(P) Cum îţi poţi aplica unghii cu gel acasă – paşi de urmat

 advertising.ringier
.

Chiar dacă anumite persoane consideră că este învechită tehnica unghiilor cu gel şi tips, foarte mulţi specialişti o apreciază pentru că este un foarte bun început pentru persoanele care vor să înveţe să îşi aplice singure unghiile cu gel, dar si pentru că această tehnică oferă posibilitatea de a realiza modele de unghii fără foarte mare efort şi la standarde ridicate de excelenţă.

De altfel, aceste beneficii nu se vor opri aici în niciun caz, pentru că unghiile cu gel sunt o bună soluţie pentru femei, nu doar estetic ci şi pentru că ele generează o manichiură impecabilă, foarte uşor de aplicat inclusiv în cazul unghiilor fragile, care sunt predispuse la rupere.

Sunt mai mulţi paşi de urmat pentru a aplică în mod corect unghiile cu gel şi se recomandă ca aceştia să fie respectaţi.

Cum se aplică gelul pe unghii – instrucţiuni pas cu pas

Dacă vrei să încerci să îţi aplici singură unghiile false, îţi explicăm în cele ce urmează cum se aplică gelul pe unghii în varianta cu tips.

  1. Unghia naturală trebuie să fie scurtată ţinând cont de tipul de tips ales. De asemenea, suprafaţa unghiei trebuie să fie pilită cu o pilă care are o granulaţie de 100/180 fără ca unghia să fie agresată. Ideea acestui pas este ca unghia să fie mai abrazivă şi să nu mai aibă luciu pentru că atât timp cât are luciu, gelul nu va adera la unghie. Utilizând o freză îngustă cu diamant se pregăteşte zona cuticulei şi în cazul în care este necesar se va utiliza o forfecuţă pentru cuticula în exces.
  2. Se aplică lipiciul pe zona din marginea tipsului şi se aşează astfel încât să nu intre aer. Se presează tipsul pentru câteva secunde astfel încât să adere la suprafaţa unghiei.
  3. Colţurile tipsului trebuie să fie strânse uşor cu o pensetă pentru unghii.
  4. Tipsul trebuie scurtat la lungimea pe care o doreşti apoi trebuie pilit pentru a nu fi detectabilă zona dinte tips şi unghie, având însă grijă să nu pileşti şi unghia naturală.
  5. Pe unghia naturală se aplică un strat subţire de primer. Acesta se lasă la uscat timp de 2-3 minute şi ulterior se aplică un strat subţire soluţie 2M care se lasă la uscat sau se usucă în lampă în funcţie de caz.
  6. După ce se usucă soluţiile pentru pregătire, pe unghie se aplică un strat foarte subţire de gel de bază bonding şi se întăreşte în lampă pentru un minut. Se va realiza prelungirea bazei utilizând gel de camuflaj cât mai apropiat de culoarea pielii. În acest scop poate fi folosită pensula normală Nr. 6.
  7. Pe marginea liberă se aplică gel de culoare albă, cât mai opac. Dacă este necesar, se aplică în două straturi.
  8. Se aplică unghia naturală cu gel 3 în 1 astfel încât să fie realizată şi curba C.
  9. După ce gelul de acoperire s-a întărit, unghia trebuie să fie fixată cu Cleaner şi finisată utilizând o pilă de 180 grit şi o freză îngusta din carbid pentru a elimina gelul în exces de la cuticulă.
  10. Se aplică gelul care dă luciu, Top Gel şi se întăreşte în lampa UV pentru 3 sau 4 minute. Ulterior, se hidratează cuticulele utilizând uleiul de cuticule şi manichiura este gata.

Astfel, paşii de montare a unghiilor cu gel sunt foarte uşor de urmat şi persoanele care acordă atenţie fiecărui pas în parte, vor reuşi cu siguranţă să obţină rezultatele dorite. Este recomandat să te uiţi şi la tutorialele de pe internet în sensul acesta.

După cum se poate vedea, pentru montarea unghiilor cu gel este nevoie şi de ustensile speciale. Lampa UV, aspiratorul pentru praf, lampa cu lumină rece, pila electrică, soluţiile pentru dezinfectare şi aparatele pentru sterilizare, toate sunt instrumente necesare pentru o manichiură realizată corect. În instrucţiunile de mai sus, au fost prezentaţi paşii pentru unghii french, însă atunci când vrei să îţi faci şi alte tipuri de modele, vei avea nevoie de ojă semipermanentă sau geluri colorate. Totodată, pentru nail art poţi avea nevoie de tatuaje, glitter, paiete şi confetti, caviar sau chiar catifea şi benzi aurii şi argintii. Totul depinde de modelul pe care vrei să îl faci.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton