(P) Înfrumusețează-ți locuința, tapetele se reîntorc

.

Tapetele prind din nou viață. Cândva erau o soluție complet obișnuită, pereții nu erau vopsiți, toată lumea tapeta. Însă de ceva timp această tendință a fost dată uitării. Acum este timpul lor din nou! Tapetele sunt multe și nu doar decorative.

Tapetul revine


Tapetele decorative au cunoscut o revenire cu ani în urmă. Fiecare locuință modernă avea un perete în sufragerie, cu motive moderne. Flori, forme geometrice, suprafață plastică. Orice. A existat și o tendință de picturi colorate și decoruri extravagante. Treptat, însă, trendul pereților colorați dispare. Se întorc nuanțe de alb și bej, tonuri de pământ. Puțină lume se va mai gândi la peretele mov. Și pentru ca aceste tonuri de culoare să nu fie o reclamă plicticoasă, pereții trebuie să fie personalizați într-un anumit fel. Un perete pătat își pierde popularitatea, dar dacă alegeți tapetul potrivit pentru a acoperi întreaga cameră, o puteți transforma în ceva spectaculos.


Ce fel de tapete să cumpărați?

Există multe tipuri de tapet, ca și orice alt obiect din casă. Diviziunea de bază este în tapet monostrat și dublu strat. Stratul unic constă dintr-o singură bucată de hârtie sau plastic și reprezintă varianta cea mai de bază. Tapetul cu două straturi, pe de altă parte, constă dintr-un strat de hârtie, care va fi atașat la perete și dintr-o altă bucată care formează partea exterioară, care poate fi modelată, proeminentă din punct de vedere plastic sau într-un fel sau altul interesantă la culoare. Tapetele cu un singur strat sunt cele mai accesibile, dar dacă doriți să investiți pentru o perioadă mai lungă de timp și să vă faceți locuința mai specială, optați pe tapete cu două straturi și, de asemenea, pe o suprafață exterioară de calitate superioară, decât hârtia. Puteți alege dintre suprafețe din vinil sau plastic, care sunt foarte rezistente, sau chiar din suprafețe textile. Tapetele cu dublu strat vor avea o durabilitate mai mare, ceea ce va recompesa investiția scumpă de la început.



Transformați tapetul într-un adevărat gadget

Pentru ca tapetele să vă satisfacă exact în ceea ce aveți nevoie, trebuie să le alegeți cu atenție. Începeți de la culori. Dacă doriți să măriți vizual camera, alegeți culori deschise – bej, alb, galben deschis sau cappuccino. Dacă adăugați un model mic la culoarea deschisă, efectul măririi camerei este garantat. Iar dacă descoperiți că întreaga cameră este modelată prea mult, puteți încerca un decor mare peste un perete întreg. De exemplu, dacă camera dumneavoastră de zi are încă un tavan jos, alegeți decorarea cu dungi verticale, care vor întinde optic camera. În schimb, pentru tavanele înalte, puteți reduce camera folosind nuanțe mai închise pentru tavan.


Nu credeți însă că trucurile de culoare sunt singurul lucru pe care îl oferă tapetul. Cea mai mare caracteristică este suprafața lor. Fie că este vorba de o suprafață textilă, care conferă camerei un aspect luxos sau de un plastic ușor de spălat și, prin urmare, practic indestructibil, tapetele vă vor ajuta să surprindeți orice imperfecțiune din casa dumneavoastră. Dacă tânjiți după un perete din beton sau lemn, nu trebuie să investiți imediat într-o reconstrucție mai mare, este suficient să alegeți piesa potrivită cu imprimarea selectată și ai rezolvat-o.


Cum se tapetează?

Adesea, oamenii sunt descurajați să tapeteze singuri, tocmai pentru că aplicarea tapetelui este relativ complexă. Cea mai simplă soluție este să apelați profesioniștii care o vor face pentru dumneavoastră. Dacă sunteți pasionați de bricolaj, puteți să tapetați singuri. Începeți de la suprafața peretelui, acesta trebuie să fie neted, astfel încât tapetul să adere corect și să nu creeze denivelări. Începeți tapetarea de unde intră lumina în cameră, astfel încât îmbinările tapetului să nu creeze umbre. Aplicați întotdeauna lipiciul pe tapet, nu pe perete. În ceea ce privește lungimea tapetului, este indicat să păstrați o rezervă și apoi să aliniați tapetul dintr-o singură dată, se recomandă aproximativ 10 centimetri. Așezați o bandă de tapet pe o suprafață plană și aplicați lipiciul. Odată ce ați început să lipiți tapetul de perete, încercați să evitați formarea de bule, folosiți o pensulă în acest scop. Neteziți bine fiecare bandă cu o perie.


Lăsați restul de 10 centimetri la tavan. Urmați-vă unul cu celălalt cu dungi, până când puteți tapeta întreaga cameră. Aveți grijă să nu încălziți prea mult camera, dar evitați și curenții de aer. Adezivul trebuie să se usuce bine. Odată ce se usucă, glisați mobilierul înapoi și aveți o cameră într-o haină nouă. Și dacă credeți că este doar o muncă prea grea, cumpărați tapet autoadeziv. Veți vedea că munca se va reduce o dată sau de două ori mai puțin.