(P) De ce sunt atât de pufoase prosoape de baie de hotel?

 advertising.ringier
.

Dacă ați testat vreodată prosoape de baie de hotel, probabil ați observat ca nu există nimic mai plăcut. Pufoase, înmiresmate și, ca să nu mai vorbim de faptul că sunt super absorbante, aceste prosoape de lux sunt, cu adevărat, minunate, și asta în timp ce arată impecabil. Din păcate, când vă întoarceți acasă dintr-o vacanță, propriile prosoape vă pot dezamăgi. Le veți simți aspre și deloc pufoase și, cel mai rău dintre toate, îmbibate cu un miros umed și mucegăit pe care nu-l puteți îndepărta nici după mai multe spălări în mașina de spălat.

Nu există nicio îndoială că prosoapele sunt printre cele mai uzate obiecte atât în ​​casă, cât și în hotel. Folosim prosoapele pentru a ne usca, pentru a șterge un blat și chiar pentru a le lua la plajă. Cu toate acestea, în ciuda rolului important pe care îl joacă prosoapele în viața noastră de zi cu zi, le tratăm adesea cu puțin respect, le aruncăm deoparte într-o grămadă sau le supunem ciclurilor de spălare și uscare cu căldură ridicată. Și apoi ne întrebăm de ce prosoapele de hotel sunt atât de pufoase și mult mai luxoase decât cele pe care le avem.

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce prosoapele de hotel sunt mult mai bune decât prosoapele noastre pentru baie, am descoperit câteva dintre secretele de îngrijire a prosoapelor direct din industria ospitalității. Deci, de ce sunt atât de pufoase prosoapele de hotel și cum își mențin o anumită prospețime?

Calitatea și tipul prosoapelor de hotel

În primul rand, prosoapele de hotel sunt întotdeauna de calitate, alese de la cele mai bune magazine de profil, precum Sabaev. Prosoapele pentru hoteluri sunt confecționate din bumbac 100% și au o textura frumoasa și o moliciune aparte. De aceea, achiziționați mereu prosoape de calitate, chiar dacă sunt la un preț puțin mai mare. Prosoapele albe, mari și pufoase, sunt simbolul camerei la hotel. Se potrivesc oricărui decor al hotelului, de la simple și moderne pana la camere opulente. Dacă sunteți în căutarea prosoapelor de hotel, probabil că veți dori să alegeți clasicul. Selecția de prosoape de la Sabaev oferă atât prosoape albe, cât și colorate, astfel încât luxul și calitatea nu trebuie să se excludă reciproc.

Prosoapele albe de calitate Sabaev oferă o senzație plăcută, de SPA, oricărei băi. Deși prosoapele sunt disponibile aproape în fiecare culoare a curcubeului, este posibil să doriți să alegeți alb. Veți putea decora orice baie și au un aer de rafinament subtil, care se potrivește cu aproape orice.

Îngrijirea prosoapelor – Secretele de top ale hotelierilor

Cu cât veți fi mai sârguincios în îngrijirea prosoapelor, cu atât vor rămâne mai mult în stare excelentă. Deși ar putea părea ciudat, ați putea fi surprins să aflați că majoritatea hotelurilor folosesc detergent obișnuit pentru a curăța prosoapele, cearșafurile și lenjeria. De fapt, este important să folosiți detergent normal cumpărat din magazin, deoarece pH-ul joacă un rol major în menținerea calității prosopului la cel mai înalt nivel. Detergentul obișnuit pentru haine are un pH neutru, în timp ce o versiune profesională este în general mai dură, cu un pH de bază care poate face ravagii atunci când spălați un prosop de hotel. Nu veți mai avea moliciune, absorbție etc. Detergenții cu pH ridicat vor îndepărta fibrele moi și vor descompune țesătura mai repede.

La fel ca hainele noi, veți dori să spălați prosoapele noi înainte de a le folosi. Adesea, prosoapele sunt acoperite cu un finisaj care le conferă un anumit luciu atractiv în timp ce se află pe raft. Spălați-le pentru a îndepărta acel finisaj chimic care ar putea să nu fie atât de bun pentru pielea dumneavoastră. De asemenea, aceste finisaje împiedică prosoapele să fie cât mai absorbante posibil.

Dacă vă interesează culoarea, grupați prosoapele în funcție de culoare înainte de a le spăla. Veți dori să le spălați cu articole în culori similare pentru câteva spălări inițiale. Un alt sfat pentru menținerea culorii optime – utilizați aproximativ jumătate din cantitatea de detergent recomandată pe ambalaj! Adăugați o cană de oțet alb direct în tamburul mașinii de spălat. Acest lucru nu numai că vă ajută  la menținerea culorii la locul său, ci ajută și la îndepărtarea oricărui exces de reziduuri de săpun din spălările anterioare.

Folosiți bicarbonat de sodiu pentru a elimina orice exces de murdărie, păstrând prosoapele pufoase pe termen lung. Veți dori să adăugați aproximativ o jumătate de cană în plus față de cantitatea recomandată de detergent. Bicarbonatul de sodiu vă  scapă, de asemenea, de mirosul oribil de mucegai care rezultă din lăsarea unui prosop în lada de rufe murdare pentru prea mult timp.

Spălați-vă prosoapele după câteva utilizări. Acest lucru ar putea fi evident pentru profesionistul hotelier, dar utilizatorii casnici nu respectă  această  regulă. Celulele moarte ale pielii și spumă de săpun se acumulează rapid. Spălați prosoapele colorate cu detergent pentru rufe colorate și apă caldă. Pentru prosoapele albe, utilizați apă fierbinte, detergent și înălbitor obișnuit. 

În plus, ar trebui să spălați prosoapele de baie separat de îmbrăcăminte. Prosoapele produc o tonă de scame și trebuie spălate la un ciclu lung și la temperatura ridicată.

Nu utilizați balsamuri. Sigur, oferă promisiunea celor mai pufoase prosoape, dar balsamurile vor provoca daune majore absorbției unui prosop.

Păstrați prosoapele pufoase și fără scame scuturându-le rapidă când le scoateți din mașina de spălat. Acest pas suplimentar vă asigură că prosoapele rămân pufoase, menținându-le absorbante după ciclul de spălare și uscare. Apoi nu le depozitați decât când sunt uscate 100%.

Sfaturi despre mașina de spălat

Hotelurile nu se gândesc doar la modalitățile prin care procesul de spălare poate optimiza absorbția, curățenia și moliciunea unui prosop, ci și modul în care mașina de spălat joacă un rol important în menținerea calității lenjeriei. Pentru o îngrijire optimă a prosopului, veți dori să vă asigurați că mașina funcționează optim, precum și să vă asigurați că o utilizați corect. Niciodată nu umpleți peste sau sub greutatea admisă de mașină. Fiți atent la setările mașinii de spălat. Probabil sunt ceva la care nu vă gândiți prea mult, dar sunt esențiale în protejarea prosoapelor și au un rol decisiv împotriva uzurii pe termen lung, precum și în menținerea nivelurilor maxime de curățenie. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton