(P) Fațetele dentare – un mod simplu de a obține un zâmbet perfect

 Sava Elisabeta
.

Fațetele dentare reprezintă o cale rapidă către un zâmbet frumos. Fațetarea este perfectă pentru persoanele care au dinți pătați, ciobiți sau cu spații interdentare, precum și pentru cele ale căror dinți de dimensiuni diferite, deși sănătoși, le influențează negativ stima de sine.

Înainte de a apela la acest tratament simplu, este recomandat să te informezi mai bine cu privire la ce presupune procedura de fațetare dentară, care sunt tipurile de fațete dentare și cum să le alegi pe cele mai potrivite nevoilor tale.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt pelicule (foițe) de ceramică sau porțelan ce se aplică pe suprafața naturală a dintelui pentru a îmbunătăți aspectul acestuia. Fațetele nu trebuie confundate cu coroanele dentare, care au alte roluri, de a proteja și de a reface un dinte.

Acestea nu acoperă integral dintele, ci sunt așezate și fixate pe partea vizibilă a dintelui pentru o valoare estetică maximă.

Fațetarea poate fi folosită pentru a corecta dinții ciobiți, strâmbi, pătați sau neuniformi. Dinții foarte spațiați pot beneficia și ei de această metodă. Această procedură este considerată a face parte din ramura stomatologiei care se ocupă mai mult de cosmetică.

De câte tipuri sunt fațetele dentare?

Există câteva tipuri de fațete dentare dintre care poți alege, fiecare cu propriile argumente pro și contra:

  • Fațetele dentare din compozit (fațetarea directă, în cabinet)

Sunt cele mai comune și mai ușor de aplicat. Acest tip de fațete dentare poate rezolva problemele minore ale dinților, cum ar fi ciobirea, dar poate fi folosit ocazional și pentru a umple golurile dintre dinții frontali.

Ca preț, fațetele dentare din compozit sunt mult mai accesibile decât cele din porțelan și perioada de tratament este mai scurtă, dar acestea nu oferă întotdeauna aspectul dorit și nu sunt rezistente la pete.

  • Fațetele dentare din porțelan

Fațetele din porțelan sunt considerate perlele esteticii dentare. Sunt rezistente, durabile, nu se pătează și se fracturează foarte greu.

Ele pot fi folosite pentru a repara problemele dentare ușoare sau severe. Fațetele pot avea o durată de viață între 10 și 20 de ani.

Avantajele fațetelor dentare:

  • spre deosebire de coroanele dentare, nu este necesară îndepărtarea unui strat consistent de smalț dentar;
  • arată frumos, natural;
  • pot fi aplicate în cadrul a două vizite la medicul stomatolog, în decursul a 7-10 zile;
  • fațetele dentare sunt cimentate cu cimenturi/compozite adezive, ceea ce face dificilă ruperea sau căderea acestora;
  • sunt rezistente la pete și decolorare.

Cine nu poate purta fațete dentare?

Din păcate, nu toată lumea poate apela la fațetarea dinților. Medicii stomatologi nu recomandă fațetele pentru dinții cariați, pentru persoanele cu probleme gingivale sau celor care suferă de bruxism.

Cât costă fațetele dentare?

Prețul fațetelor dentare depinde de complexitatea problemei care necesită corectare, tipul fațetei, echipamentele și materialele folosite la aplicarea lor, mărimea fațetelor, tehnicile și procedurile folosite, experiența medicului stomatolog, clinica stomatologică etc. Deci, răspunsul la întrebarea Cât costă o fațetă dentară? nu poate fi unul standard.

Cum se îngrijesc fațetele dentare?

Chiar dacă nu sunt considerați „dinți adevărați', fațetele dentare au nevoie de aceeași îngrijire ca dinții naturali. Medicii stomatologi sugerează să perii ușor fațetele și să folosești o pastă de dinți non-abrazivă bogată în fluor. Nu trebuie să uiți de ața dentară și de apa de gură.

Fațetele dentare nu sunt permanente și vor avea nevoie de înlocuire după o perioadă de timp, chiar dacă ești meticulos în îngrijirea lor, dar o igienă orală corespunzătoare le poate prelungi durata de viață.

Ca și în cazul dinților naturali, ar trebui să eviți să consumi băuturi care pătează dinții (cafeaua, băuturile de tip cola, anumite ceaiuri), să fumezi sau să mănânci alimente foarte dure.

Vizita bianuală la medicul stomatolog este și ea obligatorie! De fiecare dată când ai nelămuriri sau întrebări, apelează cu încredere la medicul stomatolog. Personalul profesionist din cadrul Clinicii Trident este bucuros să îți răspundă la orice întrebare și să te ajute să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea și frumusețea danturii tale.

Clinica Trident te poate ajuta să obții zâmbetul perfect

Clinica Trident din București dispune de cele mai noi echipamente și tehnologii și oferă servicii de calitate premium pentru toți pacienții.

Medicii specialiști din cadrul centrului de estetică dentară te pot ajuta să obții zâmbetul perfect cu ajutorul fațetelor dentare și nu numai. În cadrul clinicii te bucuri de servicii de primă clasă, excelență clinică și tehnologii de ultimă generație, indiferent dacă ești aici pentru o simplă verificare sau pentru o transformare totală a zâmbetului.

Zâmbetul impecabil, fără imperfecțiuni, poate deveni realitate cu ajutorul medicilor cu experiență și produselor stomatologice de calitate!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton