalice lustruite cu finisaj auriu. În cele din urmă, pentru a crea un interior uimitor, alege canapele și fotolii tapițate cu țesături de înaltă calitate cu texturi diferite, favorizând un model de culoare în linie cu un interior contemporan.
Prin urmare, un design modern pentru living se crează prin atenția la detalii.
Sursa foto: Pexels.com