(P) Cât de sigure sunt cumpărăturile online în fața COVID-19

 advertising.ringier
.

Cu siguranță pandemia globală COVID-19 va fi unul dintre evenimentele definitorii ale anului 2020, un eveniment care va avea repercusiuni poate și pe parcursul a zece ani.

Situația se schimbă rapid. Numărul persoanelor care se pot aduna într-un singur loc a scăzut, din motive de siguranță, de la mii, la sute și chiar la zeci. Restaurante, baruri, cinematografe și săli de sport din cele mai multe orașe ale lumii s-au închis. Între timp, mulți angajați se confruntă cu noi provocări de a lucra de la distanță, cu normă întreagă.

În esență, oamenii ajung să învețe să trăiască la distanță și să intre cât mai puțin în contact unul cu altul.

Unul dintre răspunsurile pe care oamenii le-a avut în această perioadă de izolare și incertitudine s-a văzut în schimbări uriașe a comportamentelor lor în ceea ce privește cumpărăturile.

 Ținând cont că multe orașe s-au închis, la fel și fabrici și magazine, clienții au evitat în general să mai frecventeze locurile publice. Totodată, au fost sfătuiți să limiteze drumurile la cumpărături, mizând doar pe acele cumpărături esențiale. La rândul lor, magazinele au fost nevoite să fie mai flexibile, pentru a se adapta noilor nevoi ale clienților.

Este sigur să comandați online în perioada pandemiei COVID-19?

Deoarece devine tot mai clar cât de ușor transmisibil este noul coronavirus, unii cumpărători și-au pus întrebări cu privire la siguranța primirii comenzilor online. Experții au spus că virusul poate trăi pe suprafețe între trei ore și până la trei zile, în funcție de material. Ulterior, s-a constatat că coronavirsul nu poate supraviețui mai mult de câteva ore pe o suprafață dacă această nu este cumva umedă. Trebuie să ținem însă cont că cercetările continuă, ceea ce ar putea face ca rezultatele să se schimbe.

 Totuși, ținând cont de studiile de până acum, este puțin probabil că COVID-19 să supraviețuiască pe articolele achiziționate online, din momentul în care au fost ambalate până la momentul în care ați primit coletul (mai ales ținând cont de încetinirea sistemului de livrare). Și condițiile de expediere reprezintă un mediu dificil pentru COVID-19, deci nu este posibil să fiți expus la infecție prin simpla atingere a coletului.

Nu uitați că puteți economisi bani frumoși la cumpărăturile online folosind cupoane de reducere, așa cum sunt voucher Emag sau cod promoțional Elefant .

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA „există un risc foarte scăzut de răspândire a COVID-19 prin produsele sau coletele care sunt livrate pe o perioadă cuprinsă între câteva zile și câteva săptămâni, la temperaturi din mediul înconjurător'.

Organizația Mondială a Sănătății abordează și îngrijorarea celor care spun că se tem să primească colete din locații în care au fost raportate cazuri COVID-19. De pe site-ul lor web: „Probabilitatea ca o persoană infectată să contamineze mărfurile comerciale este scăzută, iar riscul de a lua virusul care provoacă COVID-19 dintr-un colet care a fost mutat, transportat și expus la diferite condiții și temperaturi este, de asemenea, scăzut', se arată într-un comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton