(P) 3 meserii în care îți poți pune în valoare abilitățile de comunicare

 advertising.ringier
.

Când prietenii vor să te descrie încep mereu cu sintagma „persoana aia care vorbește mult'? Dacă de când erai de-o șchioapă ai fost recunoscut sau recunoscută drept cel/cea mai vorbăreață persoană, mai mult ca sigur ai o înclinație spre comunicare și un tip de personalitate extrovertită. Ceea ce poate fi un avantaj imens, mai ales dacă alegi meseria potrivită.

În viață trebuie să profiți de calități, iar un job de contabil, oricât de bine plătit sau de antrenant ar fi să lucrezi cu cifrele, știi prea bine că nu este pentru tine și că te-ar plictisi de moarte. Iată ce meserii poți aborda în cazul în care simți că trebuie să-ți pui în valoare abilitățile de comunicare. 

Responsabil vânzări 

Să vinzi este o artă în sine, așadar vei avea nevoie de abilități de negociere și persuasiune, pe lângă comunicare, dar în primul rând trebuie să fii capabil să stai de vorbă cu oamenii timp de opt ore pe zi. Indiferent de produsul sau serviciul pe care urmează să-l vinzi, trebuie să demonstrezi un interes activ față de el și să-l tratezi ca pe ceva extraordinar, chiar dacă de multe ori este doar un obiect obișnuit. 

Prin cursuri de formare profesională îți poți îmbunătăți atât cunoștințele tehnice, cât și pe cele de vânzări, dar plăcerea de a comunica nu ți-o poate insufla nimeni, din păcate. 

Formator profesional 

Aceste persoane mai sunt cunoscute și drept traineri, dar nu confunda această denumire cu cea de antrenor personal. Formatorul este persoana care se ocupă de procesul de educație al adulților. Dacă-ți place să fii mereu în centrul atenției, nu te sfiești să vorbești în fața unui public numeros și ai și ceva cunoștințe pedagogice, atunci poți da lovitura în acest domeniu. Desigur, abilitățile de comunicare și interacțiune nu vor fi suficiente, deoarece trebuie să ai cunoștințe serioase în domeniul pe care urmează să-l predai. 

Desigur, simțul umorului și atitudinea relaxată te vor ajuta, dar doar până la un punct. Încearcă să te specializezi în maximum două domenii, pentru a căpăta competența de care ai nevoie pentru a inspira și autoritate, nu doar bună dispoziție. Din fericire vei avea o mulțime de opțiuni, o variantă mai mult decât decentă fiind și cea de trainer în studio de videochat

Agent de call center

Fie că ne referim la cei care primesc apeluri (Inbound) sau cei care le efectuează (Outbound), meseria de agent de call center este una esențială pentru societate. Chiar dacă majoritatea pozițiilor sunt ocupate de tineri care-și caută încă pasiunea în viață sau persoane între două joburi, adevărul este că această meserie presupune multă dedicare. Nu e ușor să vorbești la telefon timp de opt ore pe zi și să rezolvi o multitudine de probleme, să dai sfaturi în diverse domenii sau să încerci să vinzi diverse produse.

Totuși, în funcție de limba pe care o vorbești, câștigurile pot varia drastic. Dacă engleza și română îți pot aduce un salariu mediu, când începem să discutăm despre franceză și/sau spaniolă, lucrurile stau deja mult mai bine. Dacă ești vorbitor de olandeză sau limbi nordice, agențiile de recrutare se vor bate pe tine și salariul va trece de mia de euro. 

Întotdeauna vor exista meserii pentru pasionații de comunicare, cei care se hrănesc pur și simplu din interacțiunile cu alți oameni, mai ales într-o eră în care digitalizarea ne face să ne simțim din ce în ce mai izolați. 

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton