(P) Ghid de cumpărare a aragazului

.

Aragazul este un electrocasnic esențial, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru profesioniștii din bucătărie. Găsirea dispozitivului potrivit, totuși, poate fi dificilă cu această varietate de modele de pe piață. Să vedem totuși ce este un aragaz și câteva sfaturi pentru a va ajută să alegeți cele mai potrivite aragazuri.

Ce este un aragaz?


Un aragaz este un echipament de bucătărie pentru gătit sau încălzit diferite feluri de mâncare. Acesta constă, de obicei, dintr-o plită și un cuptor integrat.

În zilele noastre, există acum mai multe modele de aragaz, de la cele cu plite pe inducție la cele pe gaz. Există, de asemenea, aragazuri combinate care utilizează două tipuri de energie. Astfel de produse pot fi achiziționate de la magazine precum Techstore.ro. Vei întâlni branduri de renume, atât pe plan național, cât și internațional, precum arhicunoscutul Fulgor Milano.


Primul lucru de luat în considerare atunci când cumpărați un aragaz este numărul de arzătoare. Pentru a găși modelul potrivit, trebuie mai întâi de toate să determinați care va sunt nevoile și să alegeți între aragazuri cu 2, 4, 5 sau 6 arzătoare.

Un aragaz cu 5 arzătoare este, de exemplu, o alegere mai bună decât un aragaz cu 2 arzătoare, deoarece puteți profită de diferite dimensiuni de arzătoare și puteri diferite pentru a face multe preparate în același timp. Este important să luați în considerare și tipul de gospodărie atunci când alegeți numărul de arzătoare. De exemplu, un aragaz cu 6 arzătoare poate fi indicat mai mult pentru un restaurant.


Rețineți că plită unui aragaz este echipată cu arzătoare cu gaz, electrice, radiante sau cu halogen. Fiecare plită are avantajele sale și sunteți liber să alegeți în funcție de nevoile zilnice.

Tipul cuptorului

În ceea ce privește cuptorul, există mai multe tipuri de căldură. În primul rând, există cuptorul electric, care se încălzește datorită elementelor de încălzire plasate în partea superioară și inferioară a camerei de gătit. Acesta se caracterizează prin viteză să și este ideal pentru coacerea alimentelor.


Celălalt model este aragazul cu convecție. Aici temperatura este distribuită uniform de un ventilator din spate. Este un dispozitiv care are particularitatea de a consumă foarte puțînă energie. În cele din urmă, puteți opta și pentru cuptorul multifuncțional care combină convecția naturală și aerul cald. Această are rezistente superioare și inferioare, precum și unul sau mai multe ventilatoare care circulă aerul fierbinte. Prin urmare, oferă diferite tipuri de gătit.

De asemenea, puteți folosi clasicul cuptor pe gaz.


Siguranță și ușurință în curățare

Siguranță este, de asemenea, un punct important de reținut atunci când alegeți un aragaz. Acesta este, într-adevăr, un echipament care se află adesea la îndemână copiilor. Astfel, este esențial că aparatul să fie echipat cu sisteme de securitate, cum ar fi o blocare de programare a comenzilor sau un perete și o ușa care rămân mereu reci. Să știți că un aragaz bun este, de asemenea, un echipament care ar trebui să fie ușor de curățat. Cele mai fiabile modele sunt echipate cu un sistem automat de curățare pirolitica sau catalitică. Primul constă în lansarea unui sistem care face posibilă carbonizarea stropilor de grăsime cu o temperatura mai mare de 500 ° C. Pentru cataliza, pereții porosi ai camerei de gătit sunt cei care absorb automat murdăria în timpul gătitului la peste 180 ° C.


Luând în considerare aceste aspecte, veți face, cu siguranță, cea mai bună alegere!