Metode să scazi febra. Cum scazi rapid febra dacă nu ai medicamente

.

Cum scazi rapid febra dacă nu ai medicamente? Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală forțează organismul să se răcească până la o temperatură normală, deși febra este un semn că organismul se luptă cu o infecție. Așa că, în loc să alergi la dulapul cu medicamente, încearcă un remediu natural. Aceste remedii pot calma ușor febra. În acest fel, sistemul tău imunitar își poate face în continuare treaba pentru care a fost conceput.

Când este o febră gravă?


Simplu spus, o febră este un mecanism natural de apărare, declanșat de obicei de o infecție. Creșterea temperaturii corpului declanșează o serie de procese interne menite să distrugă bacteriile și germenii care te vor îmbolnăvi. De aceea, este important să nu suprimi febra.

O temperatură normală a corpului este de aproximativ 37 de grade. Dacă temperatura crește cu 1,5 grade, de obicei nu este un motiv de îngrijorare. O febră sub 39, 4 grade nu este gravă la adulți.

Abdomen plat – 5 exerciții pe care le poți face față la tine acasă


Cu toate acestea, pentru copiii sub vârsta de 3 luni, chiar și o temperatură ușor crescută ar putea însemna probleme. Du-ți bebelușul la medic imediat dacă are o temperatură rectală de peste 38 de grade.

Metode să scazi febra. Cum scazi rapid febra dacă nu ai medicamente

Echinacea

Echinacea este o plantă puternică care a fost folosită de secole, începând cu nativii americani. Studiile cercetătorilor sugerează că consumul unui ceai pe bază de echinaceea atunci când începe episodul febril poate stimula sistemul imunitar. Acest lucru te va ajuta să învingi infecția și să scapi mai repede de febră. Poți găsi ceaiuri care conțin echinacea la majoritatea magazinelor de produse naturiste.

Ghimbir

O altă modalitate de a trata o febră scăzută este să folosești ghimbirul. Proprietățile antibacteriene ale ghimbirului îl fac eficient împotriva febrei, a tusei și a altor simptome comune. Caută un ceai pe bază de ghimbir în magazinul alimentar sau fă-ți propria ceașcă acasă folosind rădăcină de ghimbir feliată.


Bea multe lichide

Lichidele sunt importante pentru a ajuta organismul să regleze temperatura, pentru a elimina germenii nedoriți și pentru a ajuta organismul să funcționeze fără probleme. Dacă simți că faci febră, asigură-te că bei multă apă și alte lichide precum ceaiuri sau suc natural neîndulcit.

Sarcina și sportul. Ce activități fizice sigure îți recomandă kinetoterapeutul

Odihnă

Poate că cel mai bun mod de a scăpa de o febră ușoară este să te odihnești mult. Febra este modul în care corpul tău te anunță că muncește din greu pentru a te împiedica să te îmbolnăvești și mai tare. Așa că oferă-i corpului tău energia și timpul de care are nevoie pentru a lupta împotriva germenilor care vin, dormind.


Oțet de cidru de mere

Pe lângă diversele utilizări ale oțetului de mere în tratamentul părului și în estetică, este un medicament împotriva febrei. Acidul din el atrage căldura și astfel poate scădea temperatura corpului. 

De asemenea, este bogat în minerale și va reface o parte din mineralele pierdute în timpul febrei. 

Remediile comune împotriva febrei folosind oțetul includ adăugarea unei jumătăți de ceașcă de oțet în apa caldă de baie. Trebuie să stai în acesta măcar 15 minute. Temperatura va scădea în cele zece minute și te vei simți ușurat.


 În cazul unei noi creșteri a temperaturii, repetă acest proces până când aceasta scade. Cealaltă opțiune este adăugarea a câteva linguri de oțet de mere într-un pahar de apă caldă și puțină miere după gust. Administrarea soluției de cel puțin trei ori pe parcursul zilei va face să scadă febra.

Busuioc

Frunzele de busuioc posedă proprietăți antibiotice în medicamentele din comerț și sunt o opțiune mai bună la controlul temperaturii. Pentru a obține aceste proprietăți într-o cană va fi nevoie doar de 20 de frunze de busuioc. 


Fierbe-le împreună cu ghimbirul zdrobit până când soluția lor ajunge la jumătate din cantitatea inițială. Administrarea acestui amestec scade febra în cel mai scurt timp. Cea mai bună parte este că acest lucru este un remediu de casă ușor de obținut.

Dieta care a ajutat-o pe Catherine Zeta-Jones să slăbească 19 kilograme! La ce alimente a renunțat și ce secret are de fiecare dată când i se face foame

Tratament cu comprese

Această metodă presupune înmuierea unui prosop în apă rece sau în apă cu gheață, în funcție de cât de repede vrei să scazi febra. 


Două prosoape se pliază pe lungime, fiecare și se scufundă în găleata cu apă rece. Odată ce sunt ude, stoarce excesul de apă din prosop pentru a evita să uzi restul camerei. Prosoapele pot fi acum așezate peste cap, în jurul gâtului, încheieturilor sau gleznelor. 

Cel mai bine este să alegi doar două locuri pentru prosop, de exemplu, capul și încheieturile mâinilor; în caz contrar, temperatura va scădea prea repede și prea mult. Apa rece din prosop reduce temperatura corpului, deoarece absoarbe căldura din corp. 


Odată ce nu mai este rece, poți repeta procedura de mai sus și, eventual, poți așeza prosopul în diferite părți ale corpului pentru a răspândi răcoarea.

Fă un duș cald

În timpul febrei, răspunsul imediat este, de obicei, o baie rece. Deși aceasta scade imediat temperatura corpului, reduce transpirația. Un duș cald, însă, va deschide porii corpului pentru a permite transpirația, decongestionând sinusurile și calmând mușchii dureroși și încordați. 

Temperatura trebuie, totuși, să fie doar călduță, ca nu cumva să fie prea fierbinte și să îți crească temperatura corpului și mai mult. În loc de duș sau baie, îți poți șterge corpul cu buretele cu apă caldă. 

Acest lucru va răci corpul și va asigura o circulație sănătoasă a sângelui.

Scăderea temperaturii camerei și purtarea de haine confortabile

Ultimul lucru de care vei avea nevoie este o bluză pe gât atunci când suferi de febră. Pentru a ajuta la ameliorarea bolii, ar trebui să porți haine ușoare. 

Citește și: Dieta lui Nicole Kidman, la 53 de ani. Secretul ei:mănâncă 5-6 mese pe zi și ține cont de regula 80-20

Tentația de a sta în pat este inevitabilă, totuși, evită păturile grele, un singur cearșaf de pat ar trebui să fie suficient. Dă la o parte plapuma și ia-ți un cearșaf sau o husă de pat ușoară. Reglează temperaturile la un nivel mai răcoros. Poți deschide ferestrele pentru a permite ventilația și pentru a răcori camera.

Înfometează febra

Atunci când febra este ca urmare a unei infecții, va trebui să reduci consumul de alimente. Organismul va înceta, la rândul său, să mai trimită zinc și fier către celule. Microorganismele infecției depind de zinc și fier pentru a se dezvolta și, astfel, vor fi înfometate. Evită alimentele bogate în nutrienții de mai sus și învinge febra.

Finalul febrei

O febră mare poate fi foarte gravă. Dar o febră ocazională de grad scăzut este doar modul în care corpul tău se vindecă singur. Toate medicamentele eliberate fără prescripție medicală au riscuri și efecte secundare. 

Medicamentele care scad febra suprimă procesul natural de vindecare al organismului. Așa că, în loc să te îndrepți direct către pastile, începe cu unul dintre aceste remedii alternative.

De obicei, febra nu este ceva de care să îți faci griji. Dar atunci când temperatura este mare, acest lucru poate prezenta unele riscuri pentru sănătate.

La copii

O febră mare poate fi mai periculoasă pentru un copil mic decât pentru un adult. Iată când trebuie să suni la medicul copilului tău:

Copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 luni: Temperatura rectală este de 38°C sau mai mare.

Copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 luni: Temperatura rectală este mai mare de 39°C și sunt iritabili sau somnoroși.

Copii cu vârste cuprinse între 6 și 24 de luni: Temperatura rectală este peste 39°C care durează mai mult de o zi. Dacă au alte simptome, cum ar fi erupții cutanate, tuse sau diaree, sună mai devreme medicul.

Citește și:Dieta Salmei Hayek la 53 de ani!Trucul simplu la care apelează actrița încă din adolescență și care a nu a dat greș niciodată

Pentru copiii de 2 ani și mai mari, sună medicul dacă au o febră care depășește în mod repetat 40°C. De asemenea, solicită sfatul medicului dacă copilul tău are febră și următoarele simptome:

  • pare neobișnuit de letargic și iritabil sau are alte simptome severe
  • febra durează mai mult de trei zile
  • febra nu răspunde la medicamente
  • nu păstrează contactul vizual
  • nu pot să păstreze lichidele

Pentru adulți

În unele cazuri, febra poate fi riscantă și pentru adulți. Mergi la medic pentru o febră care trece de 39 de grade, care nu răspunde la medicamente sau care durează mai mult de trei zile. De asemenea, solicită tratament dacă febra este însoțită de:

  • dureri de cap severe
  • erupție cutanată
  • sensibilitate la lumină puternică
  • gât înțepenit
  • vărsături frecvente
  • probleme de respirație
  • dureri toracice sau abdominale
  • convulsii sau crize

Sursa foto: Shutterstock.com