(P) Cum să-ți renovezi baia cu bani puțini? Trucuri de efect, pe care le poți folosi și tu

.

Chiar dacă nu dispui de un buget generos, poți să oferi băii tale un aspect nou și plăcut, dacă știi câteva trucuri simple și de efect. Baia este cea mai mică încăpere din locuință, de aceea amenajarea ei poate fi ceva mai dificilă. Însă nu este misiune imposibilă! Iată câteva sfaturi de la experți, pentru a renova baia fără cheltuieli prea mari.

Alege mobilierul și obiectele sanitare potrivite


De cele mai multe ori, atunci când te uiți în revistele de specialitate, obiectele de mobilier și cele sanitare îți dau impresia că ai nevoie de un buget foarte mare pentru a renova baia. Din fericire, poți găsi mobilier de baie și obiecte sanitare de calitate chiar și fără să plătești o avere. Alege pentru baia ta mobilier și obiecte sanitare care oferă un bun raport calitate-preț, acordând atenție detaliilor și calității materialelor. 

Trebuie să stabilești un stil de amenajare și să alegi elementele care se potrivesc. Optează pentru piese de mobilier practice și utile și obiecte sanitare simple, albe, din același set. Cel mai indicat este mobilierul suspendat, care se încadrează cu ușurință într-un design modern. Acest tip de mobilier poate include mobilierul de bază pentru lavoar și un dulap suspendat sau un dulap cu oglindă, montat deasupra lavoarului.


Folosește mai multe corpuri de iluminat

În renovarea unei băi, trebuie să alegi cu grijă și corpurile de iluminat. În funcție de necesitate și pentru a crea impresia de spațiu mărit, folosește mai multe corpuri de iluminat, pentru a lumina fiecare zonă individual. Poți opta pentru un iluminat separat în zona chiuvetei, folosind o aplică deasupra oglinzii sau în zona dușului.

Plafonierele, aplicele, lustrele sau lampadarele reprezintă doar câteva exemple de corpuri de iluminat care pot da viață băii tale. Alege corpuri de iluminat care să ofere suficientă lumină. Dacă decorezi o baie în stil vintage, poți să achiziționezi corpuri de iluminat chiar și de la târguri de vechituri.


Apelează la soluții de efect pentru finisaje

Dacă nu îți permiți să schimbi finisajele din baie și consideri că gresia sau faianța nu pot fi reanimate, poți folosi următoarea alternativă: acoperă finisajele cu panouri decorative care imită piatra, lemnul sau lambriul. Acesta pot fi montate ușor, pe un schelet din stinghii subțiri din lemn și fixate pe pereții placați cu vechea faianță.


Regula de bază de care trebuie să ții cont? Panourile pe care le folosești trebuie să fie rezistente la umiditate. Nu-ți face griji, lucrarea nu se efectuează cu dificultate, nu îți răpește mult timp și nu costă atât cât ar costa montarea unor plăci noi de faianță.

Optează pentru coșurile de depozitare

Coșurile de depozitare sunt ideale pentru a stoca diferite obiecte pe care le vrei la vedere, precum cosmeticele, prosoapele sau detergenții. Aceste coșuri sunt foarte practice și nu au prețuri mari. 


Materialele din care sunt realizate coșurile de depozitare trebuie să fie alese cu atenție. Dacă sunt așezate într-o zonă unde există riscul să se ude, poți opta pentru coșuri din plastic. În caz contrar, sunt indicate modelele din bambus, rafie sau alte materiale naturale.

Alege accesorii frumoase și de calitate

Designul unei băi renovate nu poate fi complet fără accesorii și elemente decorative, care îmbunătățesc aspectul acestei încăperi. În funcție de bugetul de care dispui pentru aceste accesorii, cumpără câteva plante decorative, tablouri, ceasuri, boluri în care poți să așezi câteva flori uscate și lumânări parfumate, care să facă parte din ritualul tău de relaxare. La fel de utile sunt și covoarele pufoase pentru baie, care schimbă aspectul încăperii și îți oferă confortul necesar.


De la mobilierul din baie până la alegerea elementelor decorative, toate reprezintă pași importanți în renovarea unei băi, chiar și cu un buget limitat. Ține cont de trucurile de mai sus și transformă-ți baia într-o încăpere modernă și relaxantă!