(P) Acidul Hialuronic sub lupă! Uite ce minuni face în frumusețe!

.

Dacă ar fi să numim un ingredient din cosmetică care să merite să primească titlul de „regele beauty-ului', acela ar fi, cu siguranță, Acidul Hialuronic. Prezent în crema ta de noapte, în serumul care face minuni pentru pielea ta, în skin boostere sau în fillere, substanța a fost numită, pe bună dreptate, „fântâna tinereții'.


Dr. Cristina Filip, medic specialist chirurgie plastică și reparatorie, de la SKiN MedSpa ne  povestește ce face Acidul Hialuronic, care sunt beneficiile sale, ce tipuri de Acid Hialuronic există, dar și care sunt eventualele riscuri și contraindicații pe care le comportă.

Ce este Acidul Hialuronic?

Dacă tot am spus că vom pune Acidul Hialuronic sub lupă, află că substanța este un glicozaminoglican anionic, nesulfatat. Nu te teme, însă, nu te invităm să te înarmezi cu un microscop și să reiei orele de chimie de la școală! Ca să simplificăm lucrurile, Acidul Hialuronic este o substanță prezentă în mod natural în corpul nostru, mai ales la nivelul ochilor, pielii și articulațiilor.


Și încă ce substanță! Acidul Hialuronic are rolul de a reține hidratarea în țesuturi, cu rezultate fabuloase: o moleculă păstrează până la de o mie de ori greutatea sa în apă, sau, mai exact, un singur gram atrage 6 litri de apă. Dat fiind că în organism există între 10 și 20 de grame de Acid Hialuronic, vorbim despre cifre cu adevărat impresionante.

Descoperit în 1934 de către medicul Karl Meyer, Acidul Hialuronic a devenit cu atât mai prețuit atunci când oamenii de știință au constatat că, precum elastina și colagenul, scade odată cu înaintarea în vârstă. Amenințat de trecerea anilor, Acidul Hialuronic e însă erodat și de poluare, de fumat, de sedentarism, de alimentația dezechilibrată sau de stres.


Daca nu reușești să protejezi rezerva de Acid Hialuronic din corp sau chiar să stimulezi producția prin modalități naturale precum consumul de alimente cu conținut ridicat de Acid Hialuronic sau cu capacitatea de a crește nivelul de acid hialuronic, precum cartofii, carnea de vită, curcan sau pui, ardeii, citricele, coriandrul, bananele, avocado sau pepenele, atunci e timpul să recurgi la aprovizionare din surse externe.


Beneficiile Acidului Hialuronic: ai sau nu nevoie de el?

Răspunsul pe scurt? Da! Răspunsul mai complex? Îl descoperi în rândurile de mai jos!

În ceea ce privește îngrijirea pielii, Acidul Hialuronic va fi prietenul la cataramă al femeilor cu pielea îmbătrânită sau deshidratată. Vestea și mai bună? Sunt studii care certifică aceste informații. Astfel, conform unei cercetări publicate în Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, Acidul Hialuronic previne deshidratarea, estompează ridurile, îmbunătățește fermitatea și elasticitatea și chiar poate repara țesuturile afectate.


Dar nu numai pielea are motive să mulțumească „magicului’ Acid Hialuronic. Prezent inclusiv în articulații și cartilagii, Acidul Hialuronic reprezintă un tratament eficace împotriva atât de temutei osteoporoze. 

La aceste beneficii se adaugă impactul semnificativ în protecția sănătății ochilor, Acidul Hialuronic fiind folosit în tratarea cataractei.

Nu în ultimul rând, cercetătorii au descoperit rolul pe care Acidul Hialuronic îl deține în calmarea simptomelor prolapsului de valvă mitrală, o afecțiune cardiacă care are la bază lipsa de magneziu și de Acid Hialuronic.


Aplicare externă: Acidul Hialuronic, ingredient-minune pentru piele

Azi, industria cosmetică se îmbogățește pe zi ce trece în produse cu Acid Hialuronic. Creme pentru față și pentru ochi, serumuri, măști de față, dar și demachiante sau chiar loțiuni tonice: acest ingredient este atotprezent și atotputernic.

Ai motive să integrezi o cremă cu Acid Hialuronic în rutina ta de beauty? Firește! Dincolo de atributele anti-age și pro-hidratare, aceste produse impresionează și datorită tolerabilității ridicate, fiind bine primite de toate tipurile de piele, inclusiv de tenul sensibil sau acneic. Încă un argument în favoarea folosirii sale? Acidul Hialuronic are și rol antioxidant, protejând pielea de daunele create de radicalii liberi.


Deși nici pe departe la fel de eficient ca atunci când este injectat direct în derm, atunci când acționează ca umectant, Acidul Hialuronic îmbunătățește aspectul tenului tău, care rămâne mai ferm, mai elastic și mai strălucitor.

Încă un motiv ca să îl folosești? Produsele pe bază de Acid Hialuronic pot fi utilizate în tandem cu alte vitamine și peeling-uri.

Tipuri de Acid Hialuronic

Nu e un singur Acid Hialuronic pe lume, o veste bună, mai ales date fiind beneficiile sale. Iar deplina cunoaștere a tipurilor de Acid Hialuronic este cheia reușitei tratamentelor ce îl au drept protagonist.


Astfel, Acidul Hialuronic cu cea mai mică densitate, de o consistență aproape fluidă, se folosește pentru tratamentul cearcănelor. Un tip de Acid Hialuronic mai gros este utilizat pentru ridurile nazogeniene, iar cel mai dens sortiment este necesar pentru volumizarea pomeților.

Ca branduri, îți garantăm că la SKiN MedSpa folosim numai la creme de la creme! Pentru fillerele injectabile, apelăm la nume de marcă precum Restylane®, Juvederm® și Profhilo®. Pentru buze, preferăm Restylane, Juvederm, Volbella sau Teosyal Kiss.


Injectarea cu Acid Hialuronic: da sau ba?

Râvnești nostalgic la volumul facial și la prospețimea tenului din tinerețe sau ți-ai dori buze mai mari și mai voluptoase? Răspunsul la toate aceste dorințe poate fi dat de injectarea cu Acid Hialuronic. Introdusă in derm, substanța umple și netezește ridurile, previne apariția semnelor de îmbătrânire, redă fermitatea și elasticitatea și întinerește în mod seducător.

De asemenea, fillerele cu Acid Hialuronic sunt cel mai des utilizate pentru mărirea buzelor, ridicarea pomeților, refacerea conturului mandibular sau umplerea cearcănelor.

Cum funcționează procedura? Înainte de a fi introdus în țesuturi, Acidul Hialuronic este stabilizat și protejat împotriva degradării. Pentru ca tu să nu suferi, fillerelor li se adaugă lidocaină, cu efect anestezic. Odată introdus în piele, Acidul Hialuronic face ce știe mai bine, atrage apă și stimulează producția de colagen, fără a provoca alergii.

Injectarea cu Acid Hialuronic durează între 20 și 60 de minute, în funcție de zonă. Noile tipuri de Acid Hialuronic se resorb mai greu, ceea ce înseamnă că efectul poate dura până la 2 ani. Bonus: cu fiecare injectare repetată la termen, vei avea nevoie de o cantitate mai mică de Acid Hialuronic și de o frecvență mult mai redusă a injecțiilor, țesuturile fiind deja hidratate. Astfel, economisești și timp, și bani, dar niciodată frumusețe.

Mult mai eficiente decât cremele și serumurile, skin booster-ele cu Acid Hialuronic îți vor demonstra cu adevărat superputerile acestei substanțe.

Contraindicațiile Acidului Hialuronic: există efecte adverse de care să te temi?

Fiind o substanță naturală, proprie corpului nostru, Acidul Hialuronic este tolerat fără probleme, iar riscul de reacții alergice este minim. Pot exista câteva efecte negative determinate de factori precum toleranța la injectare, tipul de piele, istoricul medical. 

Astfel, te poți confrunta cu iritații locale, mâncărimi, roșeață sau durere ușoară, care se duc însă în 72 de ore și pot fi calmate cu comprese cu gheață. Rareori, pot apărea și inflamații ce pot persista până la 10 zile și care sunt tratate cu creme sau geluri pe bază de arnică sau heparină.

Există și câteva contraindicații în folosirea Acidului Hialuronic. Astfel, dacă ești însărcinată, alăptezi, suferi de boli autoimune, diabet sau ai un sistem imunitar fragil, prezinți alergii la substanțele componente ale injecției sau urmezi un tratament cu anticoagulante sau antiinflamatoare, e recomandat să eviți fillerele.

Pentru a minimiza aceste manifestări, nu lua antiinflamatoare, aspirină sau anticoagulante înainte de injectare și evită sauna, solarul sau masarea zonei ce urmează să fie injectată. Nu face nici dușuri cu apă fierbinte, oricât de tentant ar suna după procedură.

De ce să alegi SKiN MedSpa?

Crezi că Acidul Hialuronic este răspunsul dilemelor tale în beauty? Te așteptăm cu brațele deschise! În clinica noastră consultația la medicul specialist în medicină estetică este gratuit, ai acces la profesioniști desăvârșiți, chirurgi plasticieni sau dermatologi, cu referințe impecabile și resurse de cea mai bună calitate. 

La SKiN MedSpa lumea noastră ești Tu, așa că e de înțeles că vom depune toate eforturile pentru o relație armonioasă, plină de fericire. Ne mândrim că reușim să schimbăm vieți printr-o abordare personalizată, expertiză și o echipă de medici și terapeuți bine pregătiți și 100% dedicați. Folosim doar cel mai bun Acid Hialuronic de pe piață, de la cei mai reputați producători, avem prețuri atractive și lansăm periodic oferte tentante. 

Specialiștii noștri vor ști să îți recomande cele mai bune proceduri pentru întinerirea tenului, perfect compatibile atât cu pielea, dar și cu stilul tău de viață.

Programează-te pentru o consultație gratuită la ☎️ 0729 740 704 sau scrie-ne pe contact@skinmedspa.ro!