(P) Cum îți decorezi locuința în stil cottagecore

.

Dacă ți-ai dorit vreodată să îți amenajezi casa într-un stil unic, diferit de cele întâlnite în spațiul nostru, cottagecore este ceea ce îți trebuie. La o primă vedere, ai spune că acest stil este total opus modei scandinave, care impune o oarecare ordine, vizibilă de altfel de la prima vedere. Realitatea este că, în acest stil, în toată dezordinea există o ordine foarte bine definită. Curioși să aflați mai multe? Iată câteva idei. 

Lemnul în cottagecore


Lemnul are o pondere semnificativă în stilul cottagecore, deoarece acest stil este axat pe tipologia folosirii materialelor naturale. Pardoselile sunt realizate din lemn, sub forma dușumelelor de altădată, însă, nici parchetul nu este exclus. Așadar, dacă deja ai ales tipul parchetului, cumpără adezivi si alte accesorii pentru parchet, ca să pui la punct și cele mai mici detalii. Pardoseala, în general, este neutră, deoarece stilul cottagecore pune mare accent pe floristică și modele florale. 


Florile în cottagecore

Florile sunt un punct central pentru stilul cottagecare, deoarece au rolul să însuflețească locuința. Florile în nuanțe cât mai intense, în culori precum roșu și galben, reprezintă cele mai bune alegeri. Stilul în sine înseamnă și o doză serioasă de nonconformism, iar, din acest motiv, florile par să ocupe o mare parte a locuințelor amenajate în acest stil. Poți folosi fie ghivece, fie plante agățătoare, în funcție de spațiul pe care îl ai disponibil și de cum vrei să arate acesta la final. Ține cont, însă, că florile trebuie să fie vizibile, indiferent de amplasarea în interiorul locuinței.


Baldachin versus pat

Un pat elegant, de poveste, este o alegere specială pe care o poți adapta perfect stilului cottagecore. Paturile de acest tip sunt deosebite, elegante, iar faldurile cuverturii sunt lejere și vaporoase, exact ca întreaga esență a acestui stil. Poți împodobi patul cu flori, și, în funcție de cât de permisivă este culoarea acestuia, poți alege să decorezi și noptierele. Baldachinul este un pat special care necesită o întreținere mai specială, însă, nu uita că schimbă total felul în care arată o încăpere, fiind o apariție cu totul neașteptată.


Mobilier cu forme

Spre deosebire de mobilierul obișnuit al zilelor noastre, destul de sobru și colorat doar în nuanțe de negru, alb sau maro, în stilul cottagecore se pune foarte mare accent și pe formă. Din acest motiv, sunt preferate formele cât mai apropiate de naturalețe, curbele și arcurile de cerc fiind elemente agreate. Mobilierul nu respectă cerințele stilului modern, nu are muchii și colțuri, ci forme curbate sau rotunjite care, vizual, sunt de mare efect. 

Ferestrele și perdelele


Cât mai ample, ferestrele sunt, adesea, însoțite de tâmplărie din lemn, și au perdele diafane, realizate din țesături cât mai simple. Nu sunt folosite draperiile, ci se preferă simplitatea pe care o ușoară pânză o aduce camerei.

Designul interior a trecut prin foarte multe schimbări de-a lungul timpului și cu siguranță acestea nu se vor opri aici. Felul în care arată locuințele depinde foarte mult de personalitatea și de stilul locatarilor. Nu întâmplător, stilul cottagecore se regăsește chiar și la nivel vestimentar, acolo unde asemănările sunt izbitoare. Din nou, vorbim despre imprimeuri florale, despre țesături în nuanțe pastel, cât mai vaporoase, despre haine în general largi și comode, adică exact de elementele care respectă naturalețea și ergonomia corpurilor noastre.