(P) 5 tipuri de echipamente esențiale în bucătăriile profesionale

 advertising.ringier
.

Segmentul HoReCa a devenit de-a lungul timpului foarte popular, iar afacerile din domeniu sunt din ce în ce mai competitive. Din același motiv, antreprenorii care se află la început de drum trebuie să investească în utilaje performanțe pentru bucătării profesionale. În felul acesta, relațiile cu clienții se îmbunătățesc și se asigură respectarea ultimelor standarde în materie de igienă. Iată care sunt cele mai importante echipamente de preparare!

1. Mese din inox

Inoxul este un material foarte rezistent la uzură și permite menținerea curățeniei în bucătărie. Mesele de lucru sunt ideale pentru pregătirea peștelui și a cărnii în general, având integrate un tocător și un orificiu pentru resturi. 

Un astfel de produs poate fi achiziționat la prețul de 3.420 RON și vine la pachet cu o garanție valabilă timp de 12 luni. 

2. Echipamente frigorifice

Un frigider de inox cu capacitatea de 154 litri este potrivit pentru amplasarea băuturilor din zona barului, având temperatura de lucru situată între 0-+8°C. Pe lângă acesta, în bucatarii profesionale se pot adăuga și vitrine frigorifice. Un asemenea produs are ușile prevăzute cu un geam de sticlă și conține în interior rafturi metalice. 

Aceste echipamente dispun și de dezghețare automată. Prin intermediul acestei funcții, gheața este eliminată în apropriere de compresor și apoi evaporată datorită căldurii acestuia. O altă funcție utilă este cea de ventilator, care schimbă temperatura de fiecare dată când deschizi sau închizi ușa.

3. Cuptoare profesionale

Atât o pizzerie, cât și o patiserie sau un restaurant au nevoie de cuptoare performante. Acestea ajută la prepararea alimentelor într-un mod uniform și reduc timpul de lucru al personalului. Alegerea unui asemenea produs pentru bucătării profesionale trebuie să fie însă adaptată la specificațiile meniului. 

Cuptoarele funcționează atât pe gaz, cât și pe electric, fiind adesea însoțite de procesoare puternice și afișaje digitale. Un cuptor cu convecție poate fi achiziționat pentru prețul de 2.283 RON și funcționează la temperaturi situate între +50⁰C/280⁰C.

4. Plite profesionale

O plită cu inducție transmite unde electromagnetice direct asupra vasului de gătit, care se încălzește rapid și permite o preparare ușoară a mâncărurilor. Aceasta este și cea mai puternică metodă de încălzire, deoarece nu se pierde deloc căldură. Suprafața plitei rămâne în permanență sigură la atingere în timpul funcționării, iar instalarea acesteia se efectuează cu ajutorul unui blat deschis. 

Resturile alimentare se pot îndepărta rapid, fiindcă nu se întăresc pe sticlă. Temperatura de lucru a unui model performant întâlnit în bucătării profesionale este situată în intervalul 60-240 ⁰C, existând protecție pentru procesul de supraîncălzire. Pe lângă asta, dimensiunile produsului sunt de 360x380x125mm, fiind foarte ușor de integrat în orice zonă.

5. Malaxoare de aluat

Timpul a devenit o resursă limitată în bucătării profesionale., iar clienții vor să fie serviți foarte repede. Din același motiv, aluatul nu poate fi frământat la mână. Indiferent ce tip de blat doriți să obțineți, acest proces necesită un malaxor profesional. Aparatul este util și pentru angajați, ajutându-i pe aceștia să se concentreze asupra celorlalte sarcini și să lucreze într-un mod productiv.

bucatarii profesionale

De unde să achiziționați echipamente profesionale?

Industria HoReCa este în continuare foarte profitabilă, însă competiția a crescut foarte mult pe acest segment în ultimii ani. Din același motiv, echipamentul utilizat joacă un rol foarte important în rezultatele pe care le obține afacerea dumneavoastră. Puteți achiziționa echipamente de calitate la prețuri accesibile pentru bucătării profesionale de la un furnizor autorizat, așa cum este Fresco Expert!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton