(P) Care este diferența dintre botox și acid hialuronic? Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu de la House of Beauty Clinic răspunde celor mai răspândite întrebări din domeniul esteticii

 advertising.ringier
.

Frumusețea vine la pachet cu grija pe care o acorzi propriului tău corp. Dacă a existat un moment în viața ta în care te-ai gândit că ai vrea să schimbi ceva la tine pentru a fi mai atrăgătoare, ceva care să-ți completeze frumusețea sau pur și simplu să estompezi cumva trecerea timpului care s-a întipărit pe chipul tău, noi avem soluția pentru tine! Acidul hialuronic sau botoxul sunt ajutorul tău de nădejde atunci când vine vorba de intervenții minore în urma cărora să obții look-ul pe care ți l-ai dorit.

Fie că vrei să-ți mărești buzele, să-ți ridici pomeții, sprâncenele, să ai un contur desăvârșit al feței sau să-ți estompezi ridurile, acidul hialuronic și botoxul sunt primele substanțe care sunt folosite în astfel de intervenții. Dacă nu știi exact cum acționază cele două substanțe și mai mult decât atât, nu știi ce vrei să folosești pentru nevoia pe care o ai, Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu de la House of Beauty Clinic ne oferă răspunsuri clare care să ne ghideze în alegerea corectă. 

House of Beauty Clinic este locul perfect pe care îl poți alege pentru a da startul transformărilor. Aici te așteaptă Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu de la House of Beauty Clinic, un medic instruit la cele mai înalte nivele de pregătire în domeniul intervențiilor estetice, mai exact: acid hialuronic, fire PDO, botox, tratamente estetice precum hiperhidroză, PRP terapia vampir, vergeturi, cicatrici, mezoterapie, plasma pen pentru riduri, pleoape, dar și consultații pe zona de chirurgie plastică și reconstructivă. 

Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu este unul dintre cei mai recunoscuţi medici chirurgi din România, specializaţi în Chirurgie-Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă. De asemenea este Doctor în Medicină, şi, în prezent, Conferenţiar în cadrul Catedrei de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă al UMF Carol Davila'.

Pentru a deveni unul dintre cei mai buni medici în domeniul esteticii, Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu a acumulat peste 18 ani de experiență în care s-a specializat și prin numeroase traininguri, workshopuri şi colaborarari, desfăşurate în ţară şi în străinătate: New York, Paris, Stockholm, Budapesta.⁣⁣⁣⁣

Clinica a răspuns de fiecare dată cu profesionalism și dedicare cererii pecienților care și-au dorit intervenții fie cu acid hialuronic, fie cu botox, iar acum, Conf. univ. dr. Ana Maria Oproiu oferă răspuns la întrebările care stau pe buzele tuturor legate de cele două substanțe menite să ne redea frumusețea.

Ce este botoxul și ce este acidul hialuronic?

Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu: Toxina botulinică, cunoscută popular drept botox, este o neurotoxină de origine bacteriană ce acţionează la nivelul plăcii motorii prin blocarea impulsurilor de la nervi la muşchi.

Acidul hialuronic este prezent în mod normal în structurile corpului și poate fi obținut prin biofermentaţie din surse vegetale. De la început trebuie subliniat că există mai multe tipuri de acid hialuronic. 

Prima departajare se face pe gradul de crosslink-are sau necrosslink-are, iar în cazul celor crosslink-are în funcție de greutatea moleculei de acid hialuronic. În linii mari, acidul hialuronic are o mare capacitate de a atrage apa fiind folosit în toate produse cosmetice (messoterapie) sau ca volumetrie.

Cum acționează botoxul și cum acționează acidul hialuronic?

Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu: Toxina botulinică, popular numită şi botox, prin acţiunea ei la nivelul plăcii motorii are indicaţie în ştergerea ridurilor dinamice produse prin contractarea musculaturii mimicii atunci când ne exteriorizăm diverse trăiri. Acidul hialuronic este folosit pentru refacerea volumetriei pierdute.

Cât timp durează efectul botoxului și cât timp durează efectul acidului hialuronic?

Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu: Trebuie subliniat faptul că, efectele atât în cazul botoxului, cât și în cazul injectării acidului hialuronic sunt reversibile. În cazul botoxului, reapariția ridurilor este în strânsă legătură cu refacerea transmiterii impulsului de la nivelul nervilor la nivelul mușchilor – cam la 4-6 luni de la injectare. În cazul acidului hialuronic, efectul este de 10-14 zile motiv pentru care în mesoterapie se fac minimum 4 ședinţe la interval de 7-10 zile pentru însumarea efectului. Acidul hialuronic folosit în volumetrie are o remanenţă de 6-12-18 luni în funcţie de tipul produsului, de stilul de viață al pacienților și de vârsta acestora.

Utilizarea acestor produse se face în cabinetele medicale doar de către medici specialiști pregătiți în acest domeniu (dermatologi, chirurgi plasticieni, BMF). 

Este dureroasă procedura cu acid hialuronic, dar cu botox?

Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu: După toaleta riguroasă a zonei ce urmează să fie tratată, se aplică crema anestezică (se efectuează sub anestezie locală) sau paduri cu gheaţă. Manevrele nu sunt dureroase, iar pentru postprocedură se realizează de către doctor un masaj ușor pentru uniformizarea zonei.

După intervenția cu acid hialuronic sau botox ce trebuie făcut?

Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu: Recomandările postinjectare sunt valabile în ambele situaţii:

-fără expunere la soare 7 zile, fără saună/ sală /masaj facial/ 7 zile;

– fără antiinflamatoare 7 zile;

– se doarme cu fața în sus 24-48 de ore;

– nu se aplică machiaj 24 de ore postinjectare. 

House of Beauty Clinic pune frumuseţe ta pe primul loc! Profesionalismul intervențiilor estetice realizate în cabinetele House of Beauty Clinic de către Conf. univ. Dr. Ana Maria Oproiu  este garantat de perfecta instruire în acest domeniu, de produse de calitate, dar și de o execuție fără cusur.

În plus, pentru a veni în sprijinul pacienților în această perioadă, House of Beauty Clinic a introdus modalitatea de a achita tratamentele stomatologice sau cele dermato-estetice în rate. Sună chiar acum la +40 755 354 555 sau intră pe www.hobclinic.ro/soluții-financiare pentru mai multe informații!  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton