(P) Ischia - La Dolce Vita Italiană

 Stamen Diana
.

Pornind cu feribotul din coloratul și aglomeratul Napoli, aruncată parcă de zei în mijlocul Mării Tireniene, vei descoperi Ischia – o insulă vulcanică de aproape 47 km pătrați ce este traversată de sute de izvoare termale și binecuvântată cu o climă blândă pe toată perioada anului.  

Insula Verde a Italiei a devenit una dintre cele mai tentante destinații estivale și poate fi explorată acum tot mai ușor datorită pachetelor complete organizate de AeroVacanțe. Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking 2020 la vacanțele în Ischia ce pornesc de la 219 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică. 

Izvoare termale benefice

Legenda spune că, insula Ischia s-a format după ce Tifeo, gigantul cu șase mâini și ochi arzători a fost pedepsit de către Zeus și trimis să aibă grijă de aceste „pământuri înflăcărate'. Cea mai mare insulă vulcanică din Marea Tireniană, aflată între Capri și Procida, este cunoscută în toată lumea pentru coastele sale negre din care ies la suprafață izvoare calde ce se revarsă în piscine naturale, unde  romanii obișnuiau să se relaxeze. 

Localitatea Sant`Angelo este locul unde vei găsi cele mai fierbinți izvoare de pe insulă, unde temperaturile depășesc 60 de grade Celsius. Ischia găzduiește numeroase Parcuri Termale înconjurate de grădini luxuriante, cele mai populare dintre ele fiind Giradini Afrodita, Poseidon, Negombo, Castiglione.

Degustări de vin în crame medievale

Izvoarele termale și minerale nu sunt singurele bogății ale insulei Ischia, lor li se adaugă vaste podgorii de viță de vie, cu numeroase crame medievale ce pot fi vizitate în tururi de o zi. Plimbă-te printre tufe și oprește-te la degustări din soiuri nobile de vinuri produse aici, Ischia fiind recunoscută pentru băuturile sale dulci, strugurii arși de soare pe solul fertil oferind vinului o aromă puternică de citrice. Cantine di Crateca este una dintre podgoriile cele mai populare de pe insulă, ce ocupă 2 ha pe coasta Muntelui Epomeo.

Călătorii memorabile pe mare

O croazieră pe Marea Tireniană este un mod excelent de a admira simbolurile naturale ale insulei Ischia. Navighează spre Lacco Ameno pentru a admira celebra „ciupercă' – o stâncă cu formă neobișnuită ce a devenit simbolul locului, admiră albastrul infinit al mării pornind spre stâncile Sant`Anna, aflate în apropiere de capitala Ischia și de Castelul Argonez. 

Te poți opri la plajă pe celebra Cartaromana, de-a lungul golfului Sorgeto, mai departe spre încântătoarea plajă Fumarole sau să continui călătoria spre insulița Procida, cunoscută pentru casele sale pastelate și farmecul pescăresc unic.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton