(P) 4 reguli de bază în alegerea parfumurilor

.

Parfumul pe care-l porți în fiecare zi face parte din stilul tău și îți completează perfect lookul, indiferent de hainele pe care le porți. Așa se face ca alegerea lui devine un aspect important. Primul instinct după care tinzi să te ghidezi în opțiunea ta pentru un parfum sau altul este mirosul. Îl testezi, îți place, îl cumperi. Există, însă, câteva reguli pe care e bine să le șții, înainte de a opta pentru o mireasma. Este important că, după ce ai aplicat parfumul, acesta să fie suficient de intens cât să persiste pe pielea ta, dar, nu foarte puternic, astfel încât, să-ți creeze disconfort, cum ar fi durerile de cap. 

Iată câteva reguli de baza de care să ții cont în alegerea parfumurilor: 


Optează doar pentru parfumuri originale

Prima regulă este să folosești parfumuri originale. Întotdeauna. Acordă atenție ambalajului, verifică finisajele și nu te lasă păcălit de un preț foarte mic. Cum pe piață există numeroase replici și produse contrafăcute, e important să testezi și să achiziționezi produse doar de la distribuitorii autorizați, cum sunt parfumurile de la infinitelove

Testează corect parfumurile 

O altă modalitate de a alege parfumul potrivit pentru ține este felul în care îl testezi. Recomandarea este să nu miroși mai mult de trei arome, pentru că simțul tău olfactiv nu are capacitatea de a deosebi miresmele. Limitează-te la două, maximum trei. Folosește testere sau aplică-le pe încheietura mâinii, o zona intens vascularizată, care va intensifica mirosul parfumului. Un alt aspect important, pentru a ști cu exactitate care este aromă finală, dată de notele de bază, este să revii asupra zonei pe care ai aplicat parfumul după jumătate de oră. Abia atunci, aroma parfumului se va stabiliza pe piele, va trece de notele de vârf și de mijloc și vei ști, cu precizie, cum se simte mireasma. 


De ce e important să respecți această regula de bază? Pentru că fiecare parfum în parte este compus din trei note: de vârf, de mijloc și de baz. Prima aromă pe care o simți imediat ce pulverizezi este cea de vârf, care nu durează mai mult de jumătate de ora. Pe măsură ce parfumul se fixează pe piele, vei miroși notele de mijloc, apoi, după ceva vreme, vei percepe notele de baza, cele care dau, de fapt, aromă. Cu alte cuvinte, felul în care vei miroși, dacă optezi pentru acel parfum.


Alege intensitatea dorită

Trebuie să știi că persistența parfumului și intensitatea sa este dată și de concentrația acestuia. Probabil, ai remarcat că pe unele este trecut EDT, adică apa de toaletă, iar pe altele EDP, adică apă de parfum. Cele două sunt cele mai populare, iar diferența o reprezintă procentul de uleiuri esențiale parfumate din compoziție și care le determină persistența. Astfel, apă de toaletă are între 6 și 12% concentrație și persistă în jur de 3 ore pe piele. Apă de parfum are peste 12% concentrație, ceea ce face să dureze până la 6 ore, fără a avea nevoie de reîmprospătare. 


Verifica notele din compoziția parfumului

Dacă îți doreșți un parfum floral, după ce l-ai testat și ți-a plăcut aroma, atunci e bine să aprofundezi puțin și să afli care sunt notele din compoziția sa. Acestea pot fi combinate cu note lemnoase, orientale sau fructate, însă, mirosul final va fi cel simțit după o jumătate de ora de la testare. Ține cont că nu tendințele sunt importante, ci gusturile proprii. Se întâmplă, adesea, să simți un miros plăcut la o persoană și să întrebi pe parfum folosește. Sau, să-ți recomande o prietenă ultima aromă lansată de un brand cunoscut. Nu uita, însă, că este important să știi că felul în care același parfum miroase pe două persoane este diferit. Folosește-ți propriile preferințe în alegerea parfumurilor, după ce le-ai testat pe pielea ta, la propriu.