(P) Ceasul purtat de Steve Jobs

.

Când auzim despre ceasurile pe care le poartă vedetele și antreprenorii, ne gândim automat la cele mai mari mărci de ceasuri, precum Rolex, Audemars Piguet, Tissot și multe altele. Dar nu toate celebritățile apreciază prețul mai mult decât calitatea unui ceas. Unora dintre ei nu le pasă de prețul ceasului, atâta timp cât acesta îndeplinește anumite criterii. Veți fi surprinși să aflați că una dintre mărcile accesibile de pe piață: Seiko a fost preferatul lui Steve Jobs.

Seiko: experiență în ceasornicărie


Seiko este convins de faptul că ceasul reprezintă un accesoriu intim. Cele mai bune ceasuri trăiesc în armonie cu proprietarii lor, iar funcțiile lor oferă liniște sufletească și satisfacție. Dezvoltările tehnologice ale acestei mărci se concentrează în primul rând pe tehnologia emoțională. Tehnologia emoțională construiește o conexiune interactivă între ceas și purtătorul lui.

Istoria Seiko a început în anul 1881 cu comercializarea ceasurilor de către Kintaro Hattori. Compania și-a fabricat deja propriul ceas în 1892, iar în 1924 a introdus pe piață marca Seiko. Seiko este un cuvânt japonez cu mai multe sensuri, care poate însemna: perfect, minut și succes. Aceste înțelesuri exprimă în mod direct aspirațiile fondatorului spre excelență.


De numele Seiko se leagă numeroase brevete de invenție, care au revoluționat lumea ceasornicarilor, dar nici unul nu este la fel de important ca ceasul cu quartz introdus în 1969. Mai mult decât atât, a apărut cu inovații revoluționare, cum ar fi ceasul quartz kinetic, ceas care acționează prin căldura corpului, și sistemul Spring Drive, care a creat o nouă categorie alături de structurile mecanice și de quartz. Principiul de bază în dezvoltarea tehnică Seiko este faptul că ceasurile trebuie să fie în armonie maximă cu purtătorii lor și funcțiile lor trebuie să fie bine gândite, ca să asigure liniște și satisfacție utilizatorilor lor. Seiko a fost de asemenea cronometrul oficial al multor evenimente sportive, cum ar fi Jocurile Olimpice, a apărut de mai multe ori și pe ecranele de la Hollywood.


Steve Jobs (1955-2011)

El a fost director executiv la Apple din anul 1996, a demisionat cu o lună și jumătate înainte de moartea sa. În 1976 a cofondat compania împreuna cu Stephen Wozniak. Apoi, după o ceartă cu coproprietarii Apple în 1985, a fondat o companie de calculatoare numită Next, care a fost cumpărat ulterior (1996) de Apple și Jobs a revenit la rolul lui de director executiv la Apple. Între timp, el a devenit proprietarul studioului de animație Pixar (1986) și a fost CEO al acestuia, filme precum Toy Story sau Nemo se leagă de numele lui. După vânzarea companiei către Walt Disney (2006), Steve Jobs a devenit membru al consiliului de administrație și cel mai mare acționar individual al acestuia.


Ceas Seiko Quartz 6431-6030 purtat de Steve Jobs

Ceasurile purtate de Steve Jobs se potriveau la ținutele lui simple alcătuite din blugi și o bluză neagră. Seiko nu are ornamente: este negru, cu un cadran alb, și numere arabe. În ciuda simplității, acest ceas a lăsat o impresie supradimensionată datorită posesorului său celebru.

O mare companie de licitații a vândut Seiko-ul lui Steve în 2016 la prețul de 43 mii de dolari. Acest tip de ceas a apărut în stocuri limitate în 2017.

Este consolant gândul că există celebrități mari, oameni extrem de realizați, care au toți banii pentru a cumpăra acele ceasuri de lux, dar totuși acordă atenție și respect față de aceste mărci de ceasuri accesibile, cum e Seiko.