(P) Insula Skiathos, între sesiuni de relaxare la plajă și explorare a atracțiilor istorice

 Stamen Diana
.

Micuța insulă Skiathos este marea vedetă a Arhipelagului Sporadelor de Nord. Alături de Skopelos, Alonissos și Skyros formează un minunat „patrulater' în Marea Egee. Arhipelagul mai cuprinde și alte bucăți de pământ mai mici, care nu sunt însă locuite.

Skiathos își așteaptă an de an vizitatorii pentru a-i bucura cu plajele de poveste, vegetația luxuriantă, gastronomia care îți lasă gura apă și urmele trecutului insulei. Dacă plănuiești să te bucuri de o destinație completă de vacanță, destul de ferită în contextul mondial actual, poți rezerva acum un sejur în Skiathos de la AeroVacanțe

Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Timișoara ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 309 euro/persoană

Simboluri istorice de top

Renumele insulei Skiathos este purtat de vreme îndelungată, fiind menționată chiar de Herodot (484 î.Hr – 425 î.Hr), în scrierile părintelui istoriei. A fost un tărâm râvnit de mulți cuceritori și s-a aflat sub ocupație romană, bizantină, venețiană și turcă. 

Dacă în urmă cu 100 de ani, locuitorii din Skiathos erau fie marinari, fie agricultori care își duceau traiul de zi cu zi cultivând măslini și viță de vie, astăzi, insula te surprinde în foarte multe dintre stațiunile sale cu un aer cosmopolit, specific celor mai populare destinații grecești de vacanță. 

Parte a istoriei, Mănăstirea Evangelistria este cel mai importat edificiu religios al insulei. A fost construită în secolul 18 și se află la distanță de o oră de mers pe jos plecând din capitala Skiathos Town. A fost ridicată pe pantele unui munte și este înconjurată de vegetație deasă, formată în mare parte de păduri de pin.

Personalitate marcantă în aceste locuri, scriitorul Alexandros Papadiamantis (1851 – 1911) are dedicat un muzeu. Casa i-a fost transformată într-un loc în care vizitatorii pot descoperi obiecte personale ale omului de cultură care a lăsat în urmă 100 de scrieri dedicate și inspirate de Skiathos.

Cele mai frumoase 3 plaje ale insulei

În ceea ce privește plajele insulei Skiathos, „perla coroanei' poate fi numită Koukounaries, loc paradisiac, care te va cuceri de la prima vedere. Farmecul îi este dat de nisipul alb și foarte fin, de apele calme de culoarea turcoazului și de pădurile de pin al căror verde creează un contrast reconfortant. Este considerată una dintre cele mai fermecătoare din întreaga lume și beneficiază de toate facilitățile pentru a te relaxa: șezlonguri, umbreluțe, baruri, centre de unde poți închiria echipamente pentru practicarea sporturilor nautice. În apropiere, ca parte a rezervației naturale Strofilia, se găsesc specii de plante și păsări ce sunt protejate de lege.

Și Plaja Vromolimnos este una fără cusur, care merită aleasă pentru o sesiune de bronzat și înot. Întinderea de nisip este foarte catifelată, apa are o culoare albastru pronunțat și poate fi explorată înot sau cu diferitele echipamente dedicate activităților acvatice. 

Lalaria este o plajă accesibilă doar de pe apă, ceea ce îi dă un farmec aparte. Este foarte apreciată de vizitatori și reprezintă un popas foarte gustat în timpul excursiilor maritime în jurul insulei. Plaja nu are nisip, fiind acoperită de un pietriș fin, rotund, de culoare albă. Aici există o mică bijuterie a naturii, un pod natural creat între plajă și mare, cu o gaură în mijloc.

de Geanina Ichim

sursa foto: www.shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton