Locuri cu poveste pe care nu trebuie să le ratezi în vacanțele în România

 bogdan.galca
.

România are multe locuri frumoase care merită să fie descoperite, împreună cu legendele care le-au adus notorietatea.

Transilvania este una dintre zonele istorice care ar trebui să aibă parte de o atenție deosebită în timpul vacanțelor, deoarece aici se găsesc unele dintre cele mai frumoase și impresionante atracții turistice.

Dacă vrei să cunoști povești spectaculoase din trecut, să admiri frumuseți ale naturii și să te relaxezi, o vacanță în zona Clujului ar putea fi tot ce ai nevoie. În următoarea perioadă se reiau și multe dintre activitățile culturale specifice zonei, precum Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Untold, astfel că vei avea parte de o experiență completă.

Alege o vacanță pe plaiurile mioritice, urcă-te împreună cu familia într-o mașină sigură, precum Toyota Highlander, și descoperă câteva dintre bijuteriile din Transilvania.

Cascada Vălul Miresei

La mai puțin de 70 de kilometri de Cluj, se află cascada Vălul Miresei, cunoscută și sub numele Răchițele. Situată în inima Munților Apuseni, cascada Vălul Miresei are cea mai frumoasă cădere de apă din Transilvania, de peste 30 de metri. În timpul iernii, peretele stancos îngheață și este potrivit pentru escaladat.

Legenda spune că o mireasă a căzut de pe stâncile Munților Bihor, iar voalul i-a rămas agățat acolo. Nuntașii au plâns câteva zile la rând și astfel s-a format cascada.

Pădurea Hoia-Baciu

Pădurea Hoia-Baciu este situată în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca, în apropierea secției în aer liber a Muzeului de Etnografie din Cartierul Grigorescu. Este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume, datorită poveștilor despre fenomenele paranormale care ar avea loc aici.

Pădurea a ajuns cunoscută la nivel mondial în anul 1968, când tehnicianul militar Emil Barnea a fotografiat ce susținea el că erau OZN-uri în Poiana Rotundă, în partea vestică a pădurii. De atunci, numeroase povești au apărut: o fată care a dispărut și a reapărut cinci ani mai târziu în același loc din pădure, oamenii care străbat pădurea și care sunt afectați psihologic, umbre ciudate, voci și chipuri umane inexplicabile.

Rezervaţia Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor este o rezervaţie naturală protejată care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Situată la 70 de kilometri de Cluj, rezervaţia Grădina Zmeilor este unică în lume şi impresionează prin aspectul şi complexitatea formelor stâncilor.

Legendele care planează asupra acestei zone i-au adus notorietatea. Una dintre legende povestește despre o fată îndrăgostită de un soldat. Pentru că mama vitregă a fetei nu era de acord cu dragostea lor, a blestemat-o și ea s-a transformat în stană de piatră. Însă poveștile sunt numeroase, fiecare stâncă având propria poveste şi propriul nume.

Salina Turda

Salina Turda (poarta spre inima Transilvaniei) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Cluj. Este considerat a fi cel mai spectaculos subteran modelat de oameni din lume. În adâncul Transilvaniei, oamenii au săpat în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată planeta timp de 60 de ani.

Salina Turda înseamnă spectacol și sănătate. Un spectacol al naturii dezvăluit tuturor prin munca minerilor din Turda, completat cu amenajările moderne din ultimii ani, un izvor inepuizabil de sănătate, în care te poți bucura de o serie de activități menite să ajute la petrecerea cât mai plăcută a timpului liber, susțin administratorii locului.

Sunt locuri uimitoare în țara noastră pe care orice român ar trebui să le viziteze măcar o dată în viață, iar cele prezentate mai sus intră în această categorie.

Sursă foto: Xseon/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autovit.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton