Locuri unde poţi merge cu rulota în România

 Lupescu Anca
.

Călătoriile cu rulota pot fi cel mai plăcut mod de a vedea și de a explora România. Pentru că nu mai trebuie să iei trenul, să dormi în hoteluri sau pensiuni, vacanța va fi mult mai distractivă și spontană. În plus, cei care călătoresc într-o rulotă au acces la propria baie și bucătărie, un adevărat răsfăț care poate face călătoriile mult mai confortabile.

Sfaturi pentru călătoriile cu rulota

Închiriază sau cumpără o rulotă

Dacă nu ești sigur dacă te vei îndrăgosti de călătoriile cu rulota, cel mai bine ar fi să închiriezi una, până îți dai seama dacă vrei să te bucuri de ea permanent sau doar din când în când.

Există multe companii de închiriere cu prețuri destul de rezonabile. Începe cu o călătorie de weekend.

Există multe tipuri de vehicule și transformări, așa că este important să știi care ți se potrivește cel mai bine.

Cele mai colorate orașe din lume

Ia-ți minimul necesar

După cum îți poți imagina, în funcție de tipul de van pe care îl ai, spațiul de care vei dispune va fi mai mult sau mai puțin limitat.

Așa că adoptă o filozofie minimalistă pentru călătoriile în rulotă.

Ar trebui să îți iei minimul de resurse de care ai nevoie pentru a călători confortabil cu duba.

Spațiu pentru a depozita alimente

Cumpără-ți caserole. Este cel mai bun mod de a ține insectele departe de mâncarea ta.

Acestea fiind spuse, mai întâi, măsoară spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a vedea dacă încap.Pune lucrurile pe care le folosești cel mai mult spre partea din față.

Găsește un loc unde vei petrece noaptea înainte de a se face noapte.

Rulota se parchează cu cabina de pilotaj îndreptată spre ieșire. Motivul principal este pentru securitate; dacă se întâmplă ceva, ești gata să pleci rapid (lasă întotdeauna cheile în același loc, astfel încât să le poți găsi rapid).

Vezi şi Castelul Edinburgh – unul dintre cele mai frumoase castele din Scoția!

Locuri unde poți merge cu rulota în România

Există în țara noastră peste 600 de campinguri unde poți merge cu autorulota sau rulota. Multe dintre ele sunt absolut deosebite, iar unele au facilități grozave. În funcție de ceea ce îți dorești de la un camping, alege locurile pe care ai care ai vrea să le vezi, fă-ți o listă și un traseu cu care să pornești la drum.

Sandalandala

Dacă ești în căutarea unui loc care întruchipează spiritul Vama Veche cu inima sălbatică de la Marea Neagră Sandalandala este locul potrivit. Închiriază un cort sau adu-l pe al tău și înghesuie-te pe pajiștile verzi înconjurate de copaci, apoi lasă totul baltă și lasă-te purtat de libertatea de a fi acolo. La doar câteva minute de plajă, este o bucătărie care servește micul dejun și pizza delicioasă și un bar deschis până târziu.

Grădina Ielelor

Acest spațiu de șase hectare se situează în zona Sâmbăta de Sus, Brașov și are un camping pentru rulote și corturi, dar și o zonă de evenimente.

Vei avea aici locuri de luat masa, apă curentă, toalete, dușuri, chicinete și un lac artificial cu pești. 

Ursa Mica Camping Resort

Situat în Nucșoara, județul Argeș, la aproximativ o oră de mers cu mașina de Sibiu, Ursa Mica este prima stațiune glamping din România. Amplasată la poalele pitoreștilor Munți Făgăraș, stațiunea oferă zece corturi mobilate cu patru paturi și tot confortul pe care ți-l poți dori în mijlocul naturii. 

Cele mai cool oraşe de pe Instagram

Cei care fac glamping aici au trei mese pe zi în restaurantul resortului, precum și acces la o saună și la căzi în aer liber.

Camping Floare de colț

Situat în inima Transilvaniei, Rimetea este unul dintre cele mai speciale locuri pe care le peți vizita. Satul, ale cărui case au fost reconstruite în stil tradițional după ce un mare incendiu le-a distrus în secolul al XIX-lea, este un muzeu în aer liber amplasat într-un cadru natural uimitor. 

Situat în apropiere de Cluj-Napoca, campingul oferă acces la atracțiile naturale din jur, precum Cheile Turzii, Valea Mănăstirii și Salina Turda.

Camping Vuurplaats

Se află în Bucovina, în localitatea Fundu Moldovei. Aici ai acces la curent electric, dușuri, toaletă, mașină de spălat, uscător de rufe, sală de jocuri, Wifi și chiar o bibliotecă. 

Borșa Turism

Borșa Turism este situat într-un loc minunat pentru cei care vor să exploreze vârfurile din jur. Dacă vrei să urci pe vârful Pietrosu Rodnei, campingul îți va oferi o noapte odihnitoare chiar la poalele traseului. 

Pentru o imersiune instantanee în natură, amplasează-ți cortul în livadă și bucură-te de priveliști. Oferind mai mult de 50 de excursii de o zi pe jos, cu bicicleta sau chiar cu motocicleta, gazdele se vor asigura că ai văzut tot ce este mai frumos din Borșa și nu numai.

Vezi şi locuri de vizitat în Amsterdam – cele mai apreciate obiective turistice!

Camping Mustang

La câteva minute de Sovata, o stațiune montană balneară renumită pentru nămolul său terapeutic, Mustang Camping este amplasat de-a lungul unui râu la poalele Munților Ghurghiu. 

Campingul are o bucătărie complet echipată, precum și o zonă mare de grătar, care sunt de obicei cele mai animate spații. 

Datorită dimensiunilor sale, acest camping, care acceptă familii și animale de companie, rămâne liniștit chiar și în weekend, când sosesc cei mai mulți turiști. Mergi aici oricând în timpul lunilor călduroase, dar dacă nimerești la Câmpu Cetății pentru parada baloanelor din septembrie, vizita ta va fi și mai specială.

Camping S Mamaia

Mamaia, stațiunea de lux de la malul românesc al Mării Negre, are o latură diferită. Departe de plajele zgomotoase, unde DJ de renume mondial adoră să mixeze toată noaptea pentru mulțimile zgomotoase, la Camping S Mamaia, zilele și mai ales nopțile rămân liniștite. 

Oferind peluze verzi pentru cortul tău între copaci, este cea mai ieftină alternativă la hotelurile din stațiune și vei fi la doar câteva minute de plajă.

Cele mai mari iahturi din lume

Vampire Camping Bran

 Amplasarea sa ideală în Bran le oferă oaspeților acces la unul dintre cele mai fermecătoare obiective turistice din România, Castelul Bran.

 Întinzându-se pe o suprafață de peste 35.000 de metri pătrați, este deschis în toate anotimpurile.

Camping Zetea

La aproximativ 300 de metri de malul fermecătorului lac Zetea, acest camping oferă un cadru plăcut pentru cei care doresc să petreacă câteva zile și nopți în natură. 

Perfect potrivită pentru iubitorii de sporturi nautice, apa lacului devine caldă în iulie și rămâne așa pe tot parcursul lunii august. Potrivit pentru familii, campingul are o zonă de grătar și o terasă care servește beri locale.

Camping International

Situat în apropierea râului Bega, în vecinătatea Pădurea Verde, o pădure fermecătoare din apropierea Timișoarei, Camping International oferă vizitatorilor o alternativă excelentă la cazarea în oraș. 

Aici poți avea parte de distracții în oraș sau relaxare în natură, deoarece orașul și atracțiile sale sunt la doar câteva minute distanță, iar cadrul natural al campingului oferă oportunități nesfârșite de explorare.

Camping Aquaris

Situat chiar în centrul Sighișoarei, cetatea medievală unde s-a născut Vlad Țepeș, Aquaris Camping oferă oaspeților mai mult decât se așteaptă. Pe lângă toate facilitățile pe care le poți aștepta de la un camping, aici te poți bucura de o seară la piscină după o zi întreagă de vizitare a obiectivelor turistice.

Cum sunt copiii născuți în luna noiembrie. 8 adevăruri fascinante

Camperland

Un loc de capare frumos din Dărmănești, Bacău. Ai acces la toaletă, dușuri, terasă, mașină de spălat și uscător, curent și WiFi. 

Totodată, în caz de nevoie, ai acces la un service pentru rulote. 

Camping 2 mai

Dacă îți place marea și iubești stațiunea 2 mai, acest camping este perfect pentru tine. Are o suprafață de 6.500 de metri pătrați și 50 de locuri de campare. Ai acces la dușuri, curent, apă potabilă, toaletă, mașină de spălat rufe sau magazin de unde poți cumpăra alimente sau băuturi.

Citește și:Andreea Bălan nu mai vorbește cu tatăl ei de un an și jumătate. De ce s-au certat:„Acest lucru te rănește

Acestea fiind spuse, aventurează-te într-o vacanță așa cum n-ai mai avut. E foarte posibil să te îndrăgostești de acest mod de a călători și chiar să îți strângi bani pentru a avea propria rulotă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Dacă vrei să mergi în străinătate, vezi şi locuri de vizitat în Bruxelles, Luxemburg, Copenhaga, Strasbourg şi Munchen!

Vezi şi: Salina Cacica – program și tarife. Unde se află și ce activități poți face aici

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton