Obie Platon a creat „Art for Air”, în colaborare cu Romanian Design Week. Proiectul a fost susținut de IQOS (P)

 Lăstun Ana Maria
.

Obie Platon este unul dintre cei mai căutați artiști contemporani din România și cu susținerea IQOS a creat, în parteneriat cu Romanian Design Week, un mural de 35 mp, în centrul Capitalei. Vopselurile Airlite care au fost folosite sunt 100% naturale și purifică aerul, așa că opera de artă a lui Obie Platon duce la o mai bună calitate a aerului respirat.

Tema centrală a Romanian Design Week din acest an este „ #Together', fiind o sugestie clară a necesității de a ne fi alături unii celorlalți în această perioadă tulbure. Cel mai mare festival creativ din România promovează design-ul, arhitectura și creativitatea, iar ediția din acest an se desfășoară în perioada 4-13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere. IQOS, alături de organizatorii festivalului, transmite astfel o invitație către întreaga comunitate. Dialogul va avea ca teme centrale progresul și inovația.

„Arta și designul au un impact asupra indivizilor și comunităților. Colaborarea dintre Romabian Design Week, Obie Platon și IQOS se bazează pe valori comune: inovația care deblochează noi perspective, puterea creativității, progresul și accentul pe comunitate. Muralul a fost creat prin folosirea vopselurilor inovatoare Airlite, iar acest lucru încurajează dialogul creativ și ne invită să ne gândim la rolul colaborărilor, în definirea viitorului.', spune Andrei Borțun.

Ce reprezintă muralul creat de Obie Platon, „Art for Air'

Lucrarea lui Obie Platon și-a propus să „reinventeze' spațiul urban, așa cum este el întipărit în mintea noastră, prin deschiderea de noi orizonturi și oferirea unor noi perspective. Muralul reflectă orașul dinamic, aflat într-un proces constant de construire a viitorului și deconstruire a prezentului, deopotrivă. A fost inspirat din fațadele clădirilor din zona Parcului Cișmigiu și relevă o combinație între motive arhitecturale și inovații tehnologice. Astfel, muralul lui Obie Platon transmite ideea de întrepătrundere a mai multor planuri, prin imaginea progresului care poate fi obținut prin colaborare.

obie-platon-a-creat-un-mural-pentru-romanian-design-weekobie-platon-a-creat-un-mural-pentru-romanian-design-week

„În muralul realizat pentru Romanian Design Week cu sprijinul IQOS, m-am inspirat din relația strânsă dintre comunitate și oraș, dintre oameni și tehnologii moderne. Altfel spus, am luat un peisaj urban tipic și l-am reconstruit așa cum l-am văzut eu. Am deconstruit lumea împărțită în și pentru a vizualiza împreună un viitor posibil, poate mai bun. Asta înseamnă pentru mine progres.', a explicat Obie Platon, despre lucrarea sa din strada Matei Millo nr. 9. Muralul poate fi vizitat începând cu data de 27 mai.

Cine este Obie Platon, unul dintre cei mai căutați artiști stradali din România

Obie Platon este un artist contemporan de origine română și a devenit cunoscut la nivel global grație stilului său suprarealist. De altfel, un alt aspect care îl caracterizează pe Obie Platon din punct de vedere artistic este dorința sa de a se implica în regenerarea culturală a zonelor suburbate, folosindu-se de artă. Artistul a realizat picturi murale nu doar în România și alte țări din Europa, ci și în orașul Shanghai, una dintre cele mai mari metropole. Toate acestea pot fi vizitate, iar exprimarea sa este diversă și variază de la grafitti la sculptură sau instalații artistice.

În afară de muralul de pe Matei Millo nr. 9, Obie Platon va aduce mai multă RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor 8A. În fața spațiului reprezentativ pentru comunitatea creativă din Capitală, Obie Platon va realiza un mural. Menționăm și că în Bulevardul Aviatorilor vor fi găzduite mai multe expoziții internaționale.

Material susținut de IQOS

Acest produs nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton