(P) 5 Pași simpli pentru a crea spațiu acasă odată cu venirea primăverii

 advertising.ringier
.

Stăm cu toții acasă zilele acestea și trebuie să ne găsim ceva de făcut. Și ce poate fi mai util decât să profităm de timpul petrecut în propria locuinț- și să ne apucăm de curățenia de primăvară! Putem zugrăvi, putem redecora, reamenaja spațiul. Sunt o mulțime de lucruri cu ajutorul cărora putem da un plus de prospețime ambientului propriu.

Când vine vorba de curățenie cea mai sigură alegere este stilul minimalist. Dacă vrei să păstrezi ușor curățenia și nici să nu te încurci prin casă de tot felul de obiecte, acest stil îți va permite varietate și flexibilitate. În plus, nu se demodează niciodată. 

Eliberează spațiul

Înceacă să renunți la lucrurile nefolosite, lipsite de valoare. Păstrezi cu siguranță cutii de electrocasnice sau chiar aparate vechi, nefuncționale. Poate și mobilier moștenit de la părinți de care nu te-ai îndurat până acum să scapi. Ei bine, acesta este momentul să eliberezi spațiul de tot ceea ce e inutil. Obiectele pe care le ai în casă trebuie să îți aducă bucurie, să te ajute să te relaxezi.

Creează zone de circulație așa încât să nu fii nevoit să ocolești piesele de mobilier. Camerele vor părea mai spațioase și mai luminoase.

Depozitează inteligent

Suntem obișnuiți să păstrăm la vedere' o mulțime de obiecte, însă acestea nu fac decât să încarce spațiul și să creeze senzația de dezordine. Scapă de ele ascunzându-le în cutii decorative. Le vei avea astfel mereu la îndemână, dar vei păstra și un aspect îngrijit al încăperilor.

Zugrăvește

Ce moment mai bun să dai un aer proaspăt locuinței? Ești acasă toată ziua, deci ai timp să te ocupi de renovare. Comandă online lavabilă bună și instrumentele necesare și apucă-te de zugrăvit. Nu trebuie să fii neapărat zugrav de meserie, însă dacă ai nevoie de inspirație sau ajutor există firme amenajări interioare cu care poți lua legătura în cel mai scurt timp. 

Alege culori în tendințe

Culorile anului 2020 sunt dominate de nuanțe marine. Intense, îndrăznețe, complexe. Alege albastrul clasic, culoarea anului, potrivit Institutului Pantone. Este o nuanță care aduce liniște, confort și speranță, dar ajută și la concentrare. Greu de crezut că vei accepta varianta zugrăvirii unei întregi încăperi în această culoare, însă poți opta doar pentru un perete vopsit albastru, așa încât schimbarea să nu fie atât de radicală.

Pune accent pe profunzimea și omogenitatea culorilor. Poți opta și pentru alte culori vibrante cum ar fi galben, roz sau cărămiziu ori chiar nuanțe neon. Atenție doar cum le potrivești împreună. Poți folosi nuanțele care îți plac doar ca accent, pentru a înveseli spațiul într-un mod subtil.

Repară tot ce e stricat

Din bateria de la baie picură continuu apă, ușa de la balcon se închide greu fiindcă are o balama stricată, iar una dintre prize pur și simplu a devenit nefuncțională? Sunt defecțiuni des întâlnite în casele tuturor, însă repararea lor este de cele mai multe ori amânată pe termen nedefinit tocmai din lipsă de timp. 

Pentru aceste reparații, ajutor în casă cu diverse îmbunătățiri, dar și pentru zugrăvit, Meșteri Locali îți pune la dispoziție un site unde poți lua legătură direct cu meseriașii din zona ta. Au meseriași specializați gata oricând să îți dea o mână de ajutor. Nu trebuie decât să intri pe site-ul mesterilocali.ro și îl cauți pe cel potrivit pentru problema pe care o ai ori să publici acolo lucrarea și vei fi contactat. Simplu și eficient!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton